תרגע שנדר
גם אתה לא בדיוק תרמת לפורום, מלבד להזדנב אחרי האתאיסטים המשכילים לא עשית דבר (אה, שכחתי, טרחת גם לצטט את אלילך דוקינס הדמגוג). רק מהר מהספינה עליה עלית, ובדרך הורד גם את המפרסים. חבר, על כך נאמר, כל הפוסל - במומו פוסל ! עדיפה בקיאות מסויימת בהלכה מאשר בליסת ובליעת הררי האבל שאתה מוסיף בחדווה לקולמוסך מידי יום. "ברגע שתוכל לנפק פרומיל מהידע שהל-ו-ז-ר הזה שוטח בפנינו מדי יום" פרומיל ? לא נסחפת. אותו הלז שהזכרתו, אינו יותר מתולעת ספרים כפייתית. לא התרשמתי מהידע שלו כלל וכלל, הוא לא חכם, לא בעל-בינה, ולא מבריק, הוא יודע לתפוס רעיונות נוסחתיים, תו לא. לעומת זאת, ישנם ממשכילי הפורום שכאן יצא לי להתרשם מהם, כגון פגוש בדב שכול ושייח ספיר. מצידם יש גאונים אף יותר מגוברנור, פחות עושים רוח וצלצולים, על אף שרקובים במידותיהם, כגון איגרא. ופורשים כמו דפקוסטר, היינו, חכמים, אבל גם לא מבריקים. בתחילה, בעוד הייתי תמים התרשמתי מדבריו של גוברנור, אך כיום גיליתי שיש לו ידע רב בנושאים רבים, היינו, ידע כללי - הוא לא הצליח להפיק מכך דבר, ועדיין כושל בהבנת רעיונות ולו אלמנטריים ביותר. ואילו, אתה, מתי תתפקח ? מתי תסור מדרכך האווילית ? ולמען הרקורד, לא נכנסתי לדיון שנוי במחלוקת זו מטעמים אישיים, נמאס לי התוקפנות ורצח האופי שאתם עושים פה למשתמשים. מי אתה זב חוטם שתאמר לאדם שהוא אפס ונאדה ? תרגע, תתעשט. אתה לא יותר טוב ממנו, הוא לפחות לא בולס דמגוגיות. דע מקומך, חברי היקר. כל טוב.