Vietnam War Song

Investigations

New member
Vietnam War Song

יש שיר כזה של CCR? או שאני מדמיין? כי אני מחפש מאיזה אלבום זה אבל ניראה שזה לא קיים.

melancholy man

New member
נדמה לי שאת המתכוון

ל I-Feel-Like-I'm-Fixin'-To-Die Rag של קאנטרי ג'ו והפיש דווקא (הלינק|http://youtube.com/watch?v=6wvpEQg08Sk|סלינק|), לקרידנס, בכל מקרה, אין שיר שקוראים לו ככה.

LEATHER REBEL

New member
הגירסה המקורית?

בביצוע מקס פרוסט וה TROPERS, מתוך הסרט "הנוער לשלטון", או איך שקראו לו באינגליזית, WILD IN THE STREET. השנה היא 1968. קיימת גם גרסה מאוחרת יותר, של SLADE, משנת 1971.

Aeroguy

New member
יש גם גרסאות...

של היארדבירדס שנקראה פשוט Shape Of Things משנת 66 - ואותו גיטריסט, ג'ף בק, בלהקתו הג'ף בק גרופ עם רוד סטיוארט הסולן עשו לזה גרסה מעולה בתחילת שנות השבעים.

LEATHER REBEL

New member
לא לא לא ושוב פעם לא

השיר של היארדבירדס ושל סטיוארט זה שיר אחר בכלל. מי שמצא איזה שהם קווי דמיון בין השירים... הדמיון שלו מפותח מדי לטעמי.

Aeroguy

New member
לא רק שזה דומה

זה אותו השיר, עם לחן קצת שונה. גם ב-RAVE UP וגם ב-TRUTH הקרדיט של הכתיבה הוא זהה - Jim McCarty/Keith Relf/Paul Samwell-Smith

LEATHER REBEL

New member
למה להסתלבט?

השיר של היארדבירדס ושל רוד סטיוארט/ג'ף בק זה Shapes Of Things. השיר של מקס פרוסט ושל SLADE זה Shape Of Things To Come. שני שירים שונים בתכלית השינוי. והקרדיט לכתיבה שונה... או שאולי שוב הפעם רק אצלי זה ככה, ושוב נפלתי על עותקים ייחודיים?

Aeroguy

New member
אוקיי, נראה לי שהיתה לנו אי הבנה

חשבתי שטענת שהשיר של היארדבירדס שונה מזה של בק\סטיוארט. אבל עם זאת, הנה אנקדוטה מעניינת - באלבום של הבלאק קרואוז עם ג'ימי פייג', הם מבצעים את השיר בסגנון של הג'ף בק גרופ, והשם של השיר בקרדיטים של האלבום הוא Shapes Of Things To Come - כנראה שכאן נבע הבלבול שלי. סורי - שום כוונה להסתלבט

LEATHER REBEL

New member
בוודאי!

אמנם פסקול הסרט WILD IN THE STREETS לא יצא מעולם על CD רשמי, אבל השיר של מקס פרוסט קיים מע"ג כמה וכמה אוספים של אמנים שונים... יש אוסף שיצא בהדפסה ישראלית, ושמו "הנוער לשלטון" אם כי מתוך הסרט הנ"ל יש שם רק את השיר המסויים הזה. הגרסה של SLADE נמצאת באלבומם PLAY IT LOUD. וגם באוסף SLADE ROCKS.

AeroTom

New member
1965

יצא כסינגל ומשתייך לאלבום הנפלא Having a Rave-Up שמאגד בתוכו סינגלים של הלהקה במקום אחד.

AeroTom

New member
אופס, הכוונה שלי היא ל-Shapes of Things של

ה-Yardbirds כמובן, לא מה שענו לפני שזה שיר אחר. הראש שלי מיד הלך לשם.

אניחושבת שאתה מתכוון ל-Fortunate Son

שלהם, שהוא לא כ"כ שיר נגד ויטנאם, כמו שהוא שיר נגד משתמטים ממשפחות עשירות, ושאר עלוקות. זה שיר מעולה, ובצדק המבקרים מציינים אותו כאחד השירים הטובים שלהם.

Investigations

New member
אני מלא בשאלות:

האמת שאני פשוט מסדר תספרייה. יכול להיות שIn A Broken Dream של רוד סטיוארט לא יצא לעולם על אלבום? אלא רק על אוספים?

LEATHER REBEL

New member
הכל יכול להיות

אגב, אם יוצא לך לקרוא ספרים (כאלמה עבים, מנייר) שמקורם בבריטניה, דע לך כי רובם המכריע יתייחסו למצב רק מנקודת המבט הבריטית. כלומר, זה שאמן שקע בבריטניה אבל הצליח לאללה בארה"ב ובשאר העולם... זה לא ממש מעניין את העורכים. משום כך, להקת SCORPIONS למשל, מוזכרת במקורות בריטיים כ"להקה של להיט אחד". הכוונה מן הסתם ל Wind of Change. וזה שבשאר העולם היו להם למעלה מעשרים להיטים וכמה וכמה מליוני אלבומים... זה לא מעניין את הספרים הבריטיים.

Investigations

New member
אוקיי עוד שני שאלות:

השיר Kites של Simon Dupree & Big Sound לא יצא בשום אלבום עד 1991? ויכול להיות של Anybody Seen My Baby יש ביצוע כבר משנת 1972 למרות שיצא באלבום רק ב1997?

למעלה