What's UDDI ?

gilad g

New member
כל מה שאני או כל אחד אחר

יכולים לתת לך זה לינק שבכל מקרה יבוא מגוגל או מה-MSDN. למה ציפית?

NetShadow

New member
אסביר לך משהו :

בדרך כלל, כששואלים שאלה מקצועית בפורום העוסק בנישה מסויימת, זה לאחר שמבצעים את החיפוש הסטנדרטי במנועי חיפוש ושאר ירקות. מבחינתך, סביר מאוד להניח שכתבתי כאן שאלה, מהו UDDI בהקשר של דוט נט (זה פורום דוט נט, לא ?
), לאחר שגוגל העלה עבורי הרבה רפש לא קשור. מה גם שהמגיבים אמורים להיות כאלה שיודעים מהו הקשר בין UDDI לדוט נט, ולא אמורים לבצע את החיפוש והסינון עבורי, גם לי יש מחשב ודפדפן, ולכן תגובתם תהיה ממוקדת, פשוטה ולעניין.

gilad g

New member
אבל

כל מאמר שיימצא באינטרנט יהיה יותר טוב ממה שאני אכתוב פה. במיוחד אם הוא בא מה-MSDN.

tberger

New member
בקצרה

UDDI הוא כעין מנוע חיפוש או דפי זהב של Web Services. אם אתה מחפש כתובת של WS בתוכנה לא ב Browser אתה פונה ל UDDI ומקבל כתובת ותיאור של ה WS.

NetShadow

New member
כלומר...

אם אני מחפש WS שמקבל שם עיר, ומחזיר את הטמפרטורה בה (למשל), אז אני מחפש WS כזה באתר UDDI, כפי שאני מחפש מספר טלפון בדפי זהב ?

tberger

New member
בעיקרון כן

אני לא יודע בדיוק איך כי אף פעם לא הייתי צריך. יש כמה סוגי "דפים" לחיפושים מסוגים שונים. כלומר יש "דפי זהב" דפים כחולים ועוד. תוצאת החיפוש היא ה WSDL של ה WS שהוא ההסבר כיצד משתמשים ב WS כלומר מהן המחלקות ב WS, מה מכילה כל מחלקה ומהם הפרמטרים שצריך להזין ומה מקבלים בחזרה. יש הרבה אתרים בנושא למשל UDDI.ORG ארגון בו חברות יצרניות התוכנה המובילות ליצירת תקנים לשימוש ב UDDI.

NetShadow

New member
תודה, אבל זה לא מסוכן ?

גם ם מצאתי WS שאני צריך, במאגר הזה, קיבלתי את התאור שלו, פרמטרים והחזר, ואני משלב אותו באתר שלי. מה מבטיח לי שהוא יבוד לאוך זמן ? שהוא לא ישתנה פתאום ? מי בכלל עומד מאחורי ה WS הזה ? האם אפשר לסמוך עליו ?

tberger

New member
זה לא קשור ל UDDI

שהוא רק מנוע חיפוש ומרכז רישום של WS. אבל WS הוא כמו אתר אינטרנט שנותן שרותים אבל במקום ב HTML אז ב SOAP על גבי XML. מה נותן לך בטחון שאתר אינטרנו רגיל יעבוד תמיד? אם ה WS חינמי אין לך "אחריות". אבל יכולים להיות WS בתשלום ואז אתה יכול לדרוש אחריות או אתר חלופי וכדומה. ה WS הוא טכנולוגיה וכמו כל טכנולוגיה יכולות להיות בעיות ויכולים להיות פתרונות כמו כתובת MIRROR אי תשלום במקרה והשרות לא פועל וכדומה. אבל הטכנולוגיה מאפשרת שרותים חדשים ובנייתם בקלות יחסית לעומת המצב שטכנולוגיה זו לא קיימת כמו הזמנה ישירות מחברה מתוך תוכנה אצל המשתמש, השוואת מחירים אוטומטית ועוד ועוד. הטכנולוגיה מתקדמת ונוצרים תקנים חדשים כמו לאבטחת מידע ועוד. בעתיד עם התגברות השימוש ב WS בודאי יהיו פתרונות לכל בעייה שתצוץ כמו מה שאתה העלת. בסך הכל מדובר בתוכנות מחשב ובהעברת נתונים בין מחשבים ולכן עם חשיבה נכונה והשקעה בבפיתוח ניתן כמעט תמיד לפתור כל בעייה.

nattygur

New member
בעקרון באחריות מנהל אתר ה UDDI

לטפל בנרשמים ולוודא את אמינוטתם. אם אני לא טועה יש כיום רק שני אתרי UDDI מוכרים אחד של IBM והשני של MS, אבל יכול להיות שיש עוד ...

NetShadow

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif חשוב מאוד - IIS ותא דואר!../images/Emo41.gif

מותקן אצלי Win XP Pro ו IIS (וגם Net Framework. אבללא חושב שזה רלוונטי). הבנתי ש IIS יכול לתפקד גם כשרת דואר. נניח ויש לי דומיין, או שאני מעוניין לקבל אימיילים על גבי ה IP שלי, כיצד אני מקנפג תאי דואר ב IIS ? למשל אם ה IP שלי הוא 124.345.222.123 אני רוצה לקנפג תא דואר בשם abc שניתן יהיה לשלוח אימייל ל [email protected] כיצד ?

gilad g

New member
אתה מתבלבל

ל-IIS יש רק שרת SMTP, כלומר שרת שיכול לשלוח דואר, ולא לקבל אותו. אתה מדבר על שרת POP3, שלא בא עם IIS. תצטרך להשיג תוכנה לשרת POP3 בנפרד.

NetShadow

New member
הממממ...

OK, זה לא מטופש ? מדוע הוא עושה רק חצי עבודה ?
מכיר שרת POP3 חינמית שניתן להוריד ? תודה !

gilad g

New member
לא ../images/Emo4.gif

אבל אם תחפש בגוגל, אני בטוח שתמצא. מי יודע - אולי תמצא אחד שנבנה ב-#C

yuval k

New member
../images/Emo35.gifWould you like some freshmeat

I bet you do
הנה: הוא סי-שארפי, אבל עדיין בפיתוח (עדיין אין שם שרת POP3). אתה יכול למצוא ב-freshmeat.net או ב-sourceforge.net עוד פרוייקטים כאלה שרצים על חלונות, אבל לא בהכרח ב-#C.

NetShadow

New member
../images/Emo26.gif אני מסתבך ! ../images/Emo36.gif

אני מעוניין לקבל ולשלוח אימיילים על גבי ה IP שלי (נניח : x.x.x.x) התקנתי את MailEnable הגדרתי Post Office (הגדרה לוגית - חובה, קראתי לו we) הגדרתי דומיין (השם שלו זה ה IP שלי x.x.x.x) הגדרתי Mailbox, קראתי לו fixit , תחת Username for mail clients אני רואה fixit@we מה המשמעות של זה ? מדוע הוא משתמש ב we, חשבתי שזו סתם הגדרה לוגית... בוסף, בלשונית Addresses קבעתי עבור Reply to Address את הערך : [email protected] וזהו ! האם פיספסתי שלב ? כעת נסנכתי להגדיר את החשבון הזה התוכנת הדואר, ע"מ שאוכל למשוך את האימיילים שנשלחו ל [email protected] פתחתי את האינקרדימייל, יצרתי Account חדש, ה Email Address שלו הוא [email protected] את ה Incoming ו Outgoing שלו קבעתי ל x.x.x.x (אולי פה הבעיה) ? אבל אני לא מצליח למשוך את האימיילים... מדוע ?

NetShadow

New member
מה הכוונה ? זה ה IP שלי, ועל המחשב

שלי מותקן שרת הדואר MailEnable.

למעלה