Vinland

Vinland

למישהו יש במקרה קישור לאתר/אתרים עם הסברים על הנושא? אני רק יודע שזה על ויקינגים שהגיעו לאמריקה (לפני קולומבוס) אחרי שנמאס להם מאירופה שעברה למסחר במקום כיבוש או משהו בסגנון. (אני אשמח אם יתקנו אותי אם טעיתי במה שידוע לי על זה בנוסף לקישורים).

זה, לפחות, מה שכתבו ב"אלים אמריקאים

כשקראתי את זה, באמת תהיתי אם זה נכון. אבל באותו הספר נטען גם כי המצרים הגיעו לאמריקה - דבר שלא הוכח מעולם. טוב, מצטרף לשאלה. גם אני לא הייתי מתנגד לקצת מידע.

טלה בר

New member
לא המצרים

אלא הפיניקים. תור היירדאל הוכיח במסעו ובספרו "רע" שהדבר אפשרי. נמצאו אפילו כמה שרידים שיכולים להיחשב לפיניקיים בחוף המזרחי של אמריקה. הפיניקים היו נודדים בעוד שהמצרים מעולם לא יצאו מעולמם המוגבל (חוץ מכיבושים כלשהם באזור כנען-ישראל).

הו לא...

ניל גיימן("אלים אמריקאים") טען כי דווקא המצרים הגיעו לשם. אבל היי, זה סך הכל סופר פנטסיה...

לגוטל

New member
תיקונים למיניהם

הויקינג שגילה את אמריקה קראו לו ליף אריקסון, אבא שלו גם היה מגלה מפורסם וקראו לו אריק האדום, הוא גילה את גרינלד. וינלנד זה 'ארץ הענבים', הרבה זמן לא ידעו בהיסטוריה מה היא ארץ הענבים הזו שהוא דיבר עליה, בכל מקרה ההתיישבות שלהם בצפון אמריקה הייתה קצרה והם חזרו. הם נדדו בגלל הרפקתנות ובגלל שהיה התפוצצות אוכלוסין בסקנדינביה לפי זכרוני, הוא ואביו גם נחשבו לפורעי חוק בנורבגיה. http://en.wikipedia.org/wiki/Leifur_Eir%EDksson

אני אגיד לך מה דעתי

המצרים לא הצליחו להגיע יותר רחוק מחופי טוניס בגלל הספינות שלהם שהיו לא מספיק מפותחות ומורכבות

למעלה