Who should be FIRED? Our Discussion

Elizabell

New member
Who should be FIRED? Our Discussion

החלטתי לפתוח שרשור זה בעקבות צפייתי בפרקים הבאים בעונה ה1. כפי שכבר ראינו בפרק שהיה השבוע, האוס צריך להחליט את מי לפטר מבין הצוות. (גם כן, ווגלר המניפולטיבי הזה) משכבר ראה מה היה בהמשך יודע מה קורה. אך זו לא חידה, השרשור הזה נועד כדי שתביעו את דעתכם, מי אתם הייתם רוצים שיפותר? 1. אליסון קמרון 2. רוברט צ'ייס 3. אריק פורמן תחשבו על זה טוב טוב לפני שאתם עונים, אתם יכולים גם לענות בחלקים, נמשל, כשראיתם את העונה ה1 דעתכם הייתה A וכשראיתם את עונה 2/3 דעתכם B או שלא השתנתה כלל. תפרטו, זה יהיה מעניין. אני אוהבת חפירות
אז אל תתקמצנו... ואם יש ספויילרים תסמנו בסמן. דיון מרתק לכולם יום נעים אנה :]

YaEl 15

New member
אני הייתי מפטרת את...

צ'ייס!! יש סיבות מספיקות לפטר כל אחד מהם...פורמן, עד כמה שהוא יכול להיות מעצבן, הוא הכי מועיל שם, לפי דעתי, למרות שהוא כל הזמן כזה ווכחן ודעתני ומרגיש צורך להתנגד לכל משפט שני של האוס, אפילו שהוא עיצבן אותי כשהוא הלשין לקדי על זה שהאוס הכניס את הנזירה לתא לחץ ב"ארורים בכל מקרה" (1X5), חוץ מזה, אני חושבת שהאוס די אוהב לעבוד איתו, כי הרבה פעמים הוא היחיד שיש לו דעה משלו, ולא ישר מסכים לכל מה שהאוס אומר כמו קמרון וצ'ייס. בנוגע לקמרון, אני לא מצליחה להיזכר בשום דבר שהיא עשתה, שמצדיק את זה שהיא תישאר, עד עכשיו, וגם בעונה השנייה (תתקנו אותי אם אני טועה, אולי אני פשוט לא זוכרת) היו מעט מאוד פעמים שהיא התבלטה באיזשהו תחום, חוץ מלהטיף לכולם על אתיקה... ואת התפקיד הזה גם פורמן עושה. צ'ייס הלשין על האוס לווגלר,ואחר כך שיקר לו ואמר שהוא לא סיפר לו כלום...ואיך שהוא פישל עם האנג'יו בפרק הקודם...פשוט מגיע לו שיפטרו אותו... או כמו שפורמן מעדיף לנסח את זה: I’d fire you. Bye bye

HLAddict

New member
הום, שאלה קשה

בזמנו התשובה היתה צ'ייס, ללא היסוס. לא כל כך בגלל הטעות שלו עם האנג'יוגרם (אם כי גם היא היתה לא לענין) כמו העובדה שהוא הפחות-מבריק לדעתי מבין השלושה, והבגידה השפלה שלו בהאוס. מאז סוף קשת העלילה של ווגלר צ'ייס ניסה בלי הרף לכפר על הבגידה הזו,
ולאור אירועי קשת העלילה של טריטר ובמיוחד Finding Judas, הוא גם הצליח, כך שאני לא בטוחה שדווקא בו הייתי בוחרת כעת. אני יודעת שהאוס מאוהב בפורמן, אבל הוא מתחרה רציני על תואר הראוי לפיטורין מבחינתי (הן בגלל הבגידה שלו עצמו בהאוס בתקופה שאחרי the Mistake והן בגלל מה שהוא עשה לקמרון עם המאמר על אנדי מAutopsy ב-Sleeping Dogs Lie. ברור כשמש שלא אכפת לו כלל לדרוך על גוויות בדרכו למעלה, ואני שונאת אנשים כאלה). אם לבחון את תפקודי הדאקלינגז בכלליות, אזי פורמן הוא האנליטי מבין השלושה, ויש לו הכי הרבה ידע טקסטבוקי ו"תחת" ללמוד. קמרון היא יותר אינסטינקטיבית. היא יודעת את השטח שלה (אימונולוגיה) מעולה, אבל לא בהכרח מרחיבה את הידע שלה מעבר לו. לעומת זאת, יש לה רגש למקצוע-היא זו ששמעה את הבעיה במסתם המיטרלי של אנדי בAutopsy, היא זו שראתה כמעט מיד מה שהאוס ראה ב-MRIs בפרקים Love Hurts (לסת ממתכת) ו-Cursed (מדיאסטנום אופייני לאנתרקס) ובאופן כללי נראה שיש לה את האינסטינקטים הרפואיים הכי טובים מהשלישיה. צ'ייס... צ'ייס יצירתי לפרקים (למשל בפיילוט עם צילום הרנטגן של זחלי התולעים וב-Detox עם שאיבת הנוזל מגלגל העין של ה-PotW), וב-Finding Judas הוא פשוט היה האוס, בבירור, עד לרמת הבגדים וזיק ההארה בעיניים עם ההגעה לאבחנה הנכונה (גם ב-MLC הוא היה זה שהתעקש להתייחס לממצאים בבית של הגמדות כאל מייצגי סימפטומים, וצדק), אבל אני עדיין מתקשה לראות בו יותר מהחוליה החלשה. אגב, צ'ייסופילית אחת בפורום המקביל מנסה לשכנע אותי שצ'ייס הוא דווקא זה שהכי דומה להאוס מבחינת היכולת הדיאגנוסטית שלו ולכן החלטתי לערוך רשימה של "מי מהדאקלינגז אבחן נכון את הPotW בכל פרק" (יקח קצת זמן, אבל היות ואני צופה בכל הפרקים שוב ושוב בסבב, נגיע לשם מתישהו).

HLAddict

New member
אני לא זוכרת שהשתתפתי בשרשור

כזה, אבל גם אם היו מיליוני שרשורים כאלה, תמיד יש אנשים חדשים שיוכלו לתת את האינפוט שלהם. אגב, בחתימה שלך זה stubbled, לא stubble (וגם חסר with joy אחרי הraw, אבל מילא)

Elizabell

New member
תשובתי

לדעתי צ'ייס, הוא הכי מיותר מבין השלושה. אך, הכי שלוחץ על הרקה עם אצבעות ענקיות וחזקות הוא פורמן. צ'ייס, למרות רכותו, אשר לפעמים הופכת לסורטת, אינו מרבה בלהתווכח עם האוס, או פשוט לעמוד על שלו, זה קורה, אבל לא לעיתים קרובות. קמרון, לא הייתי מפטרת אותה בכלל, בגלל ש...
--->> קמרון משתנה בהדרגתיות בעקבות היחסים בינה לבין האוס. היא מפתחת את נאמנותה כלפיו, בעבר, היא נתפסה כדמות מוסרים וצדקנית, עושה את הדבר הנכון. אבל בעונה ה3 היא עושה מעשה לא מוסרי כל כך למען האוס, אשר היא, רואה את זה כנכון, כמקובל על הדעת. היא נעשתה הרבה יותר נחושה, ואופייה התפתח. גם צ'ייס בעונה ה3 הראה סימנים של נחישות יתר, אך זה לא מספיק, פורמן כלל לא השתנה, זה קצת משמפריע בדמות שלו, היא דינמית וחשובה בקשר למטופל המרכזי של הפרק, אם שמתם לב, פורמן בזמן האחרון נקשר,כביכול, יותר לדמות של המטופל המרכזי. לסיכום, קמרון - מבחינתי צריכה להשאר -רק מתוך סקרנות לאן רחוק היא כבר תוכל להגיע. פורמן - רעשני, עצבני ומנסה להוכיח עת עמדתו כמה שיותר, אך הוא נחוץ לצוות. צ'ייס - אין לי בעיה איתו, אבל הוא לא מפתח את עמדותיו מספיק כדי לתת תחושה שהוא - אחת מהצוות.

צ'ייס

כי הוא הכי פחות מעניין, הכי פחות מורכב, והכי פחות תורם לסידרה מבחינת עלילה ומבחינת איך שאנחנו רואים את האוס

דנברית

New member
התלבטות...

קודם כל הייתי תומכת בגישה של קמרון - לקצץ אצל כולם ולא לפטר אף אחד, מסתבר שזה לא הלך... לדעתי האוס באמת מעריך את פורמן (רואים את זה מההתחלה), הוא היחיד שהאוס צוחק איתו, פורמן מרשה לעצמו להגיד להאוס מה שהוא רוצה (לא רק באבחנות - רואים את זה גם בdetox וגם בקשר לדייט של האוס עם קמרון) והאוס פחות יורד עליו לדעתי (כי הוא יודע שלפורמן זה מזיז פחות). הוא מעריך גם את קמרון על העקרונות שלה (גם אם בחיים לא יודה בזה:) ואני חושבת שחלק ממנו מנסה לגרום לה לגדול (ומצליח). אבל יש לו 'משהו' נגד צ'ייס, לדעתי כי הוא מזהה בעצמו את הכעס של צ'ייס על אבא שלו, היחס האמביוולנטי והרצון לעשות מה שנכון בעיניו מצד אחד ומצד שני להתרחק כמה שאפשר. לדעתי זה חלק ממה שגורם לו להיות יותר אכזרי אליו. חוצמיזה (אם כבר חפירה:), לדעתי צ'ייס משליך אל האוס (משחזר) את הקשר הדפוק שהיה לו עם אבא שלו, והאוס לוקח את התפקיד במודע או לא. בכל אופן, כל הנ"ל לא היה ממש קשור לשאלה אלא יותר לתגובות מעלי... אני הייתי מפטרת את צ'ייס כנראה, מהסיבה שהוא היחיד לדעתי שהחיים הפרטיים שלו ממש מפריעים לו לטפל בחולים. ברור שלכל אחד יש את החיים שלו שהוא מביא לבי"ח אבל צ'ייס הוא, כמו שהאוס אבחן, 'חנוק רגשית', היכולת שלו להתנתק היא נמוכה. דוגמאות: The Mistake כמובן, אם כי זו דוגמא פחות טובה לדעתי, הפרק עם הילדה השמנה - הוא המשיך לחשוב כל הזמן שזו אשמתה, כנראה כי הוא שונא שמנים... בפרק של איאן ואסתר (ז"ל:), הוא כל הזמן רוצה לחזור למסיבה, ובגלל זה מוכן לפספס אבחנות בפרק של הנזירה הוא ממש עוקצני בהתחלה כי הוא שונא נזירות (who doesnt?...) אם כי אח"כ השתפר הפרק שהוא מתחיל עם האחות במעבדה (?) ולא שם לב שזו הרגל השניה.

ToryMaster

New member
שאלה טובה

לא צ'ייס, זה בטוח, הוא אולי לא גאון רפואי, אבל ההתמחות שלו מאפשרת לו לבצע תהליכים רפואיים שהאחרים לא יכולים לעשות ושחיוניים הרבה פעמים.

HLAddict

New member
מה הוא יכול לבצע שהאחרים לא יכולים?

העיקרון בהאוס הוא שכולם פחות או יותר עושים הכל, לא? קמרון עושה לפעמים אינטובציות, פורמן וצ'ייס עובדים במעבדה כשצריך וכן הלאה.

ToryMaster

New member
ההליכים הכירורגיים?

נראה לי, את רוב הבדיקות הפיזיות המיוחדות הוא מבצע, לא?

HLAddict

New member
לא יודעת, לא נראה לי, אבל גם אם כן

זה לא אומר שהאחרים לא יכולים לבצע אותן (כי הם כן מבצעים אותן לפרקים).

למעלה