VSS

Just ice

New member
VSS

מישהו יודע מה דרישות הקדם להתקנת כלי בקרת התצורה הנ"ל ? (מבחינת מערכת הפעלה ומסד נתונים)

עידו פ

New member
תלוי בגרסת ה-VSS

האם מדובר ב-VSS שהגיע עם ה-visual studio 6 או שמדובר על הגרסה שמגיעה עם ה-visual studio .net (ובאיזה גרסה 2003 ? או 2005 ?)

Just ice

New member
לא זכור לי שעם התקנת

Visual Studio .Net 2003 הגיע גם VSS... יש לי את התקנת VS.Net 2003 גם הדיסקים וגם מותקן על המחשב, ולא ראיתי זכר ל VSS...

עידו פ

New member
צודק, טעות שלי (בדקתי ליתר בטחון

בהתקנה של ה-VS 2003). כנראה זה היה אצלי במחשב כזכר מה-VS 6. בכל אופן, כמוצר בתוך VS מן הסתם הדרישות הן לפי דרישות המינימום של ה-VS (בין אם גרסה 6 או 2005 שבה כן יש VSS). בתור מוצר נפרד: http://msdn.microsoft.com/vstudio/downloads/updates/sp/vs6/sp6/sysreqs/default.aspx (הדרישות מתייחסות ל-service pack של המוצר, אבל מן הסתם הכוונה היא גם למוצר עצמו)

עידו פ

New member
אין שום דרישה כזו

VSS מנהל בעצמו את הקבצים במעין "DB" שמורכב למעשה מהרבה (אלפי עד עשרות אלפי) קבצי אינקס קטנים. אין קשר בין "מסד הנתונים" של VSS למסדי נתונים כגון אורקל או SQL סרוור

Just ice

New member
מעולה ! הייתי

בטוח שצריך לקנפג אותו לעבודה מול DB אמיתי. אגב, חבל, למה הוא מנהל לעצמו DB, כשלמיקרוסופט עצמה יש DB משלה.. האם אין אפילו אפשרות לגרום לו לעבוד מול DB במקום מול קבצים מקומיים ? ולעניינינו
, אני עובד עם VS.Net 2003, לא מעוניין להתקין 2005, מעוניין להתקין VSS, איזו גירסא היא האחרונה ביותר (לא בטא), שאני יכול להוריד מה MSDN (יש לי גישה מלאה) ולהתקין ?

עידו פ

New member
-->

לגבי ה-DB - אני מניח שהם עשו את השיקולים ומצאו שהמבנה שלהם יותר מתאים לשמירת הסטוריה של קבצי טקסט. למיטב הבנתי אין למשתמש קצה שליטה על איך ה-VSS עובד, בדומה שאין למשתמש שליטה על איך תוכנות שומרות את המידע הפנימי שלהן. השלב הבא של ה-VSS שהוא ה-team foundation אולי עובד בצורה אחרת, אבל אני לא מכיר את זה מאחר ולא טרחו עדין להתקין לנו את שרת ה-team. הגרסה העדכנית של ה-VSS היא גרסת ה-2005 (אני מניח שאפשר להתקין מהחבילה של ה-VS 2005 רק את ה-VSS, אבל אני לא יודע עד כמה זה יעבוד טוב עם ה-VS 2003). הגרסה האחרונה שלפני היא גרסת ה-6 שסופקה עם ה-VS6 (אני אישית לא ראיתי איזשהן תכונות חדשות מיוחדות בגרסת ה-2005).

Just ice

New member
הבהרות אחרונות :

1. מה זה בדיוק גירסת ה team ? 2. ה VSS שמגיע עם VS 2005 הוא עדיין BETA ? תודה !!

עידו פ

New member
-->

2. כמדומני שכן 1. your guess is as good as mine. אתה יכול לקרוא קצת יותר על ה-team source control כאן: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnvsent/html/vsts-team.asp

Just ice

New member
16 מגה ? מוזר, צילום מתוך ה MSDN :

היתכן שה VSS הוא פחות מ 16 מגה ? (ISO)

Just ice

New member
הייתי בטוח

שזו תוכנה הרבה יותר כבדה
אגב, אני רואה שהגירסא האחרונה שאינה בטא, היא גורסא 6, ואילו ב 2005 היא תיהיה גירסא 8. לאן אבדה 7 ?

עידו פ

New member
הסבר פשוט מאוד

גירסה 6 התאימה ל-visual studio 6. גירסה 8 התאימה ל-visual studio 2005 שהגרסה המדוייקת שלו היא vs8. ב-vs 2003 (שגרסתו המדוייקת היתה vs 7) לא יצאה גרסה עדכנית של VSS ולכן הקפיצה !

למעלה