Wh:i- שאלה אסטרטגית

john woo

New member
Wh:i- שאלה אסטרטגית

שיחקנו אתמול גמדים מול אורקים (חבילות טהורות להכיר את הקלפים)
לאורקים יש את הקווסט הזה, שהורס מבני תמיכה.
כאשר חבר שלי הפעיל את הקווסט, הוא די נטרל לי את המשחק וחזרתי ל-3 משאבים ושליפת קלף אחד. הוא אפילו לא טרח להגן על אזור הקווסט בממלכה כיוון שהקלף הזה סידר לו את המשחק.
יש איזו תשובה לקלף הזה? אני יודע שאם מרכיבים חבילה מכמה גזעים, אני יכול לגרום ליריב להחזיר קלפים ליד. אבל עדיין, זה נראה לי קלף לא מאוזן. יש קלף כלשהו שיכול להרוס קלפי קווסט?

sonde

New member
אסטרטגיה מול משימה זו

אין ספק שלקלף זה כוח רב ועוצמתי, אבל, תמיד יש אבל, יש לך לפחות 3 סיבובים להתארגן לקראת הרגע בו השחקן יוכל להשתמש בו. ולכן מיד אחרי ששחקן שלף קלף זה מומלץ:
א. להניח יחידות באזור הממלכה והמשימה.
ב. את קלפי הסיוע שלך להניח הפוכים כ-ביצורים
כמובן כאשר משחקים בבסיס ניתן להניח מראש שהקלף יצא ומההתחלה לא לבנות על מבנים אבל על תשכח שיש רק 2 כאלו בחבילה אז מה הסיכוי שהוא יצא באמת?

john woo

New member
יש קלף

שמאפשר לך להוציא מהחבילה שלך איזה קלף שאתה מעוניין בו. הוא נקרא ancient map. יש לי את ההרחבה שמוסיפה 2 גזעים, כך שהקלף הזה מופיע 3 פעמים. ב-2 המשחקים ששיחקנו, הקווסט הזה הגיע לשולחן די מהר.
אופציה ב' טובה, אני אנסה אותה. אופציה א' תלויה מאוד בכמות המזומנים שיש לך. אם הקלף הזה יוצא בתחילת המשחק, המשחק די מוכרע.

juggernaut1

New member
וואו, אני לא ממש יודע מה להגיד...

קווסט זה כזה מנגנון פגיע לבונוסים, אני לא מבין מה הבעייה?
קודם כל, חייבים להצמיד לקווסט יחידה, הוא לא מקבל את הטוקנים סתם ככה. ברגע שהיחידה מתה כל הטוקנים נעלמים. דבר שני, אתה לא יכול לשחק ראש בקיר באותה צורה נגד חבילות שונות, והאסטרטגיה צריכה לבצע התאמות. גמדים ספציפית מאוד חזקים נגד הטרולים בגלל הקשיחות ויכולות הריפוי של העיר, מה שמוריד לאורקים את המומנטום.
אז אם אתה יושב ומחכה שייצא לו הקלף ששובר לך את האסטרטגיה אל תתפלא שאתה מפסיד. פשוט תלחץ עליו באיזור הממלכה והקרב, תגרום לכך שגם אם ייצא לו המשימה הזו, הוא לא יוכל להרשות לעצמו לשים חייל בקווסט על המשימה. אם היא כבר יצאה לו ויש לו חייל עליה, תהרוג אותו כמה שיותר מהר.

john woo

New member
אני אחדד

קודם כל מדובר בחבילות טהורות, כך שברור לי שקלפים של גזעים אחרים יכולים לעזור.
אף אחד לא מחכה שהקלף הזה יצא. אתמול למשל, הוא יצא באמצע המשחק וזה כבר לא היה כ"כ משמעותי. לא מצאתי אצל הגמדים קלךף שיכול באופן אקטיבי להרוס יחידה של היריב.
העניין הוא שמרבית הכוח שמזין את המשחק תלוי בקלפי התמיכה. הם מוסיפים טוקנים ונותנים לך לשלוף יותר קלפים (לגמדים יש קלפי תמיכה שמרפאים את הממלכה)
כך שאם הקווסט המדובר פעיל, כל היכולת שלך לשלם על יחידות חזקות ולשלוף קלפים מחוקה.
sonde הציע להשקיע ביחידות באזורים של הממלכה והקווסט. אני לא חושב שהגמדים יכולים להסתמך על זה נראה לי שהגזע של בני אנוש כולל יותר יחידות.

juggernaut1

New member
יש לגמדים מספיק יכולות נזק

הקומבו האהוב עלי כולל את הקטפולטה שלהם (הקרב גמד, +1 לכוח של כל יחידה תוקפת) והקשת (crossbow) שלהם (כל פעם שיחידת גמדים מתה, תגרום 1 נזק ליחידה או לעיר)

הקלף שאתה מעביר נזק מיחידה שלך ליחידה של היריב.

וזה רק מהזיכרון, והגמדים אפילו לא הצבא העיקרי שלי.

הקלף הבאמת קטלני של האורקים נגד הגמדים הוא הגיבור שלהם שהורס את כל התמיכה באיזור שבו הוא יוצא.

בגדול, הטיפ שלי להתמודד עם אפקטי הרס כאילו הוא : אל תתחייב ליותר מדי.

מה הכוונה? אם יש לך כמה קלפי תמיכה ביד, אל תשים את כולם, שים רק 1 או 2 ותשמור את השאר ביד, תחכה שהוא יהרוס לך את מה שיש במשחק ואז תשים את אילו שיש לך ביד. אם תשים הכל בשולחן ברגע שתוכל, והוא יהרוס לך הכל, אז אתה באמת נדפקת.

לא צריך לפחד לשחק בגלל שיש לו יכולות שממש טובות נגדך, צריך פשוט לדעת לספוג את האגרוף ולהחזיר מכה חזרה.

juggernaut1

New member
ודבר נוסף

לא קרה לי אף פעם שהמשחק הוכרע בגלל קלף אחד בלי קשר לשום דבר אחר. זה תמיד איזו תוכנית שהקלף משתלב בה בסופו של דבר ונותן את מכת המוות, אבל סתם בפני עצמו? בתזמון רע או על ידי פעולות נכונות של היריב זה בהחלט אפשרי לנגוד אותו.

למעלה