wa wa ריקוד חדש וגרוע של ישראל שיקר

חחח לימור, תודה על ההגנה..

אבל אני והוא כבר הסתדרנו...אין שום בעייה. אני בכלל נראה לך טיפוס שרב עם אנשים??

דווקא אהבתי../images/Emo45.gif

למרות שחשבתי שהמילים ישראל שיקר וריקוד פשוט לא הולכים ביחד...ראיתי את הריקוד הערב בספורטק בהרצליה, ודווקא אהבתי...

גם אני התרשמתי לטובה

ירון אלפסי רקד את ה"וואי וואי וואי" הזה הערב בספורטק הרצליה. הריקוד פשוט וקליל והשיר עושה שמח. ריקוד עליז המזכיר לי את "אתה תותח". התרשמתי לטובה.

ווויה../images/Emo124.gif

כריקוד הריקוד מצויין,שמח,חביב ,קליט,יושב טוב על המנגינה ,הוא סימטרי,יש לו חלקים ברורים, כשהשיר מושמע ,בכל שלב קיימת היכולת להכנס לריקוד בלי בעיה. הדברים אמורים מבלי להתייחס לענין הכפילויות והמשולשים,ומבלי להתייחס למקוריות.איזה מקוריות אפשר למצא כשמחברים כמה מאות ריקודים בשנה. אולי פוזות שעוד לא היו קרי, כניסה למרכז המעגל תוך מציצת האגודל,או על הידיים בעמידת ידיים,אפשר לצחצח שיניים תוך כדי ועוד... מרוב מקוריות המצב באמת וואי וואי וואי.

בדקן

New member
לנפתלי קדוש, יש מקוריות ואותנטיות

לנפתלי קדוש, שאגב מבקר עתה בישראל, יש הרבה מאוד מקוריות בריקודיו. 1. נשאר איתך 2. משחק הדמעות 3. זרה 4. ההצגה נגמרת 5. אל תתני לו 6. הורה בן. 7. דבקה נופר 8. אהבה אסורה 9. אלה אלה 10. דברי אלי. בכל אחד ואחד מהריקודים הנ"ל, יש לפחות "משפט" אחד אורגנלי, חדש, מקורי, אותנטי, יחודי וראשוני. זאת הגדולה של נפתלי קדוש. לכן הוא אומן-יוצר-ריקודאי בחסד עליון. הוא קנה את עולמו בקלסיות של ריקודי העם. ריקודיו של קדוש ילוו אותנו עוד עשרות ומאות שנים. להבדיל, ריקוד המעגל וואי-וואי, של ישראל שיקר, אין בו שום חידוש. יש רק שעטנז (כלאיים) עירבובי של שלושה "משפטים" שכיחים, נדושים. ושיגרתיים. הגיע הזמן שבפורום ידברו על "איכות" של הריקוד, ולא על כמויות. רצוי עם ביקורת מקצועית המבוססת על סטנדרט עם רף גבוה. כאשר ישראל שיקר או גדי ביטון, או יוצרים אחרים, סורחים... ומעלים גירה... יש לנזוף בהם ולהעמידם במקום. כצרכנים, ההיסטוריה הישראלית של ריקודי העם, לא תסלח לנו, אם נמשיך לטמון ראשינו בחול, כאשר אנו מפוצצים (חדשות לבקרים) במאות ריקודי עם "חדשים" חסרי כל מעוף. אחרי הכל You can't fool all the dancers, all the time

עם כזו הסטריה לא ישאר דבר להסטוריה

הדבר היחידי שישאר זה אללה יסטור. וברצינות,כשאין חזון בחזית בהסטוריה ירקדו רק את "היה חלום".

בדקן עזוב אוטנטיות ../images/Emo31.gif

מילה מפוצצת... ישראל שיקר אשף החיבור בין הצעדים למנגינה את זה לא תיקח ממנו (גם אם תרצה). הרקודים של ישראל שיקר ברובם "נכסי צאן ברזל". ואם כולם אומרים יפה, זורם, קליט, עליז מה עוד תרצה בן אדם? על הכפילות יש מה לדבר וזה נושא כאוב שאנו דנים והופכים בו ללא סוף. אישית אינני אוהבת שעושים כפילות לריקוד אלא אם כן שאלו את יוצר הריקוד לראשונה וביקשו רשותו.

../images/Emo6.gif

וגם הוספת קריטריונים חדשים להערכת איכותו של ריקוד:
סימטריות
חלקים ברורים
יכולת כניסה לריקוד בכל שלב שלו. לתשומת
כל מי שמחבר, בשעה זו, את סולם המדדים להערכת ריקוד

אולי "ברוך" מבין - אני ממש לא!

בשבוע שעבר, התנהל פה דיון מסועף בנושא של רקודים כפולים, וכמעט שהעלו את יום טוב אוחיון על המוקד בשל כך. והנה - רקוד כפול של ישראל שיקר - ופני הדברים אחרים. אמנם לא "ביקרתי" בפורום מספר ימים. אך כשעזבתי, היתה רשימת לקחים מסכמת מאוד מעניינת של איתן שמידט, על האירוע. מה קרה בינתיים? ישראל שיקר קיבל היתר מיוחד ליצור רקוד כפול? או שלו יש "תנאים מועדפים" או "נסיבות מקלות" - על יוצרים אחרים? אמרתי, ואני עדיין חושבת, שיש לעשות הבחנה בין מחמאה על רקוד לבין בקורת על כפילותו. "וואי וואי וואי" - חד ערכי? לציין ולהדגיש - אין לי כל דבר נגד ישראל שיקר, נהפוך הוא - אוהבת מאוד את רקודיו.

ylamm

New member
../images/Emo79.gif לך עיני תכלת ולי רק התוחלת

לך הוא הפלא ולי התימהון. לך התפוח ולי תרמיל פתוח... איזה ריקוד מתוק..שרים הגשש החיוור למילים של יוסי גמזו ולחן של חיים צור. קוראים לו "לי לך" במעגל, ורק אני לא בטוחה אם זה של יונתן כרמון (מ-1985) או של גיורא קדמון (מ- 1970). אם חוזרים מהרקדה ובשעה כזו לפנות בוקר מחפשים את מקור הריקוד - אז אני חושבת שהיה נפלא!! איפה אתם שואלים??. - אצל דני ונגה בקיבוץ גבעת חיים (יצא לי חרוז..)

למעלה