While his Sitar Gently Weeps

melancholy man

New member
While his Sitar Gently Weeps

אי אפשר לדמיין את המוסיקה של הסיקסטיס, בלי ההשפעה האדירה של אחד האומנים הכי גדולים של המאה הקודמת, ראווי שנקר, רדיו 2 של ה BCC הגיש השוע תוכנית דוקמנטרית על הגורו של הרוק והאיש שעשה יותר מכל אחד אחר להכנסת המוסיקה והתרבות ההודית לתרבות המערב, החלק הראשון, בהגשת דונובן (כן, אותו דונובן) עוסק בתחילת דרכו של שנקר ובקשר עם אומני הרוק של הסיקסטיס. תבלו. אגב שנקר, מה שירי הסיטאר האהובים עליכם?

HelterSkelter1

New member
כמו שאמרתי, Within Or Without You

שיר גדול. בכלל, אני מתכוון להכנס לעניין הזה של מוזיקה הודית עם סיטאר, מאוד אוהב את הסאונד. עוד שירים טובים עם סיטאר הם Notting Hill Gate של קווינטסנס וPaint it black של הסטונז.

psychodoodle

New member
הנה כמה אהובים

מכיר הרבה ,אלו כמה בריטים שעולים בראש במיידי : TRAFFIC Hole In My Shoe Paper Sun Utterly Simple : BEATLES Norwegian Wood Within You Without You Love You Too MOODY BLUES - Legend of a mind THE HOLLIES - Maker Boeing Duveen and The Beautiful Soup - Which Dreamed It

giloni

New member
אם יורשה לי

גם באגף שלי יש כמה Thirty Days מהאלבום From the Witchwood Fingertips מ JUST A COLLECTION OF ANTIQUES AND CURIOS והנפלא ביותר לטעמי: Is It Today Lord מ Grave new world תרומתי צנועה

bibi50

New member
ועוד תרומה

cry like a baby של box tops ה lp של vanilla fudge שנקרא the beat goes on מכיל הרבה קטעי סיטאר אלא שדווקא הקטע של ה box tops שהזכרתי הוא ממש נהדר. steely dan עשו גם הם שמוש בסיטאר בתקליטיהם הראשונים

אגב סיטאר..

אני אזכר בעוד (פרט לאלו שהמלצתם עליהם כבר) בהמשך, אבל ביינתים: family - face in the cloud J אמר פעם שזה שיר כל כך יפה אי אפשר שלא לעופף כששומעים אותו ואני לא יכול לסכים יותר... והנגינה של הסיטאר מצויינת! אגב
האלבום הזה (FAMILY ENTERTAINMENT) פשוט אלבום מדהם וכמבון מומלץ מאוד...יואל דחף לי לסלסלת הקניות אותו ואת הראשון של פמילי באחד ממפגשי הפורום השכן, ואני לא מצטער לשניה.

ועוד...

pretty things - death אחד השירים שאני הכי אוהב מתןך אחד האלבומים שאני הכי אוהב (S.F Sorrow). הסיטאר הוא אותו אחד של ג'ורג' האריסון, פשוט חבר הלהקה היו "משאילים" אותו כשהביטלס לא היו נוכחים באולפון (אבבי רואד).

melancholy man

New member
face in the cloud

באמת אחד הדברים הכי יפים שיש, בטח אחד מקטעי הסיטאר האהובים עלי (יחד עם כמה שירים שהוזכרו כאן) זה באמת משהו יוצא דופן. דא"ג מישהו אשכרה שמע את התוכנית עם שנקר?

אני לא..../images/Emo201.gif

מלא לימודים + מכין תוכנית רדיו (שבטח לא ייצא לשדר...) אגב, face in the cloud נכלל בתוכנית

gryphon music

New member
שיילינה הנהדר של ה living blues

ואם אני זוכר נכון גם אסף אמדורסקי בכיסוי המכובד ל "זה מכבר".

LEATHER REBEL

New member
לא מדוייק

ב"שיילינה" הכלי המדובר הוא סיטאר חשמלי... שזה בעצם אחת הגילגולים הגדומים של גיטרה-סינתסיזר.

melancholy man

New member
אגב

נדמה לי שגם face in the cloud של פאמלי זה בעצם סיטאר חשמלי, בגדול, כמעט אף אחד בעולם לא ידע לנגן סיטאר, הם הוציאו ממנו צלילים ושילבו את הצלילים האלה במוסיקה שלהם, אבל להוציא מקרים בודדים, בהם שילבו נגני סיטאר אמיתיים, זה באמת לנגן סיטאר. הסיטאר הוא כלי מאוד מורכב עם 16 מייתרים וסיגנון הנגינה ההודי מאוד שונה מזה של כלי מייתר מערביים, בהודו, נגינת סיטאר זה משהו שלומדים מיילדות ויותר משזה כלי מוסיקלי, זה עיסוק דתי, החברה הצעירים והמסטולים שידעו אקורדים של גיטרה לא באמת ידעו להשתמש בזה, אבל זה חלק מהקסם והשירים שהוזכרו כאן, הם רק דוגמא לאיזה יופי של צלילים אפשר להוציא מכלי נגינה בלי לדעת בעצם איך "אמורים" לנגן בו.

melancholy man

New member
טעות!!!!!!

לסיטאר כמובן 20 מיתרים... עכשיו אני שומע עוד שיר נפלא עם סיטאר: Peregrine של דונובן, בכלל עשיתי לי חג הינדי כשר הפסח הזה

noamrap

New member
אפרופו "נכון את יפה"...

אז נכון שיש שם סיטאר אבל השיר הזה ירד לי לגמרי מהחשק אחרי שגיליתי שהוא כולו (!!!) גנוב תו לתו מסולו סקסופון של שיר משנות השישים. לא זוכר את שם השיר - אבל כששמעתי את המקור פשוט התעצבנתי. ומי לקח את כל הקרדיט של ההלחנה ?.. בראוו... ניחשתם....

למעלה