Wakamusha, רד מהסוס עליו עלית

Back bencher

New member
>זו שאלה לשונית. זה נסיון להבין את

הביטויים בהם אתה משתמש. כשאתה אומר "לא תמצא מין שהוא בעת ובעונה אחת גם עתיק וגם מודרני"< אתה מעוות את דברי לצרכיך, ולא אפשר שאתה עושה זאת בתום לב או מחמת טעות כנה, ולכן יש להסיק שאתה נוהג בזדוניות. הנה מה שטענתי: אי המצאות שרידי מינים מודרניים לצד מינים עתיקים באותה strata (עיין נא במלון לועזי טוב לקבלת הסבר על פרוש המלה strata) >אם, למשל, אתה מגדיר "מין מודרני" פשוט כמין שלא נמצאו ממנו פרטים "עתיקים", אז ברור שאין מין מודרני שהוא גם עתיק, שהרי זו ההגדרה של "מין מודרני"< "מודרני" פרושו עכשווי, בן זמננו, extant, וגם אם, תאורטית, לא השתנה מין מסוים משך מאות מליוני שנים, עדין לא תמצא ספסימן מודרני לצד ספסימן עתיק באותה strata, אולם קיבעון גנטי אינו מתרחש, ולראיה: בחינת המין מאיי קומורו, מול המין מאינדונסיה העלתה כאמור, חסר-הבדל מורפולוגי (לו נערכה בדיקה זו בשנות הארבעים של המאה שעברה - היו שני הפרטים מוכרזים שיכים למין אחד), אולם נמצא הבדל גנטי ולאחר בחינה נקבע כי המינים התפצלו ממקור משותף לפני כ- 1.4 מליון שנים _____________________________________________________________
...and ye shall know the truth, and the truth shall set you free (John 8:32)​

Wakamusha

New member
הנה מה שהטמבל הזה לא מבין

ברגע שמינים מתהווים, למעט הכחדות, אין כל חובה שהם ייכחדו - שימפנזות נשארות שימפנזות במשך 8 מיליון שנים - הם לא "הופכים" להיות בני-אדם כמו שההוא ממורטאל קומבט הופך להיות סאב-זירו (כן, תנו לי פורום אחר שבו נותנים דוגמות כאלה
) - האבולוציה פשוט לא עובדת ככה, והוא רק מציג את הבורות הגמורה שלו באבולוציה ביולוגית by saying so

רון סי

New member
לא מצאתי תשובה לשאלתי הלשונית

האם לא הבנת אותה? היא שאלה פשוטה מאד, שתשובתך עליה צריכה להיות בת מילה אחת. אני מאד מכבד את יכולתך לבנות משפטים בשפה העברית, אשר נשמעים טוב, אבל לבנות משפטים באמצעות מילים זה לא מספיק. עליך גם לצקת תוכן במשפטיך. המשפט "אי המצאות שרידי מינים מודרניים לצד מינים עתיקים" הוא משפט נכון, אבל נטול תוכן. ממש כמו המשפט "השמש זורחת במזרח". אכן, השמש זורחת במזרח, שהרי הקדמנו והגדרנו את המזרח כמקום זריחת השמש. זה נכון לומר "השמש זורחת במקום זריחת השמש", אבל מה הטעם בכך, מלבד ההפגנה החוזרת של היכולת (המכובדת, לעצמה) לבנות משפטים בשפה העברית?

Back bencher

New member
>לא מצאתי תשובה לשאלתי הלשונית<

בוודאי שמצאת. הריהי: "מודרני" פרושו עכשווי, בן זמננו, extant >אני מאד מכבד את יכולתך לבנות משפטים בשפה העברית, אשר נשמעים טוב..< הנחת דעתנו בדבר יכלתך לסנתז יחדיו חלקי דיבר למשפטים תקינים תחבירית לכאורה. דא עקא - תכן קוהרנטי שכחת לצקת לתוכם. משערני כי תלמד זאת עם הזמן _____________________________________________________________

רון סי

New member
כנראה שלא הבנת את שאלתי

הנה היא שוב: אם מין מסויים יש ממנו פרטים החיים כיום, בזמננו, וגם נתגלו מאובנים ממין זה שהם בני, נאמר מאה מליון שנה. האם מין זה "מודרני", או "עתיק"? מה תשובתך? הנחת דעתנו: בינתיים מי שמייצר פה משפטים חסרי תוכן זה רק אתה. הצבעתי על הבעיה במשפטים שלך. יש לך פתרון לבעיה זו, או שאתה נכנע ומודה שאין תוכן בדבריך?

Back bencher

New member
>מה תשובתך?<

כבר קבלת תשובה: מין הוא מודרני, אם הוא קים בימינו >הנחת דעתנו: בינתיים מי שמייצר פה משפטים חסרי תוכן זה רק אתה. הצבעתי על הבעיה במשפטים שלך. יש לך פתרון לבעיה זו, או שאתה נכנע ומודה שאין תוכן בדבריך?< הנחת דעתנו בדבר יכלתך לסנתז יחדיו חלקי דיבר למשפטים תקינים תחבירית לכאורה. דא עקא - תכן קוהרנטי שכחת לצקת לתוכם. מקווני כי תלמד זאת עם הזמן _____________________________________________________________

רון סי

New member
מין הוא מודרני אם הוא קיים בזמננו

אז מין שיש ממנו פרטים שהתקיימו לפני מאה מליון שנה, וגם פרטים הקיימים כיום, הוא מודרני? הנחת דעתנו: הנה שוב אתה חוטא בחריזת מילים בלא שום קשר למציאות, וזה אפילו לא למטרת דיון, אלא למטרת פולמוסנות סתם. אם אינך מסוגל להתרכז בדיון, אמור זאת, ואניח לך.

Back bencher

New member
>אז מין שיש ממנו פרטים שהתקיימו

לפני מאה מליון שנה, וגם פרטים הקיימים כיום, הוא מודרני?< אתה רשאי לעוות את טענותי ולערער עליהן אחר כך כאוות נפשך, בבחינת תקיפת טענת איש-קש. ציין דוגמא למין שנותר ללא שנוי משך מאה מליון שנים. מה בענין "באותה strata" ? הכבר בררת פשר מלה זו ? >הנחת דעתנו: הנה שוב אתה חוטא בחריזת מילים בלא שום קשר למציאות< הנחת דעתנו בדבר יכלתך לסנתז יחדיו חלקי דיבר למשפטים תקינים תחבירית לכאורה. דא עקא - תכן קוהרנטי שכחת לצקת לתוכם. מקווני כי תלמד זאת עם הזמן _____________________________________________________________

רון סי

New member
אני מעוות את טענותיך, לכאורה

אינני עושה לטענותיך דבר. אני שואל שאלות ומצפה לתשובה, שעד עתה לא ניתנה. שאלתי מה הוא "מין מודרני". בהתחלה אמרת "בן זמננו". ההבנה שלי את המונח "בן זמננו" היא בן זמננו, היינו, מין שנוצר בזמננו (יהא "זמננו" אשא יהא, בכל מקרה זמננו איננו מלפני מאה מליון שנה). אלא שהבנה זו מובילה ישירות לכך שהאמירה העיקרית שלך ("לא תמצא מין שהוא בעת ובעונה אחת גם עתיק וגם מודרני") היא טאוטולוגיה. אז או שאמירתך היא טאוטולוגיה, או שהבנתי לקויה. לכן אני מנסה כבר כמה ימים להבין את הגדרתך למין "מודרני". תגובתך הסבירה האחרונה מבהירה שמין מודרני הוא פשוט מין שיש ממנו פרטים החיים בימינו. השאלה בני כמה אבותיהם איננה, לכאורה, רלונטית. רציתי לוודא נקודה זו, ולבדוק האם אכן אתה קובע שמין הוא מודרני אפילו יש ממנו פרטים בני מאה מליון שנה (מתים), רק משום שיש ממנו פרטים בני כמה ימים. נראה שאינך מקבל הגדרה כזו של "מין מודרני", ובצדק. קשה לומר על מין שהורתו לפני מאה מליון שנה שהוא "מודרני", "בן זמננו", עכשוי. אז אנחנו נשארים עם הקביעה שדבריך הם טאוטולוגיה, אלא אם אתה מבקש לומר עוד משהו בנידון. הנחת דעתנו: יפה. כל שנותר לך הוא לחזור קטטונית על טקסט בלתי רלונטי, מחרוזת מילים הנשמעת הגיונית, אך לא יותר מכך.

Back bencher

New member
>ההבנה שלי את המונח "בן זמננו" היא

בן זמננו, היינו, מין שנוצר בזמננו< זו הבנתך, ואינה מחיבת איש, ואין להחזיק איש אחראי לה, מלבדך. הגדרתי למודרני היתה - "מודרני" פרושו עכשווי, בן זמננו, extant. הגדרתי למין מודרני היתה - מין הוא מודרני, אם הוא קים בימינו >אלא שהבנה זו מובילה ישירות לכך שהאמירה העיקרית שלך ("לא תמצא מין שהוא בעת ובעונה אחת גם עתיק וגם מודרני") היא טאוטולוגיה. אז או שאמירתך היא טאוטולוגיה, או שהבנתי לקויה< הבנת לקויה. קרא את הגדרותי שוב >נראה שאינך מקבל הגדרה כזו של "מין מודרני"< קרא שוב את הגדרותי >אז אנחנו נשארים עם הקביעה שדבריך הם טאוטולוגיה< אין איש אחראי לקשייך בהבנת הנקרא >הנחת דעתנו: יפה. כל שנותר לך...< הנחת דעתנו בדבר יכלתך לסנתז יחדיו חלקי דיבר למשפטים תקינים תחבירית לכאורה. דא עקא - תכן קוהרנטי שכחת לצקת לתוכם. מקווני כי תלמד זאת עם הזמן _____________________________________________________________

רון סי

New member
יפה

לא ענית לשאלותי, וכל שנותר לך הוא לחזור קטטונית על טקסט הנראה טוב, אך הוא חסר פשר. קודם הגדרת "מודרני" כ"בן זמננו". אחר כך שינית דעתך, והגדרת "מודרני" כמין שחיים ממנו פרטים בזמננו, אך הוא איננו בן זמננו בהכרח. הגדרתך הראשונה מובילה לטאוטולוגיה. השניה - לקביעה שמין שהורתו לפני מאה מליון שנה - הוא "בן זמננו". לקרוא את הגדרותיך: סיפקת שתי הגדרות שונות. בחר באחת מהן, אם אתה יכול, ונמשיך.

Back bencher

New member
>יפה<

כפתור ופרח >לא ענית לשאלותי, וכל שנותר לך הוא לחזור קטטונית על טקסט הנראה טוב, אך הוא חסר פשר< הנחת דעתנו בדבר יכלתך לסנתז יחדיו חלקי דיבר למשפטים תקינים תחבירית לכאורה. דא עקא - תכן קוהרנטי שכחת לצקת לתוכם. מקווני כי תלמד זאת עם הזמן >קודם הגדרת "מודרני" כ"בן זמננו". אחר כך שינית דעתך, והגדרת "מודרני" כמין שחיים ממנו פרטים בזמננו, אך הוא איננו בן זמננו בהכרח< לא מניה ולא מקצתיה. אלה ההגדרות שלך. ההגדרות שלי, למיטב זכרוני, היו: "מודרני" - עכשווי, בן זמננו, extant "מין מודרני" - מין הוא מודרני, אם הוא קים בימינו >הגדרתך הראשונה מובילה לטאוטולוגיה< אין כאן שום טאוטולוגיה. זה שאתה טוען כי מצויה כאן טאוטולוגיה עדין לא הופך דבר לטאוטולוגיה. זה רק מעיד על יכלתך לסנתז יחדיו חלקי דיבר למשפטים תקינים תחבירית לכאורה. דא עקא - תכן קוהרנטי שכחת לצקת לתוכם. מקווני כי תלמד זאת עם הזמן >השניה - לקביעה שמין שהורתו לפני מאה מליון שנה - הוא "בן זמננו"< מין הוא מודרני, אם הוא קים בימינו. אם זהו מין יציב שלא השתנה זה זמן רב, אזי, כמובן, לא תמצא ספסימן מוקדם וספסימן מאוחר באותה strata התעשת, אם אתה יכול, ונמשיך _____________________________________________________________

sshender

New member
זעקת הקוזאק הנגזל...

מי שמדבר על רצח אופי...הבן אדם נחסם כבר במספר פורומים בהם הוא השתולל והטיח קללות בכל מי שלא הסכים איתו, ללא שום התגרות מקדימה.

MOOLKI

New member
קשה לי.

אין לי מושג מי נחסם במספר פורומים. מי זה?

sshender

New member
גיא aka גדישראל....

נראה שפורום "חופש" הוא המבצר האחרון נכון לעכשיו במלחמתו להשבת העטרה ליושנה (ולתומי חשבתי שהוא יסתפק בברית מילה)... ה"מצדה" של תפוז. עד שתיפח נשמתו עם האתאיסטים.

gdisrael

New member
לא, פשוט אתאיזם נהיה משעמם

כולם עזבו יחד עם גוברנור (אלילכם הנודע משכבר הימים). אגב, הסר דאגה מליבך : 1) אני בקרוב ברוך השם נכנס לישיבה (מדובר על כחודש בלי נדר) אז לא יהיה מי שיציג אם שפלות טעונתיכם. 2) את החזרת העטרה ליושנה כבר עשו ממני. אני רק נהנה ממלאכת הצדיקים

למעלה