when he is 65

melancholy man

New member
when he is 65

סר פול חוגג היום יום הולדת וגם כמו שהוא עושה מידיי פעם, הוציא לא מזמן אלבום חדש שמקבל ביקורות לא רעות עד טובות מאוד, מבחינתי פול של הביטלס היה חלק מצד הכותבים הטוב בתולדות הרוק וגם אחרי, הוא נשאר אחד היוצרים המוכשרים והחשובים של המאה הקודמת, רק שאותי הוא איבד בדרך, אבל הוא עשה מספיק בשביל שאפשר יהיה להעריך את מה שהוא עשה ולהגיד לו מזל טוב..

melancholy man

New member
ואם כבר פול

השיר הכי יפה שהוא כתב בעיני, ואולי הכי יפים שיש, Eleanor Rigby , בעיני, השיר הזה, הוא השיא של פול, שיר בו הוא מגיע לשיאו ככותב וכמלחין. מבט על המילים מראה שפול שתמיד מקבל קרדיט אדיר כמלחין הוא גם כותב מצויין שיכול להגיע לשיאים ליריים יוצאי דופן. Eleanor Rigby picks up the rice in the church where a wedding has been Lives in a dream Waits at the window, wearing the face that she keeps in a jar by the door Who is it for? All the lonely people Where do they all come from ? All the lonely people Where do they all belong ? אלינור ריגבי, אוספת את האורז היכן שהייתה חתונה חייה בחלום, מכחה לייד החלון, לובשת את הפנים שהיא שומרת בצנצנת לייד הדלת עבור מי הוא נועד? כל האנשים הבודדים מאיפה הם באים? כל האנשים הבודדים, לאן הם שייכים. Father McKenzie writing the words of a sermon that no one will hear No one comes near. Look at him working. Darning his socks in the night when there's nobody there What does he care? האב מקנזי, כותב דרשה שאיש לא ישמע איש לא מתקרב. תסתכלו איך הוא עובד, מתקן גרביים כשאיש לא נמצא. למה אכפת לו? All the lonely people Where do they all come from ? All the lonely people Where do they all belong ? כל האנשים הבודדים מאיפה הם באים? כל האנשים הבודדים, לאן הם שייכים. Aah, look at all the lonely people Aah, look at all the lonely people אהה, תראו את כל האנשים הבודדים אהה, תראו את כל האנשים הבודדים Eleanor Rigby died in the church and was buried along with her name Nobody came Father McKenzie wiping the dirt from his hands as he walks from the grave No one was saved אלינור ריגבי, נפטרה בכנסיה ונפטרה יחד עם שמה, איש לא בא, האב מקנזי, מנקה את העפר מידיו כשהוא הולך מהקבר, איש לא ניצל. All the lonely people Where do they all come from? All the lonely people Where do they all belong? כל האנשים הבודדים מאיפה הם באים? כל האנשים הבודדים, לאן הם שייכים. מה שמדהים אותי בשיר הזה, כמו בכל השירים הבאמת טובים של הביטלס זה הפשטות, גם המוסיקלית וגם של הטקסט, לכאורה, יש כאן מאוד פשוט, רבעיית כלי מייתר, שום דבר שלא שמענו קודם, שום מהליכים מוסיקליים מדהימים, לכאורה מדובר גם בטקסט פשוטף בלי מטאפורות מתוחכמות או שפה גבוהה מידיי, האמת היא שהשיר עובד ברמה הכי עמוקה של הרגש, שתי הדמיות המרכזיות, אלינור ריגבי והכומר מקנזי, הם אנשי שוליים, שהחיים עברו לצידם והם עדיין מנסים להשתלב (אלינור ריגבי, עדיין שמה איפור, האב מקנזי כותב דרשות שאיש לא ישמע וכו'), אבל בסופו של דבר, חייהם לא מסתכמים בשום דבר, אלינור ריגבי לא התחתנה ואיש לא יזכור אותה לאחר מותה (נקברה יחד עם שמה) והאב מקנזי, הולך לבד הביתה מההלוויה שאיש לא בא אליה, גם הוא, יסיים כנראה את חייו כמו אלינור ריגבי, אלא שעכשיו, אפילו היא לא תיהיה שם לסבול לצידו. מוסיקלית, זו הפעם הראשונה בעיני שפול או כל אחד אחר, מצליח לשלב כמו שצריך כלים קלאסיים באלבום רוק, נוכן, פול עשה את זה קודם ב yestrday אבל כאן, זה לא סתם שילוב של תזמורת פילהרמונית א' לה שנות החמישים, זה ממש קטע קלאסי קצר ומלא חיים, מעבר לזה, באלינור ריגבי זה עובד הרבה יותר טוב והרבה יותר כן, המוסיקה מתאימה הייטב למילים, שבניגוד ל yestrday יש להם גם תוכן אמיתי.

Barmelai

New member
שיר יפה ועצוב

אני תמיד בעד שירים עצובים. אלינור הוא מגדולי שירי המלנכוליה, ויפה עשית ששמת דגש על הליריקה. יש כמה שירים בהם הכותב מוליך את הגבורים הבודדים שלו אל הכנסיה והכומר, שמבין ללבם. כרגע עולים לי בראש טאונז ואן זאנדט וקליפורניה החולמת כמובן, ובוודאי יש עוד. אצלנו אין שום מקבילה לזה. אנשים בודדים לא נכנסים סתם ככה לבית כנסת. את התרגום שלך לשורה האחרונה הייתי משנה מ"איש לא ניצל" ל"איש לא נושע". נראה לי שזאת היתה כוונת המשורר. באשר ל yestrday, בשלב הראשוני היה למילים תוכן, אם לא אמיתי לפחות בעל טעם, כשהם היו ביצה מקושקשת

melancholy man

New member
סתיו יהודי

אז יתקע בשופרות לפתוח שערי שמיים. ופנים יהודיות מן הגולה באפרפר נוגה ירחפו לפני כסא אדון עולם. זה לא שאנשים בודדים לא נכנסים סתם לבית כנסת, זה פשוט שכיהודים הציפיות שלנו לגאולה הרבה יותר צנועות... אגב, לגבי השורה האחרונה, הייתי מתרגם את זה בדיעבד כ"איש לא נגאל", פשוט הטקסט של מקרתני כל כך פשוט ובאנגלית כל כך יום יומית, ש"נושע" נראה לי לא מתאים. הקטע עם yestrday והביצים המקושקשות, זה בדיוק העניין ובדיוק הסיבה שאיבדתי עניין בקרירה של פול אחרי הביטלס, הוא תמיד נראה כאילו לא אכפת לו מה הוא שר, זה לא שלא יוצאים לו לפעמים טקסטים מצויינים, אבל זה לא העניין מבחינתו, אגב, לג'ון יש בעיה הפוכה, ג'ון ממש מאוהב בטקסטים של עצמו, לכן השילוב והאיזון בינהם יצר משהו כל כך יפה בביטלס ולפחות מבחינתי, לא עבד לאחר מיכן.

garcia

New member
וואלה לא יודע

בשלב מסויים השיר הזה מתחיל להימאס. אם היו מוסיפים קצת בקטנה איזה צליל דיסטורשיין לכינורות. הפייבוריט שלי תמיד יהיה Mull Of Kintyre. אה כן ועל אותו עיקרון השיר Put it there מהאלבום Flowers In The Dirt. הלינק לשיר הזה לקוח מהסרט שמתעד את עשיית התקליט הנהדר הזה. אני זוכר שהוא שודר ב-1989 בערוץ 1 ביום שישי בשעה ארבע אחר הצהריים ממש לפני הסרט הערבי.

AdiX

New member
ואם כבר חיפושיות

התקליט הלבן במכירה ב EBAY, מספר הדפסה נמוך 0000006. כלומר זהו התקליט השישי שהודפס. כרגע מחיא התקליט 18,400$. המכירה עדיין לא נסגרה כך שהמחיר ימשיך לטפס. מייד לאחר שראיתי את המכירה רצתי לבדוק את האלבום שלי, אולי במקרה מספרו 0000005, הייתי מוכן להספק גם ב 0000007. אבל לצערי המספר הוא 056568 או משהוא כזה. כנראה שאין לי מזל. דרך אגב, מוצעת למכירה גם ביוגרפיה חתומה משנת 1968 במחיר של 30,000$

anatyp

New member
ואם כבר חיפושית

בסוף הקליפ יש שני קטעים שג'ורג' שר את השיר הזה לייב בראיון טלויזיה (אני מניחה) מישהו יודע מתי זה היה? באיזו תחנה? אם יש את הקליפ הזה איפשהו?

למעלה