דת אפרו-קריבית
תלוי באזור בו הדת פעילה, היא בד"כ מערבת מערכת אמונות פסבדו-נוצרית בערבוביה עם פולחן אבות ואמונות אפריקאיות פגניות, אבל לרוב מתרכזת בפולחן הלוֹאוֹת (רוחות-אלים), לפחות כלפי המתבוננן החיצוני. בעוד שיש תהליך של הסוואת הפולחן הפגני ע"י מתן ספק-לגיטימציה ספק-הכחשה בצורת הפיכת הלואות לקדושים נוצריים. המילה עצמה נושאת בעבורי הרבה מטען שנוצר כתוצאה משילוב בין הסטריאוטיפים הכמעט מסורתיים של טקסי וודו ואמונות, לבין הרעיון של הבוֹקוֹר (מעין מכשף אפל בוודו), הסוונגאלי עם המבטא האקזוטי והתכשיטים המשונים. יש לי גם הרבה קונוטציות שקשורות דווקא לדת האמיתית ולחלק מהאמונות שלהם - בעיקר לברון סמאדי (לואה של מוות, החיים-שמעבר והמתים - הוא בחור מעניין שאוהב חליפות ישנות, סיגרים טובים ו-וויסקי משובח) ופולחן המוות, פולחן האבות. הרעיון הזה מאוד חזק אצלי ואני מאוד נמשך לערב וודו - בעיקר ראיה יותר פנטסטית של וודו - במשחקים שלי. למשל, בGuide to the Sabbat של שיטת Vampire: The Masquerade יש אנטי-שבט של חסידי סת (ערפדים נחשיים ביותר
) שנקרא Serpents of the Light, הם קבוצה של ערפדים האיטיאנים (האיטי, למי שלא יודע, היא בירת הוודו העולמית), שאומצו על ידי חסידי סת אבל הם דוחים את התיאופידיה האורתודוקסית (ע"ע Clanbook: Followers of Set) וגם את התפישה של אבותיהם במערב אפריקה, הם מערבים קוסמולוגיה ותיאולוגיה וודונית עם הפילוסופיה של השבת. במדריך הישן לשבת, The Players Guide to The Sabbat יש נספח בסוף המדריך שמציג לנו רעיונות לדמויות, אחת מהן נקראת "Serpent of the Light Mystery Man" שמאוד משך אותי. מדובר בערפד שהיה בעבר מנהיג כת וודונית קטנה והתמונה שלו, כמו גם הרעיון הכללי שלו מאוד מצאו חן בעיני. הוא דמות אניגמטית, מעין גורו מסתורי שעוזר ללהקה ומעניק להם עצות. הוא מדבר בחידות וחי במעורה תת-קרעקעית מתחת למשכן הקהילתי. הרעיון של הוואנגאטוּר, מכשף וודוני, מאוד מושך אותי. אם את רוצה לבנות משהו בסגנון של מיסטיקה אפרו-קריבית, צריך להתחשב במקורות של הדבר האמיתי ובטבע שלו, כדי להפוך אותו לפנטזיה מוצלחת - וזה רעיון מצויין.