VPI MailBag

רן333

New member
VPI MailBag

אני מצרף קישור לפינת ה-MailBag באתר של דייב וטרייסי ברקר. מדובר בשאלות ששאלתי את דייב ובתשובות שלו. אני חושב שהתשובות שלו בעניין שמירת הטבע עשויות לעניין לפחות חלק מאיתנו. החלק הראשון של השאלה נוגע לאינקובטור שבניתי, ונשאל בהמשך לשאלות קודמות שלי ולתשובות שלו. אולי זה קצת פחות מעניין, אבל גם זה מראה עד כמה האיש סבלני, וכמה הוא מקדיש לעניין השאלות והתשובות למגדלים. לדעתי, הפינה הנ"ל באתר של vpi היא אחד המקומות בהם ניתן ללמוד הכי הרבה על נחשים. מומלץ. את הקישור לא הוספתי בדרך המקובלת, מכיוון שהכתובת ארוכה מדי. כדי להגיע לעמוד שעליו דיברתי, יש להעתיק את הכתובת שלהלן לחלון הדפדפן: http://www.vpi.com/VPIMailBag/vsforum.asp?fid=302&ftid=[filtername]&fvt=1&gid=[groupname]&iaction=2506&lst=&mid=853&mvt=2&nAction=2506&tid=[configname]&uid=[userloginname]&forumview=1&frm=1&ftc=[page_folder]&fte=&mte=&st=&sb=&so=0&valuetosearch=&action=3250 אם גם זה לא עובד, אפשר להיכנס ל-www.vpi.com, משם - לפינה MailBag, ולבחור את ההודעות של חודש נובמבר. כותרת ההודעה שעליה דיברתי היא: Thoughts on breeding pythons and conservation

naja

New member
מומלץ לקרא.

מעבר לשאלה המעניינת והתשובה היפה שקיבלת, זה באמת יפה לראות איך אחד המגדלים הכי רציניים בעולם, ואחד שמתפרנס מגידול זוחלים, לא מסתיר את הידע שלו ולא מתבייש לשתף אחרים ולענות על כל שאלה. לגבי הנושא של שמירת הטבע-אני מאמין שבגני חיות ימשיכו בגישה של אחזקת בע"ח במופע הטבעי ואני מקווה שיגיע היום שיקומו גני חיות שיתמחו בגידול בזוחלים ושם יוכלו להחזיק מאגר גנים גדול שיאפשר לשמור על מינים שכנראה יעלמו במשך השנים. בקשר לגידול מוטציות-כמה שזה ישמע אירוני, אני מאמין שבשורה התחתונה זה תורם מאוד לשמירה על המין בטבע!! ברגע שהביקוש למוטציות עולה, מתחיל ריבוי מאסיבי של הנחש בשבי, וכידוע "תוצרי הלוואי" של ריבוי מוטציות בשבי הם נחשים בעלי מופע רגיל, ילידי שבי שנמכרים במקום נחשים מהטבע. אפשר לראות יפה מאוד את התהליך הזה אצל הפיתונים הבורמזים-בעבר היו מיובאים המון פיתונים כאלה מהטבע אולם לאחר שהתגלה הבורמזי הלבקן והביקוש שלו גרם לריבוי מאסיבי של המין הזה, הגענו למצב שהיום כמעט כל הפיתונים שנמכרים הם ילידי שבי.

תשובה מעניינת קיבלת

אני אישית מסכים עם דבריו ומקווה שאנשים ישימו יותר לב לאוכלוסיות שונות של נחשים ויקפידו לשמור עד כמה שאפשר על "טוהר" הנחשים ולא יערבו מינים ותתי מינים שונים.

o r i 6 6 6

New member
תענוג לקרוא

וגם זה יפה מאוד שאחד ממגדלי הפיתונים הידועים בעולם מוכן להקדיש מזמנו ומהידע שלו בשביל אחרים. לי אישית אין דעה בנושא המופעים והמוטציות...עוד לא חשבתי על זה מספיק

o r i 6 6 6

New member
אני מצרף קישור בנוגע לפיתוני דם

מאחר וראיתי לא מעט פעמים הודעות בסגנון "פיתוני דם דורשים 75% לחות" בפורום, אני מצרף קישור בנושא(גם כן מה-mailbag) בנוסף חשוב לציין שפיתונת הדם שלי התנשלה בהצלחה כשהלחות לא עלתה על 65% בשום מצב. הנשל יצא שלם. עשיתי חיפוש למונח "blood" ומצאתי מספר רב של הודעות, עליהן אעבור בימים הקרובים בתקווה ללמוד עוד דבר או שניים על פיתוני דם.

למעלה