what the fuck is chi?

MEIMIS

New member
what the fuck is chi?

מה לעזזל זה צ´י?? הממ אני לומד שיטה בעברית לא לימדו אותי מה זה צ´י פעם שמעתי את המילה אבל לא יותר מזה

aiki-freak

New member
המממ...

אייקידו בלי "קי"... מעניין... זה לא הופך ל "איידו"? יש אייקידו בלי "קי"? אז עם מה בדיוק מגיעים ל "איי" (הרמוניה)?

amir_aikido

New member
לא מוכרחים לדבר על קי/צ´י באייקידו

ראשית, אם לא שמת לב, הבחור המסכן לומד א.י.ק.י. והכוונה לשיטה הנגזרת מ"קרב-מגע" ולא לסגנון של אייקידו. לכן אין צורך לקטול אותו. חוץ מזה, בשירשור אחר יש לנו דיון די ארוך על צורת ההתייחסות ללימוד קי באמנויות לחימה. והדעה שהשימוש הנכון בקי/צ´י נלמד מהעבודה והאימונים ישירות ולא משיחות עליו או מלימוד ישיר של קי/צ´י מופיעה שם אצל רבים וטובים, וגם אצלי
, זו לא הדעה היחידה ויש (כמו בן) המאמינים שלימוד אמנות לחימה חייב לכלול מלכתחילה התייחסות נפרדת לקי/צ´י. אבל שתי הדרכים לגיטימיות כנראה בתלות בתלמיד ובמורה שלו. תשובה על המשמעות של קי/צ´י לא תוכלו לקבל ממני. אני עדיין מנסה להבין זאת בעצמי. אני חושב שהקי שייך לסוג הסתכלות אחרת על היקום והגוף האנושי, הסתכלות שאיננה פיזיקלית ומחלקת לחלקים אלא היא הוליסטית. בהסתכלות זו צ´י יהיה כוח החיים, ואפשר לנסות "לתרגם" זאת כסוג של אנרגיה או כסוג של זרימת מידע שמופיעים בכל עצם, אך אפיניים יותר לעצמים חיים. בן אומר שהוא ממש "רואה" או "מרגיש" צ´י. אני אישית לא רואה ולא יכול וגם לא רואה טעם להתווכח איתו על כך. אם הוא אומר אז הוא יודע. בהצלחה בכל דרך ולהתראות באימון הפורום אמיר

למעלה