Waiting list - היש תקווה?

phdnik

New member
Waiting list - היש תקווה?

שלום לכולם
באחת האוניברסיטאות שמו אותי בWaiting list
עד כמה זה מציאותי שבאמת יפנו אליי בעתיד?
כמו כן, בעיה נוספת - הם כותבים שכנראה יודיעו אחרי 15.04, וזה התאריך שאני גם צריך להודיע לתוכניות שכבר קיבלו אותי האם אני מקבל את ההצעה שלהן או לא.
המקום שאני בוייטינג ליסט מועדף עליי על כל התוכניות האחרות. איך הכי נכון לתמרן בין התאריכים? מקובל לבקש דחיה של שבוע - מהמקומות שכבר קיבלו, כלומר לשלוח להם את החלטתי שבוע אחרי ה15.04?
מה דעתכם?
תודה!

יש סיכוי שיפנו אליך

המשמעות של wait list זה שהמועמדות שלך נראית להם גבולית והם מחכים. אם לא יהיו מספיק מועמדים טובים יותר (מבחינתם), או שיהיו כאלו שיקבלו הצעה ויחליטו לדחות אותה יש סיכוי שיפנו לרשימת ההמתנה (ואז גם השאלה היא היכן אתה ברשימת ההמתנה).

לגבי הודעה לתכניות האחרות: אני מניח שאפשר לנסות לבקש דחיה של שבוע (לא בטוח שיסכימו, אבל לנסות אפשר). אבל בשום אופן לא לשלוח את ההחלטה באיחור בלי לקבל לכך אישור מראש, כיון שבמקרה כזה עלולים להסיק שהתשובה שלילית ולפנות לרשימת ההמתנה להציע את המקום שלך למישהו אחר....

phdnik

New member
תודה! כן, אני אנסה לבקש, אםלא אקבל עד אז הודעה

עידוdee

New member
לבקש ארכה מהמקומות שהתקבלת

אבל לא לומר להם בסגנון של "היי ביצ'ז, אני מחכה לתשובה מהרווארד כדי שאני אוכל לזרוק את ההצעה שלכם לפח", אלא יותר בסגנון של "אני עוד מתלבט/צריך לארגן כמה דברים עד שאוכל לתת תשובה, תנו לי עוד שבוע-שבועיים-עשרה ימים". מהנסיון שלי, לא תהיה להם בעיה לתת לך שבוע/עשרה ימים, אבל תלוי בתוכנית וכמה הם לחוצים וכדומה. אם לא תקבל תשובה מהרשימת המתנה קרוב לתאריך שאתה צריך להחזיר תשובה לאחרים, שלח להם (לרשימת המתנה) מייל מנומס בסגנון של "היי, אני חייב להחזיר תשובה לאוניברסיטה Y, אבל אני מעדיף את התוכנית שלכם, ולכן אודה לכם אם תוכלו לעדכן אותי בנוגע למצב שלי ביחס לרשימת ההמתנה". לא תמיד זה עובד, אבל שווה לנסות. לפעמים כשהרשימת המתנה רואה שהתקבלת לתוכנית מכובדת, הם ידרגו אותך במקום גבוה יותר ברשימת המתנה (בחלק מהמקומות מדרגים את הממתינים).

למעלה