Where is the Sunshine - 106fm

• פותח הנושא osn
  • פורסם בתאריך

osn

New member
Where is the Sunshine - 106fm

אם אני לא טועה, לא ראיתי בפורום אף התרשמות מהאוסף החדש, למרות שאני בטוחה שאף אחד לא יחלוק על הקביעה כי הוא משתייך למוסיקה ישראלית. אישית , יש לי בעיה קלה עם הטרנד של אמנים ישראלים שמעדיפים לשיר באנגלית מול קהל ישראלי. כאן יכול לבוא הויכוח, האם מדובר בנטיה אישית של כל אחד מהם (שאז לא ניתן להתווכח) או שהם מנסים לרכב על איזה שהוא גל ברנז'אי? מכל מקום, באוסף הזה יש רק שלושה שירים בעברית, אם ניתן לכנות אותם כך, והייתי מצפה ממי שעורך אוסף שכזה למינון גבוה יותר של שירים בשפת האם של כולנו (?). באוסף עצמו, אני חייבת לציין שאהבתי מאוד את עמית ארז,התפוחים,קטמין וצ'רלי מגירה. גם הרצועה האחרונה היתה נחמדה מאוד (elephant parade). אשמח לשמוע התרשמויות מיושבי הפורום,

שלמונזה

New member
נאמממ ../images/Emo168.gif

המטרה של האוסף הזה אאל"ט היתה סה"כ לתת לאנשים הזדמנות לשמוע את האומנים שלא תשמעו בגלגל"צ ושיקבלו קצת חשיפה וזה אלו דווקא האומנים הישראליים ששרים באנגלית. אני מאוד אוהבת את האומנים הישראליים ששרים באנגלית, לא מתחברת לכולם אבל כבר התחברתי להרבה כשלפני שנה בערך די הייתי בגישה נחרצת של לא מענין אותי אלו שמנסים לשיר באנגלית. לגבי האוסף הזה, יצא אולי להאזין לו רק פעם אחת בערך, חוסר זמן, וחוסר הגישה שלי ללכת למערכת ולהחליף דיסקים, בד"כ השאר שם דיסק אחד במשך שבועות אפילו חודשים אז ככה שלא יצא לי להאזין עדיין יותר מידי. מהאומנים ששמו שם כן התרשמתי אני מכירה את השמות לא את החומרים, ואני בהחלט יקדיש לעצמי יום אחד כדי לשמוע את כולם לעומק יותר ולהכיר יותר. לדעתי אוסף די מוצלח [אפילו שלא שמעתי אותו, רק במבט על האומנים שם]

choo

Active member
זו לא רק השפה - זו המוזיקה

אני לא רואה סיבה "לכעוס" על ישראלים שעושים מוזיקה באנגלית. חשבתי שכבר עברו ימי הירידה על הישראלים היורדים. בעצם העובדה שהם בוחרים לגור פה, ולא בחו"ל, הכל איתם בסדר. אצל חלקם מדובר בשירה בשפה שאיתה נולדו - כמו יהודה לג'דלי או הדרה לוין-ארדי. אם תפסלו אותם בגלל שהם גרים בישראל - מוטב שתפסלו את כל הרוק הלא-ישראלי. אצל חלקם מדובר בבחירה מודעת - כמו אצל גבע אלון, המידנייט פיקוקס ואחרים. אצל שני אלו, אגב, המילים הן לא העיקר - לכן הם כל כך יותר מוצלחים בהופעות מאשר בדיסקים. ויש גם לא מעט להקות "סתם" - שכנראה גם אם היו שרים בעברית היו נשמעות (לפחות לי) שבלוניות.

למעלה