volkana

אוורן

New member
volkana

מישהוא יכול לתת לי מידע עך מישחקי תפקידים? (אני לא יודעת כלום כך שהכל יחדש לי) אני מיתענינת בימיוחד במה שקשור לטולקין

זה כבר מעלה לי שאלה

למה? אבל למה? כשמדברים על טולקין אומרים הוביט וכשמדברים על AD&D אומרים זוטון כשבמקור (אנגלית) ל"שניהם" קוראים Halflin ?????

Sabre Runner

New member
לא נכון. גם באנגלית יש להם שני שמות

הם קוראים לעצמם Hobbits ומחוץ לבית שלהם האנשים קוראים להם Halflings. כנראה מתוך זלזול. זה מהידע הטולקינאי העלוב שלי. אין פה איזה טולקינאי ראוי לשמו?

לא. השתגעת?

שטולקינאי ינמיך את התורה למשחק? ומיתר - אל תתערבי. זה לא קשור אלייך.

Master Boo

New member
Halflin

זה לא בכלל כינוי לכל החצאי-אנוש? ד"א- ידעתם שיש סוג של זוטון שקוראים לו גוץ ???

Nomaed Dominus

New member
HALFLING עם G בסוף

HALFLING = חצי-אדם... מישהו נמוך - חצי גובה... מן הסתם, זה כינוי להוביטים... (מה שמעלה בי שאלה - למה ל-NAUGRIM (גמדים (DWARVES)) לא קוראים גם ככה?

עלפית

New member
אתה צודק (אתה בן אני מקווה)

קוראים להם הוביטים, אבל אנשים שלא ממש מכירים את הגזע הזה קוראים להם "בני מחצית" (או זוטונים בתרגום החדש). במקור השם הוביט היה הולביטלה, אבל בעצם ממש במקור (לפני ה"תרגום" של טולקין) זהו שם אחר שמשמעותו היא "חופר מאורות".

יש אותי

זה אותו היצור רק שבD&D לא כתוב איך הם קוראים לעצמם רק כתוב שקוראים להם Halfling ( פשוט, המתרגם של טולקין לא הכיר את הD&D )

אבכשר לגוץ

שהוא לא סוג של זוטון אלה עוד סוג של דמויי אנוש נמוך שחיי 150-שנה יש הרבה סוגים: זוטון, ננס, גוץ, קנדר, הוביט ( שזה באמת בול כמו הזוטון רק שם שונה ) ויש עוד הרבה

Master Boo

New member
אוקיי

לפי ספר מפלצות רציני באנגלית- Halfling- סוג יצור חצי אנוש, מתחלק לשלושה: Hairfoot: אני מניח שהוביטים... Tallfellow: זוטונים (נראה לי אבל אין לי מושג...) Stout: ממש אין לי מושג... כתוב שהם נמוכים יותר מהוביטים, מסתובבים עם גמדים. לפי: Advanced Dungeons & Dragons 2nd Edition Monstrous Manual ספר אדיר! ד"א- מה ההבדל בין דמוי-אדם לדמוי-אנוש ??

ההבדל הוא

שדמוי אדם הוא אדם משונה עם הבדלים ( נמוך, ענק, בעל אוזניים מחודדות וכ´ו) ודמוי-אנוש הוא איש-חייה ( איש זאב, איש-דוב, איש-עכברוש וכ´ו ובקשר לסוגים זה סוגים שונים של יצורים ( Stout זה כנראה גוץ ) מעניין מה שם הכבוצה בעברית? יש לי את הספר (מבוכים ודרקונים מורחב המהדורה השנייה אוגדן המפלצות... ) אבל בעברית נ.ב יש שלוש אוגדניי מיפלצות למי יש את השניים האחרים? השה"ם האפל

Master Boo

New member
זה לא האוגדן

יש לי את שלושת האוגדנים של שלושת המהדורות תחת קלסר אחד... אדיר... מה שאני מדבר עליו זה ספר אחר לגמרי.

דרגורן

New member
תיקון קל

שלושת השמות שאמרת הם תתי גזע של אותו היצור! כמו שאומרים "גמדי הרים" "גמדי גבעות" ו-"גמדי מחילות" או "אלפים פראיים", "אלפים זהובים" וכו´

Master Boo

New member
זה מה שאמרתי

שhalfling זה השם הכולל ל"גזע" הזה, ושלושת השמות שפירטתי, הם סוגים שונים בגזע עצמו...

hagay20

New member
זוטונים ובני המחצית

בקשר לוויכוח שלכם טולקין היה מודע לניצני ה D&D והחליט ליצור גזע בנוסף לזוטונים עפ"י שההוביטים הם זן שונה מן הזוטון המצוי מבלבלים בניהם רבות והויכוחים האלה עולים מידי פעם..... כמו סוגי הגמדים למינהם... (מערות אפורים גבוהים וכו)

hsotrt

New member
אסופות מפלצות וכובעים רקובים!

אמממ....יש שלושה: הראשון, הפשוט! השני, לפי רומח הדרקון! והשלישי, לפי "סיפורי טארי פראצ´ט"(?)

למעלה