? WHAT IF

Gilliana

New member
? WHAT IF

בעקבות השידור של הסרט ביום רביעי האחרון עלו בי הרהורים - מה היה קורה אם הדבורה לא היתה עוקצת את סקאלי? אז קדימה - תסריטים אפשריים...

אווו כבר שנים אני מריצה כאלה מחשבות

ולדעתי אנחנו צריכים להגיד תודה שהדבורה הייתה שם אחרת מי יודע מה היה קורה.... הרי הם היו מתנשקים ואולי גם גולשים ליותר מזה... והם היו מתעוררים למחרת בבוקר העולם הנפשי של מאלדר היה מתערער , סקאלי הייתה מנסה להבין מה הלאה וכשבסופו של דבר שניהם היו מחליטים להמשיך כרגיל ולשכוח מהכל זה היה משאיר משקע בינהם והכי נורא זה שכשדיאנה הייתה מופיעה איך סקאלי הייתה מרגישה... הקיצר תודה לאל שזה לא קרה

אבל דיאנה לא הופיעה לפני הדבורה?

לפחות מבחינת סדר הפרקים - כי הסרט היה בין העונה החמישית לשישית, ודיאנה הופיעה לראשונה בפרק האחרון של העונה החמישית. מה המקום הכרונולוגי של הסרט בסדר האירועים?

היא אכן הופיעה לפני הדבורה

היא הופיעה לראשונה בפרק "הסוף" (THE END) שזה סגר את העונה החמישית לאחריו היה הסרט ואז נפתחה העונה השישית.. וזה מה שהתכוונתי לו הם היו מתנשקים בסרט סקאלי בכלל הייתה מגיבה קשה ליחסים בין מאלדר לדיאנה.

Gilliana

New member
דווקא לדעתי... ../images/Emo55.gif

... זה היה יכול להיות מאד מעניין. סקאלי ומאלדר היו הופכים לזוג עוד בסוף העונה החמישית וזה היה נותן מימד חדש לכל המשך הסדרה. למשל - סקאלי היתה מרגישה הרבה יותר בנוח ומרשה לעצמה לפרק לדיאנה את הצורה. מאלדר היה נזהר מאד מאד שלא להגן על דיאנה כי הוא היה יודע בדיוק מה הוא יחטוף ובכלל, היו נוספים הרבה גורמי מתח כמו למשל: איך סקינר היה מקבל את זה? האם סקאלי ומאלדר היו חושפים את העניין בציבור או שומרים על סודיות כדי שהאף.בי.איי לא יעשה להם בעיות? איך היה מגיב על כך CSM? האם הוא היה מנצל את העניין לטובתו? מה היו אומרים חברי הסינדיקט? אבל ללא כל ספק, הדבר הכי טוב שהיה יכול לצאת מזה (ועכשיו אוקיינוס, את בודאי תשמחי): ויליאם היה נולד עוד קודם!

אז זאת תגובצי בנושא

כיוון שמעכשיו פיתחתי תאוריה שבעצם מאלדר וסקאלי הפכו לזוג הרבה הרבה לפני שזה נודע לנו ופשוט לא עשו מזה עניין והחליטו לשמור על זה לעצמם, אני מניחה שוויליאם נולד בזמן שהוא היה צריך להוולד אם כי היה משמח לדעת שאביו היה יכול לבלות איתו לו נולד קודם.. בנוגע לתגובה של סקינר אני מניחה שהוא היה מגיב כמו שהגיב , לפעמים זה נראה כאילו הוא האב שלהם, המגן החזק שלהם, הוא שמח בשמחתם.. (טוב אולי הוא קצת יקנא במאלדר
)

1Shir

New member
אני מתחילה להבין את מה שאת אומרת...

את אומרת שמאלדר וסקאלי ממש מתחילת הסדרה היו במגעים פיזיים אינטימיים (ניסיתי לנסח את זה באופן לא בוטה
..), אבל הם לא היו זוג באופן רשמי והקפידו לא להראות שום דבר מזה בפומבי (ואפילו לא על מסך הטלויזיה..). טוב, אי אפשר לסתור את הדעה הזאת. היא גם מאוד מעניינת... אבל מכיוון שלא הראו לנו את זה, אני מעדיפה להאמין שכנראה זה לא נכון.

1Shir

New member
גורמי המתח

* אסור להם להפוך לזוג מבחינת ה-FBI, לא? אם זה כך, אני לא בטוחה שסקינר היה מרוצה. כאילו, יש מספיק אש שמופנית כלפיהם, אז זה בערך הדבר האחרון שהם צריכים. סקינר גם היה חושש שזה יפגע להם בשיקול הדעת ובמקצועיות. אבל באופן אישי הוא כן היה שמח בשבילם. * לדעתי אם הם היו זוג בלי לחשוף את זה, זה לא נקרא לגמרי להיות זוג. אם אני הייתי נמצאת במערכת יחסים שהייתי צריכה להסתיר, זה היה עושה לי הרגשה מאוד לא טובה לגבי הקשר. גם מאלדר הוא לא בנאדם שמסתיר דברים כאלה, אז נראה לי שאם הם היו יחד, זה לא היה בסודיות. * CSM? לא נראה לי שמבחינתו זה היה משנה משהו, הוא גם ככה בטוח שהם מאוהבים. * סקאלי הרגישה לא בנוח להתעמת עם דיאנה בגלל מאלדר? אבל מאלדר כבר לא בקשר איתה! * מאלדר היה מפחד להגן על דיאנה? אני דווקא לא בטוחה, הוא די עקשן. לדעתך אם הם היו זוג הסיפור של דיאנה היה נפתר יותר בקלות כי לשניהם היה קל יותר לצאת נגדה, אבל אני מוסיפה שזה גם היה יכול לסבך, כי יכול להיות שהיתה נוצרת להם מזה מריבה רצינית. הטיעונים היו הופכים ממקצועיים לסופר-אישיים וסקאלי היתה אולי נפגעת. * למה את בטוחה שהנשיקה ביניהם היתה גורמת להם להפוך לזוג?

בנוגע לדיאנה

הטיעונים של סקאלי היו מאוד אישים.. אפילו מאלדר אמר לה "את הופכת את זה לאישי" והיא אמרה לו שכל מה שנשאר לה זה אישי סקאלי מאוד נפגעה מהאמון שמאלדר נתן בדיאנה ... זה חלק מויכוח ארוך בפרק ONE SON פרק מאוד יפה..

1Shir

New member
אז מהבחינה הזאת את צודקת

אם הם היו במערכת יחסים יותר קרובה, היא בטח היתה נפגעת עוד יותר.

את האמת?

אם היה מגע פיזי בינהם או לא היה.. יש דבר אחד שאני מאמינה בו ושזה לא היה יכול להיות קשר "יותר קרוב" הם היו קרובים יותר מכל זוג אחר שאני מכירה אם בחיים ואם בטלוויזיה או בכל מקום על היקום. זה היופי בינהם הם הגיעו לאינטימיות גם בלי קשר פיזי... אחח איך שאני מקנאת בהם

1Shir

New member
אני נאלצת לא להסכים איתך.

זה נכון שיש ביניהם קשר מאוד יפה ומאוד קרוב. אבל אני כן חושבת שהיעדר המימד הפיזי מהקשר, גורם לכך שהם יכולים להיות גם קרובים יותר. הקטע הפיזי הוא משהו שמאוד מגביר את האינטימיות, וגם מאלדר וסקאלי היו מגיעים לאינטימיות גדולה יותר אם הם היו ביחסים פיזיים.

Gilliana

New member
יפה אמרת שיר! ../images/Emo45.gif

אם כי - יש לכך גם חסרונות כאמור. יחסים פיזיים היו בהחלט משנים את הסיטואציה לחלוטין - היו מופיעים אלמנטים של קנאה (לא שלא היו גם קודם, אבל ברגע שהקשר היה הופך לרומנטי העניין היה הרבה יותר מודגש) ואולי גם הכנות היתה נפגעת מחשש של צד אחד לפגוע בשני או ההיפך. אני בהחלט מסכימה שהמימד הפיזי חסר והיה יכול להוסיף הרבה מאד.

אה רגע! אני רוצה להגן על עצמי../images/Emo88.gif

גם אני מאמינה שהמימד הפיזי הוא חלק חשוב עיקרי (ומהנה
) בכל קשר בריא ואוהב ובבלה בלה בלה אבל לא אצל מאלדר וסקאלי... ותנו לי להסביר למרות שכולנו קיווינו התפללנו וכמהנו במשך שבע שנים רק לראות איזו נשיקונת קטנה או אפילו פחות , בסופו של דבר הם לא היו צריכים את המימד הפיזי כדי להגיע לאינטימיות שבדרך כלל בני זוג מגיעים אליה .. הרי זה לא שהם לא ראו אחד את השני במערומיו
נפשית ופיזית , ואם ניהיה טיפה בוטים הרי שהם עשו הכל מלבד האקט הסופי (שגם אותו בסוף הם עשו סוף סוף) הם לא היו צריכים את הפיזי בשביל להתקרב, אבל(!) ברגע שהם הפכו לנאהבים זה נתן לשניהם דבר אחד חשוב- תחושת בטחון... אז שיהיה לכולכם אחלה יום ולו כל אחד ימצא את המאלדר/ סקאלי שלו...

Gilliana

New member
אז ככה:

קודם כל - כל מה שכתבת היה מאד מעניין וענייני. ועכשיו לגופו של עניין - כן - האף.בי.איי לא מאשר יחסים אישיים אינטימיים בין שותפים, כלומר שקרוב לודאי שאם היה רומן גלוי וידוע - הם היו מופרדים ע"י כשותפים. זאת גם סיבה טובה להסתיר את הקשר כי אני לא חושבת שסקאלי היתה מוכנה להיות מופרדת ממאלדר במישור המקצועי וההיפך. דרך אגב - יש המון פאנפיק שעוסק בעניין הזה - אבל אני מוכרחה להודות שכל מה שקראתי עד היום לא הניח את דעתי. אני מסכימה איתך שבכל מה שנוגע לדיאנה בהחלט היה יכול להווצר משבר רציני - סקאלי היתה מקצינה את התגובות שלה, ואילו אם מאלדר היה נשאר בעמדתו הנוכחית (כפי שראינו בפרק "בן אחד") אז סקאלי בהחלט היתה מאד נפגעת והדבר היה עלול לגרום לא רק לקרע ביניהם כזוג אלא בהחלט לקרע כשותפים. ולבסוף, השאלה האחרונה והכי מעניינת - האם הנשיקה היתה גורמת להם להפוך לזוג? התשובה היא לדעתי - לא בהכרח. הנשיקה היתה שוברת את הקרח כמו שאומרים ומקדמת אותם לקראת קשר רומנטי אבל מאד יתכן שהם היו דוחים את הביצוע מסיבות שכבר הזכרתי - בעיקר האף.בי.איי.

1Shir

New member
דעתי בעניין

הם כן היו מתנשקים, כי ראו שהיא לא מתנגדת. הוא היה מפסיק כעבור כמה שניות, בכל זאת הם בחדר המדרגות. אגב, לא מקרי שכאשר הם כבר הגיעו לסיטואציה של נשיקה, זה לא קרה במקום טבעי לכך, אלא במקום מאוד לא קשור, כי כנראה זה משהו שיכול היה לקרות רק בנסיבות קיצוניות ויוצאות מן הכלל. אני חושבת שגם אחרי הנשיקה, הנושא הכי משמעותי ביניהם בסיטואציה לא היה הנשיקה, אלא העובדה שהיא הגישה התפטרות מה-FBI. לפיכך, אחרי הנשיקה הם היו שותקים ומסתכלים זה על זו ברגש ובחוסר אונים במשך כמה שניות, ואז מאלדר היה מתעשת והיה מבקש ממנה שלא תתפטר עדיין, ושתתן לו עוד כמה ימים להשיג הוכחות שהם לא באמת פישלו בפיצוץ. מה אתם אומרים עד עכשו? תתנו תגובות ואני אמשיך את התסריט שלי.. נ.ב. הכרחתי את אמא שלי גם להביע דעה בנושא, והיא ישר הבריקה במשפט מחץ שמאלדר אומר לסקאלי אחרי הנשיקה: "...?Is it hello or goodbye"

1Shir

New member
אמא שלי

לא אוהבת אקס פיילס. היא ראתה מעט מאוד מהסדרה פה ושם (ואת הקטע מהסרט שהכרחתי אותה בזמנו..). אבל מסרתי לה את המחמאה!

למעלה