!WICKED

i d o b

New member
!WICKED

יש לי הרגשה שלא נתנו כאן בפורום את הכבוד הראוי לאחד ממחזות הזמר היותר טובים בשנים האחרונות, !WICKED מישהו ראה / שמע? הוא מ-ד-ה-י-ם! החלפת חוויות לכאן....

יש לי את הפסקול

והוא מצויין. ונדמה לי שהשחקנית שמשחקת את גלינדה משתתפת ב"סמנתה" הקומדיה הגרועה עם ניקול קידמן. זיהיתי רק לפי הקול, אבל אני לא בטוח.

i d o b

New member
wicked

כן..זו היא....ולא רק היא שיחקה בסרט הגרוע הזה, גם השחקנית שמשחקת את מדאם מורביל ב wicked שחקה בו.

BroadwayBaby511

New member
Wicked...

אודות סיבות כספיות, זהו המחזמר היחיד שיצא לי לראות על הבמה בברודווי. התלבושות והתפאורה מרשימות. השירים מקסימים. השחקנים היו מדהימים. הדבר היחיד שהפריע לי קצת היה התסריט עצמו, שחשבתי היה יכול להיות קצת יותר מושקע. אבל חוץ מזה, אחלה מחזמר. אני ממליצה בחום.

Hippie Jeannie

New member
לא ראיתי, אבל

אני ממש אוהבת את הפסקול והסיפור. אלפבה היא דמות חלומות, עם כל-כך הרבה עומק ורגש. גם הספר עליו המבוסס המחזמר הוא ספר שממש אהבתי לקרוא. אם יצא לי להיות בברודווי בשנה-שנתיים הקרובות (מה שסביר להניח לא יקרה, אבל ניחא) וויקד נמצא בראש סדר העדיפויות שלי. אני מתה לראות אותו!

i d o b

New member
עדינה מנזל-אלפבה

אגב, לכל מי שאהב את הפסקול, עדינה מנזל, השחקנית שמשחקת את אלפבה, הייתה גם בקאסט המקורי של רנט, וכמובן, תופיע בסרט המבוסס על המחזמר הזה, בתפקיד מורין. מלבד שחקנית מדהימה, היא גם זמרת לא רעה בכלל שהוציאה דיסק עם חומר מקורי שלה וכמובן, זכתה בטוני על תפקיד אלפבה.

tochnia

New member
ראיתי את זה לפני חודש

אני גם הקשבתי לפס-קול במשך כחצי שנה לפני שראיתי את זה, ואהבתי את הפס-קול נורא. באופן מעט מאכזב, הביצוע היה היה פחות טוב מבחינה ווקאלית - חוץ מהעובדה שרוב הקאסט כמובן התחלף מאז הוקלט הפס-קול (בן ורין במקום ג'ואל גריי, ורו מקלהן מ-"בנות הזהב" בתפקיד של מאדאם מוריבל, וכמעט לא שרה בכלל את התפקיד שלה!), גם האורכסטרציות המוסיקליות היו פחות ממיטביות, ולא "נסקו" כמו בהקלטה של הפס-קול. העיצוב של המחזמר הוא באמת מעולה ורב-דימיון, המוצלח ביותר שראיתי בברודוויי השנה, אבל משהו בקצב של המחזמר והסיפור עצמו בנוי באופן טיפה בעייתי. אין לי כוח להתעמק בדרמטורגיה של העניין יותר מדי, אבל אין לי ספק שזה לא מפריע למיליונים רבים אחרים להינות מזה. זה עדיין המחזמר שמכניס הכי הרבה כסף בשבוע בברודוויי (מעל מיליון דולר לשבוע ברוטו!).

The gift

New member
הבעיה שלי עם Wicked

לא ראיתי את ההצגה כך שאני יכול אך ורק לבקר את המוסיקה והמילים. סטיבן שוורץ הוא תמלילן מדהים מהבחינה שהשירים שלו מלאים בחריזה ורחזיה פנימית מורכבת ומעניינת, וגם בחירת המילים שלו היא לא שגרתית. הבעיה שלי איתו הוא שהוא בתכנים שלו לעודף סנטימנטליות ואמריקקיות קיטשית... מי שמכיר הרבה שירים שלו יכול לראות שיש קו מאוד "רחוב סומסומי" ועודף חינוכי במילים שלו, ושזה ממש מבאס ומוריד מרמת הטקסטים... המוסיקה שלו מאוד חביבה וקליטה אבל גם היא נוטה לעיתים להשמע קצת כמו שירי פופ לא מספיק טובים. בהחלט יש מצב שברגע שאראה את ההצגה אחשוב אחרת, (לפי חברים שלי שראו...) אבל כרגע אני מוכרח לומר שמעבר לפרפורמרים הענקיים שבו לא מצאתי בו איזה יצירת מופת חסרת תקדים

למעלה