VSD בסקירה מאוחרת

דונק

New member
תודה, הייתי אצל קרדיולוג ילדים

ונראה שאין כלום! אחזור בגיל 3 שבועות עם התינוק אבל נכון לעכשיו אני רגועה

דונק

New member
VSD בסקירה מאוחרת

שלום לכולן,
בתחילת השבוע עשיתי סקירה שנייה אצל צלאל והתגלה חשד לVSD (חור במחיצת הלב). צלאל אמר שאין מה לדאוג ושייתכן וזה רק בגלל התנוחה של העובר ובכלל אין חור וגם אם יש, לרוב נסגר לבד וכו'. בכל זאת כמובן שאני קצת דואגת ואשמח לשמוע אם יש למישהי ניסיון ומה קרה עם זה בסוף. תודה!

guya72

New member
vsd

בערך ב-50% מהמקרים, החור נסגר לבד עד גיל שנה.
גם אם לא נסגר, יתכן שלא יגרום לבעיות/נזק, ואז אפשר לחיות עם החור ללא השפעה על חייו היומיומיים של הילד.
רק במקרים של חור גדול או אם יש חשש לנזק - סוגרים את החור ע"י ניתוח.
בכל מקרה - זהו מום שאינו מסכן חיים (הייתי רוצה לומר כי זאת הקלה, אך אני בספק אם יעזור במשהו חוץ מאשר להשמע מתנשא).

דונק

New member
ברור שזו הקלה

אני תוהה אם יש מקרים בהם זה לא נגמר טוב, או שזה רק הדמיון הלחוץ שלי שעובד שעות נוספות עד האקו לב עוד שבוע וחצי...

guya72

New member
VSD

לגבי VSD ספציפית - עלול לגרום לנזק בלב או בריאות - לכן יש מעקב אחרי מצבו של הילד גם לאחר הלידה.
במידה ויש חשש לנזק - מנסים לפתור את הבעיה ע"י תרופות. אם לא עוזר - הילד מוכנס לחדר ניתוח לתיקון הפגם (בד"כ מחכים עד לגיל שנה, אך לעיתים המצב דורש גם ניתוח בגיל יותר צעיר).
אך אלו המקרים בהם יש נזק. בערך ב-50% מהמקרים, אין שום בעיה. ואין צורך לטפל (אולי רק לעקוב אחר המצב).

זה שעלו על הבעיה כעת ולא בזמן הלידה (או בכלל בגיל יותר מאוחר) - זה מעולה. ככה אפשר לעקוב אחר המצב (ולטפל בבעיות במידת הצורך) ולא להיות מופתעים במידה ומגיעים למצב של נזק.

אם שמעת בעבר (בילדות) על מישהו עם איוושה בלב - ככל הנראה היה לו VSD..

דונק

New member
חייבת לשאול - מאיפה הידע?

האמת שלגדול שלי היה רשרוש בלב אחרי הלידה וזה נסגר כשהשתחררנו מהתינוקייה. מניחה שזה אותו דבר...

guya72

New member
ידע

סטודנט לסיעוד.
ספציפית לגבי VSD - חומר לימודי שהועבר ע"י רופאת ילדים.

מום מולד בלב

היי
הבן שלי היום בן 40 רק בגיל 6 עלו על כך שיש לו חור במחיצה
בלב ואוושה בלב.
החור שבלב נסגר תוך כמה שנים לבד. ורק היינו במעקב.
אני מכירה מישהי שבנה עבר את הניתוח בגיל מבוגר, רק כשזה החל להפריע לו.
וטוב שאצלך גילו את זה כעת..

שבת שלום

LilachiKtana

New member
בעלי נולד עם vsd

לא רוצה להלחיץ.. אבל בעלי היה עד גיל שנה בבית חולים. בגיל שנה הגיע למשקל 5.5 קילו בלבד. המום הזה מקשה מאוד על התפתחות של התינוק.. מהווה בעיה באספקת החמצן והדם לכל הגוף. בגיל שנה בעלי עבר ניתוח לב פתוח. רק אחרי הניתוח שוחרר הביתה והחל התפתחות איטית אך תקינה. לפני שנה היה לי עובר עם vsd בשתי מחיצות הלב. קרדיולוגית ילדים ראשית אמרה לי שזה במצב קשה, היא תוכל לנתח ולתקן אבל זה לא יהייה תהליך פשוט. תחכי לאקו לב עובר (גם אני שוב בהריון ויש לי תור בקרוב).. ותראי מה יגידו לך אחרי הבדיקה. לא לקפוץ למסקנות שזה משהו פשוט.. אבל גם לא להיבהל או להיכנס ללחץ. בהצלחה בהמשך.

למעלה