What the Bleep Do We Know

What the Bleep Was I Thinking???

להמליץ על הסרט לחבורת אתאיסטים מוצהרים, פיזיקאים בדימוס, ריאליסטים האוחזים בכוח בקרני המאה ה-19, שונאי רוחניות, אוהבי התשובות הברורות, מעריצי מדע וטכנולוגיה, ומאלילי המחקר... מהרי ההימליה שלוחה לכם ברכת אהבה, שלום והשלמה.

boaZone

New member
אפילו יש לי אותו במחשב

עם תרגום לעברית, ונדמה לי שאפילו זכיתי לראותו בקולנוע לב בזמנו. הסרט, בסך הכל, חביב. לא מאוד סגור על עצמו, גולש ליותר מדי תחומים, מעט מערבב תאוריות שאין להן יד ורגל אחת עם השנייה, אך בהחלט הוא מעלה כמה נקודות מעניינות וחשובות למי שעדיין לא דן בהן עם עצמו. בעיקר. אני זוכר שפעם ראיתי איזו תוכנית ובה רב הציג כיצד גלי הקול נראים כמו האותיות בעברית, ושם בסרט היה איזה קטע שמילים חיוביות שנאמרות למים משנות את צורת חלקיקי המים בצורה שונה ממילים שליליות. גיכחתי קלות. עדיין אני מעדיף שיאמרו לי מילים חיוביות ע"פ שליליות. הסרט מומלץ, אבל הוא לא התנ"ך החדש (שהוא, כמובן, סידהארתא של הרמן הסה...). היו מאושרים, האלטרנטיבה בטח פחות טובה.

boaZone

New member
ואם כבר פתחנו נושאים פילוסופיים...

כאשר בסרט מצוייר, לדוגמא הסימפסונים, הגיבורים רואים בטלוויזיה תוכנית, לדוגמא איצ'י וסקרצ'י, האם הם רואים סרט אמיתי בעולם המצוייר שלנו, או סרט מצוייר בעולם האמיתי שלהם?

סלסרו

New member
כצד ב', ויש לי הוכחה מוחצת לכך

אתמול ראיתי סאות' פארק בו מראים קטעים מFamily Guy שבו מופיעה דמותו של מוחמד, וקטעי חדשות בהם זארקווי מאיים לעשות מגה פיגוע אם לא יצנזרו את זה.. בקטעים מFamily Guy רואים את הסרט מצוייר, ומדברים עליו כעל סרט מצוייר, ובקטעי החדשות מראים קטעי ווידאו אמיתיים. מש"ל

סלסרו

New member
בול (לא בול פגיעה אלא bull..)

אני יודע שסרטים כאלה נורא מפתים.. אבל מה לעשות שהם פשוט לא נכונים? למה שלא תפני את הסקפטיות הבריאה שלך, גם לגבי דברים קוסמים כאלה?

uri80

New member
../images/Emo6.gif מתים עלייך את יודעת ../images/Emo24.gif

בהנחה שאת מסוגלת לראות את האייקונים.

Ramtha's School of enlightment

כל מי שהתלהב מהסרט מוזמן להיכנס ללינק http://en.wikipedia.org/wiki/Ramtha's_School_of_Enlightenment ולקרוא על הכת שעומדת מאחורי ההפקה. על בחורה תמהונית שטוענת כי היא מדיום של אשה בשם http://en.wikipedia.org/wiki/Ramtha שחיה לפני 35,000 שנה. הכת מאמינה בפיזיקה קוונטית ופילוסופיה ניו אייג'ית. הנביאה נוהגת לערוך סמינרים במתקן מפואר השייך לכת תמורת עשרות אלפי דולרים, כשהכת מתנהלת כמו עסק לכל דבר, בדומה לסיינטולוגיה וכתות דומות. מומלץ להיכנס גם לhttp://en.wikipedia.org/wiki/What_the_Bleep_Do_We_Know!? ולקרוא על רשימת ה"מומחים" שמצוטטת בסרט (רובם חברי הכת), מכיוון שעד כמה שאני זוכר אין דרך לדעת מתוך הסרט מהו שמו של המומחה ומה הרקע שלו. Ramtha גם מופיעה בסרט (האשה השמנה עם השמלה המוזרה) וכך, דבריהם של תמהוניים מתערבבים עם רבעי אמיתות פיזיקליות. ואני מתפלא שאותם אנשים פה שצועקים חמס על אמנון יצחק וחביריו, מוכנים בכיף לאמץ את המישמש הפסבדו מדעי שעושים אנשי כת ה-RSE. אני חושב שהדבר שהכי שנאתי בסרט זה שהם מנצלים את העובדה כי רוב האנשים לא יודעים כלל מהי מכניקת הקוונטים כדי לתת הכשר מדעי להבלים שלהם. ואני נאלצתי אחרי שסיימתי לראות את הסרט לשבת ולקרוא המון על מכניקת הקוונטים רק כדי להוציא את הטענות שלהם מהראש. אני מאד ממליץ למי שלא ראה גם לא לראות, אמנם ניו-אייג' זה מאד אין, אבל אין הבדל בין זה לבין קלטות של מסיונרים נוצריים ואמנון יצחקים למיניהם.

אנימציה יפה

סרט הזוי, שאולי יש בו כמה דברים נכונים, אבל הקטע של הנזיר ששינה משהו במולקולות של המים ע"י מדיטציה... והאדם המבוגר שאומר עם פוזה של מינימום הרב אלישיב... "אם מחשבות יכולות לעשות את זה למים, מה מחשבות יכולות לעשות לנו?" (אנחנו 90% מים) ויש גם ראיונות די הזויים, "במדיטציה קבוצתית, הורדנו את כמות הפשיעה בלוס אנג'לס בככה וככה אחוזים" Give me a brake

נראה לך באמת שניתן

להעביר יידע כל כך עמוק ב"רוחניות" בסרט של כמה? שעה וחצי? קראתי מספר ספרים, ואני לא מדברת על ספרים שהם "להיטים" שכולם קראו. עברתי מספר קורסים ולמדתי קבלה, ועדיין אני יודעת שאני לא יודעת הרבה, אז... מה כבר אפשר ללמוד מסרט?! מה כבר סרט יכול לתת? -טעימה קלה מאוד-מאוד על קצה המזלג של מה? הרי יש כל כך הרבה נושאים. אם רק תכתבי את המילה "רוחניות" בגוגל תגיעי למאות אם לא אלפי אתרים. בשביל מה לראות את הסרט? לדעתי, אם מישהו רוצה ללמוד משהו, הוא יגיע לזה ולא דרך הסרט הזה דווקא. אז עכשיו הוא באופנה. ואופנות כידוע חולפות. מחר יהיה סרט אחר בכותרות.

whitewidow

New member
לא מכירה את הסרט הנידון

אבל למה לזלזל במדיום של הקולנוע. שילוב של מוזיקה, טקסט, תמונות וזוויות התזוזה של מצלמה- אם הם נעשים בידי אנשים מוכשרים יכולים להיות חוויה רוחנית למדי!

למעלה