Walk This Way

SaintJohn

New member
Walk This Way

שלשום שודר בגלגל"צ במסגרת הדו-קרב בתכנית "הבחירות" השיר Walk This Way של אירוסמית' בגרסה המחודשת שלהם עם Run D.M.C. חלק מהתגובות על השיר מצביעות שהגרסה הזאת לא פופולרית במיוחד בקרב כמה מהחבר'ה פה. לפי מה שניתן להבין מהתגובות, זה בגלל שזאת גרסת ראפ. שאלתי באותו שרשור שאלה, ואף אחד לא ענה אז אני אשאל שוב כי אני חושב שהיא חשובה: לפי דעתכם אירוסמית' היו מצליחים באותה מידה גם בלי ה"מבצע" הזה עם Run D.M.C? הנה דעתי בעניין: לא נראה לי שחברת "גפן" היתה משקיעה באירוסמית' כ"כ הרבה משאבים בהוצאת Permanent Vacation ו-Pump בשילוב מוזיקאים כמו ג'ים ואלאנס ודזמונד צ'יילד בלי הפידבק המדהים שקיבל השיר Walk This Way. כנראה שהאלבומים האלה עדיין היו יוצאים די דומים למה שהם באמת יצאו, אבל קשה לי להאמין שהם היו מצליחים בלי ה"עזרה" מגלי ההצלחה של Walk This Way. אני מנסה לתאר לעצמי לאיזו להקה הם היו דומים (מבחינת הכרה עולמית ופופולריות כיום) בלי ההצלחה של WTW, אבל אני לא רוצה להתחיל עם השוואות. אז מה דעתכם? אני אשמח אם תשתפו אותנו במחשבותיכם בעניין.

AeroTom

New member
זה היה כמובן Push רציני...

ריק רובין עשה רק טוב ללהקה שזימן אותם לחדש את WTW עם Run DMC וזה עשה טוב ל-2 הלהקות: נתן ל-DMC התחלה טובה ומכירות אלבום מאוד מוצלחות וכמובן החזיר את אירו לבמה אחרי ש-Done with mirrors לא ממש עשה את מה שהיה צריך לעשות.אני חושב בכל זאת Permanent היה מצליח גם בלי WTW אבל ללא ספק זה נתן ללהקה דחיפה חשובה ואת הפרסום והפידבק שהם היו צריכים. וחוץ מזה השיר (והוידאו-קליפ) עשו ציון דרך במוזיקה גם במסגרת "שבירת הקיר" בין רוק וראפ והשילוב שהם עשו... והחידוש גם לפי דעתי יצר (ומייצר עוד לפי דעתי) מעריצי אירו חדשים שבגללו מעוניינים גם לשמוע את המקור ואז נדלקים על Toys ונפתחים למוזיקה הישנה והטובה של אירו מה-70... דבר אחד אבל קצת מרגיז בזה הוא שלפעמים אנשים חושבים ש-WTW הוא במקור של ה-DMC אבל מיד מתקנים אותם (ודוחפים אותם לשמוע את המקור ואת Toys כמובן...
) ואם זה לא היה קורה אז אני מאמין שאירו היו מבצעים קצת פחות את השיר בהופעות כנראה... אבל שורה תחתונה זה הביא רק טוב ל-2 הלהקות וגם השאיר ביניהם קשרי ידידות עד היום וממש היה מרגש שלא זוכר באיזה טקס שנה שעברה עשו מחווה ל-Jam master J (שנהרג מיריה כאמור) עם כל מיני ראפרים וסטיבן וג'ו כמובן הגיעו גם והם עשו עם כולם את Walk this way ואחר כך חיבקו ועודדו את חברי הלהקה האחרים ואת אשתו של J והיה ממש מרגש.

falling angle

New member
לפי דעתי....

ארוסמית כמו שהם היום לא היו קיימים ללא ראן די אם סי... והחידוש המשותף ל-WTW , השיר פרץ גבולות , וניפץ מיתוסים. בכלל בהתחלה כשהוא הופץ הוא הוחרם ע"י תחנות הרדיו , בעיקר בבוסטון. אבל הקהל ביקש לשמוע אותו, ובסוף שבוע הראשון ליציאתו , הוא היה ממוקם במקום הראשון בבקשות מאזינים. ולכן התחנות החלו לשדר אותו ולשתוף איתו את גליי האתר. והשאר היסוריה. אבל אל תבינו אותי לא נכון , אירו היתה ממשיכה להתקיים ולהוציא אלבומים גם בלי ראן , אבל לא בכל כך מאסיביות , מסחור וגלובליות! היא היתה פשוט עוד להקת רוק ולא הלהקת הרוק. זה הכל....

Sky Player

New member
אתם צודקים

הפוש שניתקבל מ WTW בעצם הוליד את אירו מחדש לתוך סוף שנות ה 80.

The Cat Woman

New member
לפי דעתי....../images/Emo15.gif

ואני מקווה שלא תהרגו אותי שאני אומרת דבר כזה, אירוסמית' הם היום כלום, הם טיפה בים לעומת מה שהם היו בשנות ה80. הסגנון שלהם כיום הוא מאוד ממוסחר ואישית אני לא אוהבת את זה. כמובן שהמוזיקה שהם מייצרים היא עדיין איכותית ועדיין טובה, אין מה לומר! אבל כשמשווים את זה למה שהיה פעם- כמו שאמרתי, אירוסמית' כיום הם כלום, טיפה בים לעומת מה שהיה. לזכותם יאמר שהם שורדים בצורה מעולה ועושים עבודת קודש ע"י סיפוק מוזיקה איכותית בעולם שבו כל המוזיקה היא טראש (=זבל) מסריח.

Sky Player

New member
טוב אז......

אני חושב שאת לא ממש צודקת. את חושבת שהם טיפה ביגלל שהיום הנוער סובב סביב מוזיקת בסיגנון 'בלבלי אותו' וקדומה זה מתחיל בזבל כזה ומיסתיים באיזה טראנס מיסכן ערסים וערבים אוהבים לישמוע ואפילו מגיע לדברים בסיגנון איזה שיר בשם 'הקבר החם'. או משהוא שמר.... אוהבים לשים בחתונות שלהם. אם בסביבה הקרובה לך ו/או במדינה חסרת כל חוש מוזיקאלי שאנחנו חיים בא אוהבים זבל כזה או אם כבר רוק אז לינקין פארק או משהוא את לא צריכה להסיק שאירו הם כלום היום. מה שבאמת כלום זה הטעם שיש לחלק הגדול של האנשים במדינה הזאת שיש כאן למוזיקה. בייחוד שהצוזיקה גם מעצבת את המנטליות כאן, ובגלל זה המדינה שלנו ניראת ככה. ואם כבר אחרי כמה וכמה השמעות אני מתחיל לחבב את בובו וכצט מיצטער אל הביקורת שרשמתי עליו ליפני מיספר שבועות. וכמובן שבובו רק מוכיח שאירו לא ממוסחרים כי הוא בסיגנון של פעם.

Xboy123

New member
ככה אתה מדבר על ערבים?!!?!?!!?!?!?!

שכחת שיש פה ערבי(לא ממש ערבי אבל ככה אתה מתייחס אליי) יחיד שלא שומע את המוזיקה הפרימיטיבית הזאת????? אני חולה אירו', מעריץ אירו', שומע אירו' נושם אירו' אוכל עם אירו', לומד עם אירו' חי עם אירו' ובקיצור אני אירו'

בינג

New member
אוקיי, יש לי שאלה

מה לפי דעתך עושה את הלהקה ממסוחרת יותר או פחות או בכלל לא ממוסחרת? (כמובן ששאלה זאת היא לא צינית, אני באמת רוצה להבין על מה הרעש בנושא הזה)

The Cat Woman

New member
זה קצת קשה להסביר את זה../images/Emo15.gif

אבל אם תיקח חומר משנות ה80 ואפילו ה70 ותעמיד אותו מול חומרים שנכתבים כיום, אתה תראה הבדל גדול. אתה תראה משהו קצת שונה, קצת ממוסחר ובצדק! אני לא מבקרת אותם ואומרת שהם גרועים. להיפך, אירוסמית' עושים עבודת קודש גם היום, אבל פעם היה הרבה יותר טוב. במוזיקה שהם מייצרים כיום אפשר לראות קצת סימני פופ. אני אישית אוהבת את המוזיקה שלהם גם היום, אהבתי את גירלס אוף סאמר ואני מאוד אוהבת את ג'יידד, אבל אפשר לראות שקצת יותר קשה להם לשרוד ובגלל זה המוזיקה היא משהו כמו רוק עם קצת פופ. רואים שיש מגמה לעשות מוזיקה פחות רועשת כדי שגם עדיני האזניים (חובבי הפופ המסריח) יאהבו את מה שהם שומעים. אני מאמינה שגם אם גאנס N רוזס היו מוציאים היום שירים, גם הם היו מתמסחרים ומשתדלים לייצר מוזיקה בשביל הקהל הרחב. כיום רוב האוכ' שומעת מוזיקה שחורה, בריטני ספירס, כריסטינה אגילרה ושאר ירקות, היוצרים רוצים שיאזינו להם ובשביל זה הם נדבקים לגבולות הקיצוניים של הרוק 'N רול ומייצרים מוזיקה שונה. ושוב- אני לא מאשימה אותם בכלום. כל הכבוד להם שהם שרדו עד היום והם מצליחים להוכיח את עצמם בכל שיר מחדש, אבל גם אם אני הייתי בהרכב רוק משנות ה80 ומוציאה היום שירים, הייתי מתמסחרת. אין מה לעשות, התפקיד מחייב.

hangman Jury

New member
אולי משנת 2000 והלאה הם אולי השתנו

אבל הם עדיין טובים את בטח לא התכוונת רק לשנות ה-70 ו-ה-80... מה עם הדיסקים nine lives... ו- get a grip? והשיר מארמגדון?.. זה כלום?.. זה הפך ללהיט בין הכי גדולים שלהם... אולי מהדיסק just push play הם טיפה השתנו אבל עדיין אהבתי את הדיסק

The Cat Woman

New member
נכון../images/Emo15.gif

התכוונתי גם לתחילת שנות ה90. בעצם, מאז שנכנסה מוזיקה אלקטרונית ומוזיקה שחורה לתמונה, הכל השתבש בעולם המוזיקה. שים לב שאפילו הרכבים שמתיימרים להיות הרכבי רוק, הם פשוט הרכבים של מוזיקה מסחרית, אלקטרונית עם קצת צרחות וקצת גיטרה פה ושם. לינקין פארק, דה ראסמוס הם רק כמה דוגמאות לזה. הכי מעצבן זה שכל שיר שיוצא ללהקות החדשות, גם אם הוא טוב ואני מתחילה לחבב אותו, הופך להיות מוזיקה רועשת שמושמעת בהונדה סיביק אדומה עם ספוילר ענק ומדבקה של No Fear בשמשה האחורית. ואם לא הבנתם מה הכוונה- אני מתכוונת למכוניות של ערסים. זה כזה מעצבן להתחיל לחבב שיר חדש ואז פתאום רואים שכל פרחה מצויה שרה אותו. זה פשוט גורם לי לשנוא את השיר ולחשוב "מה לעזאזל קורה פה?!"

גיל מ

New member
לפי דעתי (והנה אני כותב פה!!)../images/Emo8.gif

לפי דעתי אם אירוסמית לא היו עושים את השיר עם RUN DMC אז אולי ההצלחה שהייתה להם בסוף שנות ה80 ותחילת ה90 לא הייתה כזו גדולה, אבל רק להזכירכם ג'ו חזר ללהקה (שנתיים או שנה לפני, סליחה אם אני טועה) ולדעתי זה היה מחזיר את החברת תקליטים להחתים אותם כי הם ראו שהם רוצים שוב לעבוד ולהצליח... אז לדעתי כמו שכתבתי כבר: ההצלחה שלהם ללא RUN DMC הייתה קטנה יותר מאשר הם לא היו משתפים פעולה... ובכלל הגירסה עם RUN DMC לדעתי ממש יפה

בינג

New member
יכול להיות שכתבת את הדיון הזה גם

בגללי, אבל כנראה לא הבנת אותי נכון. כמו שכולם אמרו, החידוש הזה עזר מאד ללהקה והביא אותה למה שהיא היום. ברור שגם בלי החידוש היא הייתה מצליחה אבל לא כמו עכשיו. אין לי שום דבר רע נגד השיר, ולהפך, פעם הייתי שומע אותו הרבה, פשוט, זה היה מצעד של אירוסמית' אז ציפיתי שאם כבר יסימו את WTW אז שיסימו את הגרסא הראשונה...לא יודע למה...

SaintJohn

New member
אין סיכוי

שהם ישדרו שיר כמו WTW המקורי. כמו כל תחנה, הם צריכים מאזינים. מיהם המאזינים הפוטנציאליים? הצעירים כמובן. מה הם אוהבים לשמוע? את מה שפופולרי ו/או מה שהם מכירים. אם חושבים על זה לשניה, שלושת השירים שגלגל"צ שידרו ברצף (WTW, IDWMAT, קרייזי) הם השירים הכי מוכרים בארץ של הלהקה, ביחד עם Cryin, וזאת הסיבה שהם שודרו ולא שירים ישנים, לא ידועים שיגרמו לאותם מאזינים פוטנציאליים להעביר תחנה. כמובן שאני יצטרך החייאה אם פתאום ישדרו בתחנה ישראלית שירים כמו Combination, Gypsy Boots או Voodoo Medicine Man ובגלל זה לא פיתחתי ציפיות וגם לא הופתעתי לשמוע את שלושת השירים הללו. אבל אני סוטה מהנושא. העובדה שבחרו לשדר את WTW בגירסה הזאת מדברת בפני עצמה.זה אומר שאנשים מכירים ואוהבים את השיר הזה ודרך שירים כאלה יש סיכוי שתיגבר ההתעניינות באירו בארץ, וזה תמיד דבר בריא ומבורך ביותר.

aeroboris8

New member
דעתי בנושא...

לי כמו לרובכם אין שום דבר נגד הגירסה המחודשת של WTW ואני חושב שהיא לא רעה בכלל ושבזכותה יש עוד אנשים שהתחילו לשמוע את הלהקה ולכן אני חושב שבסופו של דבר יכול להיות שאירו היו קיימים היום גם בלי החידוש אבל הם היו להקה הרבה יותר קטנה ופחות יודועה חוץ מזה שהשיר יצא זמן ממש ממש טוב לפי דעתי סוץ שנות השמונים היו דור הזהב של המוזיקה שאנחנו כולנו אוהבים כי כל הלהקות האהובות עלינו היו אז להקות מיינסטרים (aerosmith gnr mr big skid row bon jovi cinderella ועוד...) זאת היתה תקופה מאוד קצרה ומוצלחת למוזיקה ואני מאוד מאוד מתגעגע אליה מה שקרה אחר כך היתה התדדרות הדרגתית של מפת הרוק העולמית עם עלית הגנאנג' ולהקות כמו נירוונה (שפשוט לקחו והרסו לי את המוסיקה שאני אוהב ) מה שהביא למצב שבו היום במיינסטרים כמעט ואין להקות ראויות שעושות מוזיקה ששוה שמיעה. וכבל ים האי שפיות הזה בכל כמה שנים אירו עדיין מוציאים אלבום חדש (ובדרך כלל גם טוב) שהוא ראוי לשמיעה ויש בו רוק אנד רול ישן טוב שכולנו אוהבים מדברים על סטיות מהנושא...

rag doll16

New member
צודק...

באמת סוף שנות השמונים היו התקופה הטובה ביותר של המוסיקה (רוק בעיקר) והיום אין מוזיקה ששווה שמיעה, אבל עדיין יש אמנים (כמו אירוסמית' למשל) ששומרות על המסורת וכותבות מוזקיה אמיתית. רק היתה לך טעות אחת קטנה: הלהקות שציינת לא מסווגות כרוק אנד רול אלא כגלאם מטאל (מוסיקה ענקית).

למעלה