VPN ו VNC

achokler

New member
VPN ו VNC

יש לי שרת sbs 2000 ואני משתלט מרחוק עם תוכנת VNC (רוב העמדות עם 98 וזה היה הפתרון הכי נוח וזול) התוכנה לא מאפשרת לי להשתלט על עמדה מבלי לדעת את ה IP שלה, את ה IP אני מוצא ב DHCP . הבעיה שיש לי גם עמדות מרוחקות שמתחברות ב VPN שאני רוצה להשתלט עליהם ואני לא יודע מה ה IP שהקצה להם השרת. איך אני יכול לבדוק זאת?

פוֹלי

New member
אני משתמשת ב vnc בחברה אבל לא לפי

מספר ip של מחשב אלא לפי שם של מחשב, ככה שלא משנה לי איזה ip הוא תפס. תנסה להתחבר למחשב לפי השם שלו.

achokler

New member
משום מה זה לא עובד

את מוספיה קידומת כלשהי למשל שם השרת?

achokler

New member
ניסיתי שוב וזה עובד

אבל איך בודקים את שם המחשב ב win 2000 ומעלה

antidot

New member
Dynamic DNS

על מה רץ שרת הDNS ? האם אפשרת עידכונים דינמיים ? האם התחנות נרשמות בDNS ?

פוֹלי

New member
פשוט

my computer
properties
network identification

פוֹלי

New member
זה רשום ממש מולך ../images/Emo13.gif

שם הדומיין הוא volta.local ושם המחשב הוא adic. זה רשום לך תחת Full computer name : adic.volta.local לצרכי ה vnc - השם adic אמור להספיק לך.

ezaton

New member
זה נכון בד"כ

אם נדייק, כאשר הוא מתחבר ב VPN, האם המחשב שלו (הלקוח של החיבור) מקבל הגדרות DNS של האירגון? האם הוא מוסיף ל- search suffix את סיומת שם האירגון (וכך יודע ש abc.voltz.local, או מה שזה לא יהיה, נגיש בתור abc?) לא בהכרח עובד מעצמו, העניין. יכול להיות שמספיק שממחשב חיצוני (לקוח ה- VPN) הוא יקליד abc.voltz.local, אבל יתכן והוא יזדקק להקלדת השם המלא, או אפילו לציין למערכת מהו שרת ה- DNS שלה בעת יצירת חיבור ה VPN (אם כי זה אמור להתבצע יופי ע"י החייגן, אבל אי אפשר לדעת איך זה הוגדר...)

ezaton

New member
כדי לבדוק את שם המחשב

מריצים את הפקודה hostname משורת הפקודה. זה מספק את שמו כפלט.

למעלה