voodoo

Nihau

New member
voodoo

מה אומרת לכם המילה וודוו? מגיבריאל נייט ועד באבא יאגה כל דבר, כל רעיון, כל שיה, כל קסם, כל עלילה, כל מקור השראה- הכל כמה שיותר ככה יותר טוב אני רוצה לבנות משהו מאפס וכל דבר קטן יוסיף.

BluePrint

New member
...the way I see it

.Voodoo is like Headology... טקסים ההופכים את המוסבר ללא מוסבר, את הלא מוסבר למוסבר, ולמעשה גורמים לאנשים לאמין שהקסם הוא אמיתי, למרות שהוא לא. אבל מי יודע, ואני מתכוון להשאיר את עצם התרנגולת על מחזיק המפתחות שלי, כי כבר חודש שלא כואבת לי הבוהן.

מירטל

New member
וודו ובאבא יגה?

באבא יגה היא מכשיפה רוסית, וודו ( עבורי, לפחות, בלי שום קשר לאמיתות היסטוריות) הוא קסם העבדים - קסם של אפריקאים אמריקאים ואידיאנים, הוא קסם שהוא בעיקרו קסם פולחני ( ולכן דורש הרבה שטויות כמו בובות שעווה, שערות מחיות משונות, מקום מאוד מיוחד וכו'... - מצד שני, הוא אינו שואב הרבה מכוחות הכישוף של המכשף), ויותר מזכיר לי את הכישוף מפנדרגון מאשר זה ממו"ד.

Serpent Axis

New member
באבא יאגה (נא לשיר כמו "ברבאבא"...)

יש לה בקתה מגניבה. אגב, היא לא רק דמות מיתית רוסית, אלא פאן-סלבית. יש באבא יאגה (Baba Jaga) גם בפולקלור הפולני, למשל. כמו כן, לעיתים מכשפות שגרות בבתים שעשויים ממתקים נקראות "באבא יאגה", משום מה. באופן אישי, אהבתי את הסיפורים על באבא יאגה האורגינלית מאשר את "הנצל וגרטל" (וגלגולם העברי "עמי ותמי") של האחים גרים...

מירטל

New member
תראה... אי אפשר ממש להבדיל :

אגדות זולגות מפה ולשם - מה שדי ברור לי שבאבא יגה לא הגיעה מאיזור אפריקה או אמריקה.

Serpent Axis

New member
ברור שלא

פאן-סלאבית, כן. אבל אפריקה היא לא ארץ סלאבית וגם לא אמריקה (למרות שיש שם אוכלוסיה סלאבית לא קטנה).

JuffoWup

New member
טריוויה

במשחק המחשב V:TM BLOODLINES אם בחרת לשחק נוספרטו ואתה מגיע לחדר המלון של המאפיונר הרוסי, השומר שבדלת צורח "באבא יאגה! באבא יאגה!" לפני שהוא תוקף אותך.

מירטל

New member
quest for glory

וגם אני בהלם - מה בין באבא יגה ( של האגדות הסלאביות או של הרצון לעוצמה - היא די קאנונית שם) לוודו?

מירטל

New member
אותי את מפנה לזה? אותי?!

תראי, באבא יגה היא מכשפה שאינה ממש מרושעת - היא אגואיסטית גרגרנית, היא עוסקת בצד האפל של החיים ( כמו כל מכשפה, לעזאזל), והיא יכולה לעזור לגיבור או להיות נגדו, תלוי בגיבור, בבעיה ובבאבא יגה עצמה. אני מתארת לעצמי שעם הקריאות שלה לרוחות, היא באמת תהיה קרובה לוודו כפי שאת מתארת אותו בעולמך. בשבילי, באבה יגה תהיה אותה בחורה שתגור באמצע היער ותעזור לנסיך הסלאבי יפה התואר תמורת חטיף טעים, לא הבחורה שתעזור לאמן הג'אז בעבור נשמתו. זה הכל עניין של תרבות,.

Nihau

New member
תרבות! כן!

וזה בדיוק מה שאני מנסה לבנות מהיסוד בלי לוותר על האלמנטים המרכזיים שיוצרים את האווירה הנכונה - ולכן כל השאלות וכל הגישושים. תודה על העזרה. הבהרה- טיאן הוא עולם חדש ונקי- בלי השפעות מספרי שיטה או מעולמות קיימים משוחקים אחרים (פרט למיש-מש העצום של הידע הכללי שיש לי בראש כמובן). ככזה אני בונה בו הכל מהיסוד ועד עתיד מעורפל וגמיש שאפשר לשנות בין רגע לפי בקשות ומאווי המשתתפים. אני לא אקח גזע מוגמר ובנוי +תרבות ואכניס אותו לתוך העולם שלי כמו שערה על ראש קירח. במקום זה אני אבחן את הגזע, אוציא ממנו את העקרונות והאלמנטים החשובים שמייחדים אותו ואכניס אותם לעולם שלי מבפנים, א זה מתאים לי ולשחקני היקרים כמובן.

מירטל

New member
הממממ.....

אז הנה ההבדל הגדול בין מה שאני רואה בבאבא יגה לבין קוסם הוודו הממוצע : באבא יגה היא גרגרנית מאוד, זה מגיע למצב ( אם שחקת במשחק הראשון, את אמורה לדעת את זה) שהיא תרשה לגיבור שמסכן אותה להסתובב חופשי אם הוא רק יהיה מוכן להביא לה מנדרייק בכדי להכין מננדרייק מוס, והיא הבחורה שתעשה הכל תמורת מעט מזון - לא בדיוק קוסם הוודו הממוצע, שמסוגל לתמרן אותך לעשות הכל, ובטח לא יוותר על כוח בעבור משהו ארצי כמו מזון. עכשיו, את יכולה לקחת מה שאת רוצה משני הקצוות האלה - למעשה, יכול להיות שקוסם הוודו הממוצע אצלך יפתח רעב בילתי נשלט לאותם דברים ארציים, והדמויות יוכלו לתמרן אותה בעזרת הפרט הזה.

Nihau

New member
רעיון נהדר :)

ויש לי כאילה רעיונות חביבים בשביל מאכלים... sluggeti with pit balls (thorin's passage)

ogmios

New member
את באמת מצפה מהאמריקאי הממוצע

להיות מסוגל להבדיל בין באבא יאגא לבין פאפי חולו?

Nihau

New member
בהחלט!

לפי מיטב ידיעתי אני לא ממוצע של שום עם או תרבות... (הצהרה אנרכיסטית במיטבה)

ogmios

New member
הכוונה הייתה לכותבים של QFG

לא למשתתפי הדיון הזה. מתנצל על אי הבהירות של דברי.

Serpent Axis

New member
דת אפרו-קריבית

תלוי באזור בו הדת פעילה, היא בד"כ מערבת מערכת אמונות פסבדו-נוצרית בערבוביה עם פולחן אבות ואמונות אפריקאיות פגניות, אבל לרוב מתרכזת בפולחן הלוֹאוֹת (רוחות-אלים), לפחות כלפי המתבוננן החיצוני. בעוד שיש תהליך של הסוואת הפולחן הפגני ע"י מתן ספק-לגיטימציה ספק-הכחשה בצורת הפיכת הלואות לקדושים נוצריים. המילה עצמה נושאת בעבורי הרבה מטען שנוצר כתוצאה משילוב בין הסטריאוטיפים הכמעט מסורתיים של טקסי וודו ואמונות, לבין הרעיון של הבוֹקוֹר (מעין מכשף אפל בוודו), הסוונגאלי עם המבטא האקזוטי והתכשיטים המשונים. יש לי גם הרבה קונוטציות שקשורות דווקא לדת האמיתית ולחלק מהאמונות שלהם - בעיקר לברון סמאדי (לואה של מוות, החיים-שמעבר והמתים - הוא בחור מעניין שאוהב חליפות ישנות, סיגרים טובים ו-וויסקי משובח) ופולחן המוות, פולחן האבות. הרעיון הזה מאוד חזק אצלי ואני מאוד נמשך לערב וודו - בעיקר ראיה יותר פנטסטית של וודו - במשחקים שלי. למשל, בGuide to the Sabbat של שיטת Vampire: The Masquerade יש אנטי-שבט של חסידי סת (ערפדים נחשיים ביותר
) שנקרא Serpents of the Light, הם קבוצה של ערפדים האיטיאנים (האיטי, למי שלא יודע, היא בירת הוודו העולמית), שאומצו על ידי חסידי סת אבל הם דוחים את התיאופידיה האורתודוקסית (ע"ע Clanbook: Followers of Set) וגם את התפישה של אבותיהם במערב אפריקה, הם מערבים קוסמולוגיה ותיאולוגיה וודונית עם הפילוסופיה של השבת. במדריך הישן לשבת, The Players Guide to The Sabbat יש נספח בסוף המדריך שמציג לנו רעיונות לדמויות, אחת מהן נקראת "Serpent of the Light Mystery Man" שמאוד משך אותי. מדובר בערפד שהיה בעבר מנהיג כת וודונית קטנה והתמונה שלו, כמו גם הרעיון הכללי שלו מאוד מצאו חן בעיני. הוא דמות אניגמטית, מעין גורו מסתורי שעוזר ללהקה ומעניק להם עצות. הוא מדבר בחידות וחי במעורה תת-קרעקעית מתחת למשכן הקהילתי. הרעיון של הוואנגאטוּר, מכשף וודוני, מאוד מושך אותי. אם את רוצה לבנות משהו בסגנון של מיסטיקה אפרו-קריבית, צריך להתחשב במקורות של הדבר האמיתי ובטבע שלו, כדי להפוך אותו לפנטזיה מוצלחת - וזה רעיון מצויין.

למעלה