voguemaster יקירי!
אני פותח שרשור חדש כדי לענות לטענותיך
סיבוב שלישי בנוק אאוט. שים לב - "אתה מתכוון בשוק הביתי, כי בשאר השווקים זה לא כך. לא רלוונטי כרגע לדיון לא ?" שלילי, אני מתכוון לכל שוק שהוא. יוניקס משמשת היום באחוז נכבד מהשרתים, ושרתים, כידוע הם לא מחשבים שעובדים עליהם. נהפוך הוא. שימוש יומיומי בשרת אומר שה - system administrator הוא לא משהו, או שהתוכנות שעל השרת הן כל כך לא אוטומטיות עד שבא לבכות. האדם הממוצע, כשהוא משתמש במחשב היום, בין אם זה בבית לגלישה ברשת, בין אם זה לכתיבת משחקים בעבודה, או אפילו אם הוא כותב תוכנה לשרתים, הוא עושה את זה לרוב על WINDOWS. "לא פלא שסביבת הפיתוח שלהם ועוד המון כלי פיתוח ותוכנות אחרות הן הכי מצליחות." התוכנות שלהם מצליחות בגלל שהן הכי קלות לשימוש ולא בגלל שהן הכי יעילות או רצות הכי מהר. מיקרוסופט הבינו נכון: אנשים מעדיפים קלות שימוש על גודל קבצי ה - DOC שלהם. לגבי אופרה: "עברית יש, רק תמיכה ב-CSS גרסא 2 אין עדיין, ואין תמיכה טובה ב-ASP, מה שמחרבש לפעמים את התצוגה של האתר." לפעמים? אני מסתובב באתרים שעובדים ASP, ואי אפשר, פשוט אי אפשר לעבוד עם אופרה באתרים האלו. לא יעזור כלום. "אלדד, אופרה הרבה יותר מתוחכמת ויציבה מ-IE." והיא מבחינתי יכולה לעשות קפה. גלישה באינטרנט היא כנראה לא הצד החזק שלה, כי היא פשוט לא עונה על הצרכים שלי, נקודה. "IE הרבה פחות מוצלח מאופרה, הרבה פחות מתוחכם." לא, פה אני דווקא לא מסכים. אולי היישום של IE פחות מוצלח מאופרה (וגם זה בספק, אני לא ראיתי יתרונות מיוחדים לאופרה כשעבדתי איתה), אבל מה שבטוח זה שהפונקציונליות של IE טובה בשביל גלישה ברשת - ושל אופרה לא. "יש הבדל עצום בין TCPIP לאיזה פורמט של דפי אינטרנט כמו ASP. הגזמת. TCP הוא אולי RFC, אבל הוא סטנדרט שכולם עובדים לפיו ברמה גלובלית. ASP ? זה ניסיון של מיקרוסופט לחטוף את השוק מידי CGI למיניהם. הדוגמא שלך בכלל לא על אותה סקלה בעיניי" RFC הוא RFC הוא RFC. אין הבדל. TCP הוא סטנדרט דה פקטו, וכך גם ASP. מיקרוסופט לא ניסו לחטוף את השוק, הם הצליחו. יחי ההבדל הקטן שהופך את NAVIGATOR ואת אופרה ללא רלוונטיים. "הם כותבים גרוע, חלקית בגלל שהם ממוסחרים בצורה שלא תיאמן, אכפת להם יותר לשחרר מוצר כמה שיותר מהר מאשר שהוא יהיה טוב." נכון, וחברות מסחריות עושות את זה. WELCOME TO THE REAL WORLD. יש לוחות זמנים וחייבים לעמוד בהם, גם במחיר התפשרות על האיכות. מי עמד לתוכניתני לינוקס על הראש ודחק בהם לשחרר? אף אחד. יופי. גם אני יכול לשבת בבית ולכתוב משחק מחשב מושלם, שייצא עוד 10 שנים ויתאים לטכנולוגיה עתיקה. יש שוק, והשוק זז מאוד מהר, הרבה יותר מהר מהזמן שיש לתוכניתנים לדגם את התוכנה. ולמרות כל זאת, XP היא מערכת מעולה בעיניי. GUI מצוין שאין כדוגמתו ברמת האינטואיטיביות שלו; המערכת הזו כמעט ולא קורסת בכלל, גם בעבודה אינטנסיבית ומתקילה כמו שאני מריץ עליה, ובעיות אבטחה? נו, טוב. יש FIREWALLS למיניהם. אם הצלחת לעבור את ה - FIREWALL, מה שיעצור אותך זה לא יוניקס, זה בטוח. "וככל שלומדים מגלים שיש ללינוקס יותר מה להציע ואז חייבים ללמוד עוד. זה פשוט מדליק, מה אני אגיד" תשמע, אלי, זה מדליק ברמה של "בוא נלמד אסמבלי ונעשה PUTPIXEL שירוץ ב - 13 טיקים במקום 18 טיקים". סבבה. הדברים שעשיתי בגיל 15 היו נורא מדליקים, ואף אחד כמעט לא יכל לעשות את זה חוץ ממני ושני חברים קרובים שלי. זה היה משהו משהו. הייתי מאוד מרוצה מעצמי. אבל כשאתה צריך לחשוב ברמה של ניהול, או ברמה של חברה שלמה, אין לך זמן לקקה הזה. אם כדי להרים מחשב אתה צריך שלושה ימים עבודה של איזה גורו לינוקס שעולה ים של כסף, אז באמת חבל על הזמן. "אתה לא צודק. יש לי חבר שהוא מנכ"ל של חברה ממש קטנה שמספקת פתרונות בעזרת ORACLE. ה-GUI טוב בדיוק כמו מי שמתכנן אותו, וראיתי מערכות שהם עשו. האחרונות שבהן ממש נעימות לעין." אני לא מדבר על כלים שמשתמשים ב - DB של אורקל. ה - DB לא מכתיב GUI, מן הסתם. אני מדבר על הכלים של אורקל עצמה... "אני מצטער, אני לא רואה חלופה טובה מהצד של מיקרוסופט, ואם אתה מדבר על MySQL, אז כדאי שתפסיק כבר כאן" אני מדבר על SQL SERVER כ - DATABASE. הכלים שתומכים בו הם VS, ACCESS וכו´. "אתה חושב שחברה צריכה להחזיק צוות שיודע לינוקס כל הזמן ? נראה לך ? מספיק שיש חברה או שתיים שנותנות תמיכה כזו וזה מספיק, כי אין כמעט בעיות" תלוי מה אתה עושה. אצלנו ב - MIS יש איש יוניקס/לינוקס שלם, שזה כל תפקידו, ויש לו הרבה עבודה בלי עין הרע. שוב אני אחזור ואומר - אם אתה לא משתמש במשהו, לא יהיו בו באגים, תקלות וכו´. אם השימוש שלך ביוניקס מסתכם בהיותו שרת קבצים, נו טוב. אבל אם צריך להגדיר יוזרים כל הזמן, לנקות את המחשב מקבצים מיותרים, להגדיר כניסות בסמבה וכו´ - זה כבר דורש מישהו שמכיר לינוקס/יוניקס, ומה לעשות - זה עולה יותר מאיש NT.
אני פותח שרשור חדש כדי לענות לטענותיך