Viva LA Free Kabul! יחי קאבול!

ש@לתי

New member
Viva LA Free Kabul! יחי קאבול!

היום שחררו כוחות הברית הצפונית יחד עם כוחות הקואליציה נגד הטרור את בירת אפגניסטן מידי שלטון הטאליבן. לא ברור אם המלחמה רק התחילה או שהיא לקראת סופה...אבל ברור שאנשי אפגניסטאן הם אנשים שלא חונכו על ערכי הדמוקרטיה(יותר על הקומוניזם). מה אתם חושבים יהיה עם תושבי אפגניסטן אחרי המלחמה? איזו צורת משטר תקבל אפגניסטן?- הרי עם שלא מוכן לדמוקרטיה ולא מכיר את ערכיה לא בהכרח יכול לקבל את צורת המשטר הדמוקרטית(דוגמאת גרמניה). מה אתם אומרים? מה יהיה על אפגניסטן ותושביה אחרי המלחמה? האם על ארה"ב להעניק סיוע מיוחד לאפגניסטן אחרי המלחמה על מנת לשקמה? ש@לתי

TheHock

New member
מזל טוב לכל אזרחי העיר המשוחררת

לכל הדואג בחוכמה ליום שאחרי המלחמה, אני לא חושב שזו תריכה להיות ארה"ב שתתן את הסיוע לאפגניסטן, אלא מדינות שונות. חשוב למנוע מארה"ב להיות נותנת הסיוע המרכזית ו\או היחדית - שכן "בעל המאה הוא בעל הדעה", כמובן שיותר חשוב השיקום של הארץ המשוחררת - אבל ההשתלטות ההדרגתית של ארה"ב על כלכלת העולם ודרכה על העולם כולו אינה דבר של מה בכך ואף יכולה לגרום לבעיות גדולות בעתיד.

צודק

הכוונה הייתה ארה"ב יחד עם שאר מדינות העולם. פשוט כמו שאתה אמרת ארה"ב היא די מרכזית בסיפור- בגלל זה ציינתי אותה ולא את כל מדינות העולם שאני באמת חושב שמוטלת גם עליהם האחריות לעזור לשקם את אפגניסטן.

EverMan

New member
מה יקרה ?

אני חושב שצריך להשאיר להם את זה ורק להשגיח על מה שעולה למעלה... אנחנו צריכים לתת להם לקבוע את גורלם ורק לייעץ להם מהצד .. אין לנו מה לעשות ...

למעלה