WBC-Leucocytes?

WBC-Leucocytes?

שלום לכולן וכולם, אייני יודעת אם זהו הפורום הנכון-אם לא-אשמח להפנייה לפורום מתאים ,אם ידוע על כזה.. קיבלתי היום תוצאות בדיקת דם שכל הערכים בה היו נורמלים למעט הנ"ל שהיה נמוך מהנורמה, כמובן כמובן שאלך לרופאה לשאול-אך עד שאקבע תור ייקחו כמה ימים-לכן אם יש כאן מישהו/י שיוכל לספר מה פירוש ערך זה, מה תפקידו ומה המשמעות של ערך נמוך (אני קצת דואגת) בתודה רבה! ושבת שלום

ירידה בלוייקוציטים.

ספירת דם, שבה נמצאה חריגה מתחת לנורמה, של WBC [קיצור של White Blood Cells] שמתייחס ללוייקוציטים, מצביעה על מצב שמכונה לויקופניה. ראשית, חשוב לדעת, האם את ממוצא תימני. נמצא שלאנשים ממוצא תימני, יכולה להיות לויקופניה קבועה, שנחשבת לנורמלית וניתן למצוא עדות לכך גם בבדיקות הדם הקודמות שלהם. מכל מקום, כאשר קיימת חריגה [לא באופן קבוע ונורמלי], יש לבדוק בשלב הבא [בתוצאות ספירת הדם], מה רמת ה NEUT וה LYMPH - בבדיקה רשומים באחוזים. רק לאחר מכן, ניתן לדעת באיזה מנגנון מתרחשת הירידה ברמת הלוייקוציטים. כל טוב. שירי.

תודה והמשך...

תודה על תגובתך! לא, איני ממוצא תימני, וכן בדקתי ערכים של בדיקות קודמות -ובהן ערך זה היה גבוה יותר ובטווח הנורמה. כרגע הוא 4.2 ערך ה NEUT-(בדף התוצאה יש גם את הערך Neutrophils %-58.1 וגם -Neutrophils # -2.5 . אני לא בטוחה לאיזה מהם התכוונת---כנראה לזה שמצויין באחוזים...) ובאשר לLYMPH- Lymphocytes %-33.1 (מסומן באחוזים) ו- Lymphocytes #-1.4 (לא מסומן באחוזים) מקווה שהעתקתי את המידע באופן ברור ומובן /-: האם יכול להיות שלמצב זה יש קשר לנטילת אנטיביוטיקה? האם הוא עלול להיות מסוכן? הסיבה שאני שואלת היא שכבר שבועיים+ מאז שנטלתי טיפול אנטיביוטי חזק (איני יודעת אם קשור) אני מרגישה חלשה מאוד ונטולת כוחות. בנוסף בשבוע האחרון היה לי חום נמוך. אשמח מאוד לתגובה-
תודה.

תודה והמשך...

תודה על תגובתך! לא, איני ממוצא תימני, וכן בדקתי ערכים של בדיקות קודמות -ובהן ערך זה היה גבוה יותר ובטווח הנורמה. כרגע הוא 4.2 ערך ה NEUT-(בדף התוצאה יש גם את הערך Neutrophils %-58.1 וגם -Neutrophils # -2.5 . אני לא בטוחה לאיזה מהם התכוונת---כנראה לזה שמצויין באחוזים...) ובאשר לLYMPH- Lymphocytes %-33.1 (מסומן באחוזים) ו- Lymphocytes #-1.4 (לא מסומן באחוזים) מקווה שהעתקתי את המידע באופן ברור ומובן /-: האם יכול להיות שלמצב זה יש קשר לנטילת אנטיביוטיקה? האם הוא עלול להיות מסוכן? הסיבה שאני שואלת היא שכבר שבועיים+ מאז שנטלתי טיפול אנטיביוטי חזק (איני יודעת אם קשור) אני מרגישה חלשה מאוד ונטולת כוחות. בנוסף בשבוע האחרון היה לי חום נמוך. אשמח מאוד לתגובה-
תודה.

לשאול רופא מטפל../images/Emo13.gif

טלפון לרופא המטפל , שיעבור על בדיקות הדם שלך... יכול להיות שיש עדיין דלקת ... ולא צריך לחכות לתור ארוך כל-כך לרופא משפחה. בכל מקרה , המקום לשאול כאלו שאלות, הינו בפורמים של רפואה- יש אתר דוקטורס בו את יכולה לשאול רופאים. חולשה בהחלט יכולה להיות תופעה של אחרי לקיחת אנטיביוטיקה או דלקת חריפה בגוף. וגם את נושא החום הנמוך - זה לרופא , לא לרפואה משלימה. בריאות טובה אריאלה

מה רמת ה WBC בבדיקה?

הכיוון הוא ככל הנראה לימפופניה- רמה נמוכה של לימפוציטים. אם לקית בזיהום נגיפי, או אם הינך סובלת מתת תזונה, אלו יכולים להיות אטיולוגיה לירידה בערכים. ישנן סיבות נוספות שלא אציין בשלב זה, משום שלהנחתי, כדאי לגשת לבחון אותם רק לכשתשלל האפשרות לקיום הגורמים שציינתי. ולא, אם לא נרשמו לך תרופות המדכאות את מערכת החיסון, התרופה לא תהיה הסיבה לכך. אחת מהאפשרויות שציינתי בתחילת דברי, או שתיהן [אינני מכירה אותך, כדי להעריך אם את סובלת מתת תזונה], הן גם הגורמים שלהנחתי גם הד"ר יחשוב עליהם כאשר יראה את תוצאות הבדיקה. הרגישי טוב. שירי.

למעלה