Where do I begin ? עיר עם תחתית...

Where do I begin ? עיר עם תחתית...

אז ככה... ה-כ-ל התחיל מ2 גורמים: א. סבתא של חבר שלי גרה בחיפה (בת-גלים) ב. החלום שלי, לטייל קצת בארץ, (אני מתעניין קבוע בנושא התחבורה הציבורית) ולסוע לעיר שלדעתי הכי יפה בארץ, חיפה. החלטנו שנינו, לצאת לטיול, עלינו על הרכבת (איך לא?) וירדנו בחיפה-בת גלים, הלכנו אל סבתא שלו, ואז היינו בקצת בים, אכלנו ארוחת צהריים ביוטבתה בבת גלים ואני לא זוכר עם עלינו לסלטה מאריס אחרי בדיוק שבועיים נפגשנו שוב, ושכחנו את הדבר הכי יפה שיש בחיפה שאין בשום מקום אחר בארץ והוא כמובן הכרמלית... יצאנו למחורת אחרי הביצפר לחיפה, שוב ירדנו בבת גלים, סבתא שלו, אוטובוס כלשהו (לא זוכר איזה) ממש מהתחנה ליד תחנת הנביאים, ומשם לגן האם, ואני חייב לציין שאהבתי את הכרמלית, ביחס למדינה הקטנה שלנו, היא הרשימה אותי, גן האם- הגענו לגן הבהאיים, קצת הסתובבנו בגן האם, וחזרה לנביאים לאכול איזה שוארמה טובה, ושוב אוטובוס (לקח לנו למצוא אותו שעתיים-מישהו יודע כמה קווי אוטובוס יש בחיפה?) ושוב בת גלים והביתה... אחרי זה, כבר השתפרתי, יצאתי ל"סיור מאורגן בכרמלית (זה כלל גם ביקור "מאחורי הקלעים" של הכמלית)" עם איש שגר בחיפה- ומתענין כמוני בתחבורה ציבורית, ואז ירדנו בתחנת מרכז, ומרגע שראיתי איזה שטות זה לסוע באוטובוס לכרמלית שאפשר ללכת 10 דק לככר פריז.... אז ישבנו לנו גם בטיילת לואי עם עוד אנשים שבאו לסיור- שוב הנביאים (שוארמה) והביתה דרך חיפה- מרכז בקיצור, התלהבתי מאוד!! ומפה נובעות כמה שאלות: א. איזה עוד מסלולים יפים אני יכול לעשות עם אחותי בת ה 9 (עוד מעט עשר) שכמובן כוללים תחבורה ציבורית וגם משהו שיענין אותה (שמעתי על גן החיות?, מוזיאון המדע? מושבה גרמנית?) בכל מקרה, זה חייב להיות סיור רגלי, כי אמא שלי קצת עסוקה ואין לה זמן להסיע אותי כל שני וחמישי לחיפה (תודה רכבת ישראל!) ב. במסגרת שעורי "מחשבת ישראל" אני צריך להרצות לכיתה הרצאה של 10-15 דקות על עיר שאני בוחר, וכמובן חיפה נבחרה, אשמח לקבל מעט מידע על: *היסטוריה *אתרים מעניינים *מה הרעיון של העיר התחתית לעומת העילית (מה ההבדל?) *קצת על מצנע *לגבי תחבורה ציבורית- למה יש כזה עומס קווים *שכונות- כמה שכונות יש בחיפה *תושבים - כמה תושבים יש בחיפה אשמח לתשובות/תגובות/שאר ירקות/דולרים/יורו וכו....

Weird Eyal

New member
טוב אז ככה

יש את גן החיות שהוא ממוקם ממש ליד גן האם מוזיאון המדע נמצא בשכונה (ענקית) שנקראית הדר (חלק ממנה זה רחוב הנביאים) אפשר לטייל ברחוב הרצל והחלוץ (גם בהדר) אפשר לעשות סיור ברחוב העצמאות (לא לקנות דיסקים צרובים!!!) רחוב העצמאות זה רחוב מעניין... איפה תראה בארץ שמול המטה הראשי של המשטרה מוכרים דיסקים,סיגריות,משחקיי מחשב,ושאר הירקות שהם בעצם מזוייפים???? אגב יש בחיפה גם את מוזיאון הרכבת שזה מקום יפה ומעניין ויש את מוזיאון ההעפלה ומוזיאון חיל הים.... מיטבתה אפשר לעלות לסטלה מאריס עם רכבל..... נראה לי שזהו.... מי שיודע עוד שיוסיף בקשר להיסטוריה החיפאית וכאלה...לא יודע ממש.... אף פעם לא ממש ממש התעמקתי......

reneg

New member
למה לא לקנות צרובים?

הם עצמם עושים עכשיו מה שהיו צריכים לעשות מזמן! מורידים מחירים... ורק ככה ישברו את שוק הצרובים

Weird Eyal

New member
עדיף לצרוב ולא לקנות צרובים

מי שמוכר לך דיסק צרוב עושה בעצם כסף על הגב של אומן שאטתה אוהב לשמוע! הם אנשים מאוד מאוד לא ישרים..בעצם הם גנבים....ואתה עוזר להם לגנוב כשאני צורב לעצמי דיסק אני בעצם גם גונב אבל אני לא עושה מזה כסף ולא עושה מזה תעשייה כמו שיש כאן זה פשוט מגעיל אותי לחשוב שאם אני הייתי זמר (חלום ילדות) והיו מוכרים את הדיסקים שלי בלי שאני אקבל על זה אגורה שחוקה זה כמו שאתה תמציא משהו ויגנבו לך את ההמצאה אחרי שרשמת אותה על שימך וימכרו אותה בכל הארץ... אייך תרגיש????

raz 93

New member
לא נכון!!!!!

תתאר לך שזמר היה מוציא דיסק חדש, ואכל אחד היה צורב לעצמו !!! הזמר לא היה מרוויחח גרוש . אבל מצד שני , מחירי הדיסקים מאוד יקרים רציתי לקנות אותו וגיליתי שהוא עולה 50 שקלים. אז למה שאני אשלם 50 שקלים אם אני יכול להכין לי אותו בחינם . אבל , אם הם יורידו את המחירים , ככה יפסיקו לקנות צרובים .

raz 93

New member
וכל אחד *

רז מ , ששילם היום 8000 שקל לנודניקים מהביטוח רכב!

Weird Eyal

New member
ברור שאני מעדיף שיורידו מחירים

אבל לקנות צרובים זה חרא תבין שמי שמוכרים אותם קשורים תמיד לפשע...זנות....סמים.... חוץ מזה אם אתה קונה צרובים אז למה שלא תמכור צרובים?? תעשה גם אתה כסף על הגב של הזמרים

raz 93

New member
אני גם חושב שזה ממש לא יפה ,

אבל לא כל מי שמוכר את זה פושע או עוסק בזנות כמו שאמרת . צריך לפתור את זה ע"י 2 דרכים פשוטים מאוד : 1. חברות הדיסקים יורידו את המחירים בצורה משמעותית . 2. המשטרה תעבור דוכן דוכן ב-כ-ל הארץץ ותחרים את הדיסקים ואף תתן קנס למוכרים . רז

gilshl

New member
סליחה, אבל תרשה לי לגחח קלות,

אז ככה כמה תגובות ציניות: 1. תה באמת חושב שהמשטרה תעבור דוכן דוכן ועוד בכל הארץ (LOL). 2. חברות הדיסקים יורידו מחירים (LOL,LOL,LOL), הבעלים ימכור את האמא שלו במחיר מופקע (איש דיסק ישן של מידנייט אוייל (למי שלא מכיר, HOW CAN WE SLEEPS WHEN THE BEDS ARE BYURNING) עולה 75 שקל, דיסק מלפני 5 שנים). 3. מממ... לא יפה\ אבל הם מתפרנסים, תדאג להם לעבודה לא יצטרכו "לגנוב". * אל תעלב, אבל כזהו אני ציני טיפה (טוב הרבה).

תשובות

1. חברות הדיסקים אז להפך יעלו את המחירים כי אז הם כביכול "היחידים" שמוכרים דיסקים (חוץ מהאדם הפרטי שצורב לעצמו). 2. המשטרה מקבלת "בקשיש" ממוכרי הדוכנים אחרת איך תסביר שהם לא סוגרים את הימאים שכל ילד בכיתה ג´ יודע שיש שם דיסקים צרובים. הגמד

למעלה