Video - Thomas Kurtz, MA

Pyongwon

New member
Video - Thomas Kurtz, MA

בני, מה, לא ראית את הוידאו של הבחור? זה מדהים!!!! מה שהוא עושה עם הגוף שלו זה משהו לא ייאומן. והחומר באנגלית, טוב, אתה צוחק עליי, נכון? יש לי אותו, וקראתי אותו שוב, תודה ששלחת לי את זה - למרות שנראה לי שיש לי את זה פעמיים : ) הייתי פעם אצל מישהו בשם עופר, והוא נתן לי את הוידאו (לפני זמן מה, לא זכרת שנים, רק דרגות) ואני ישבתי על זה וזה מדהים. עזוב רק עבודת רגליים - הבן אדם הגמיש כל עצם בגוף שלו. מדהים!!!!הלוואי עליי!!! וכן, הוא יותר גדול ממני בשנים. עזוב, שלח כסף וקבל את הוידאו! או אולי תרצה שאנסה להעתיק לך אותו? זה מדהים!!!

Nep ReTip

New member
האלו!

זה ממש לא בסדר להעתיק דברים בדרך שאינה ישרה, וגוזלת פרנסה מאחרים! ודרך אגב זה רק אני, או שעצמות אי אפשר להגמיש?!?

Pyongwon

New member
עצמות לא נגמשות, אלא...

שלום, נכון, אי אפשר להגמיש עצמות. אך מה שאני חושבת שאתה רוצה לעשות היא להגמיש את השרירים והגידים שעובדים עם העצמות, שמחזיקים את העצמות. אם תראה את מערכת השרירים תראה כי כל עצם מסובבת בשרירים ו/או גידים (תלוי היכן אתה מסתכל). מה שאתה (אני חושבת) רוצה לעשות, זה להגמיש את השרירים והגידים שמחזיקים את העצם או חלק מהגוף אותו אתה רוצה להגמיש. למשל, אם תשב בפיסוק ותרצה להגיע ראש לברך, אתה תהיה חייב להגמיש את הארבע ראשי ואת התאומים. את העצם עצמו, מצטערת, לא תוכל להגמיש. לשבור (לא כיף) זה אפשרי, אך לא כדאי. זה 6 שבועות בגבס! לעומת זאת, ע"י חימום שבו מזיקים, ותרגילים מסויימים, ניתן לשפר גמישות. אפילו יותר מאשר אתה חושב! להיתראות,ג'ס.

Nep ReTip

New member
הייתי מעדיף אם תדייקי

או שלא תכתבי בכלל. כי אנשים לפעמים מתייחסים לדברים אשר נכתבים בפורום ברצינות. כדי לשבת בפיסוק ולהגיע לברך צריך להגמיש את ה HAMSTRINGS ובינהם את הדו-ראשי ירכי (הארבע ראשי מתכווץ בתנועה שכזו,הוא אגוניסטי). וזה לא משנה את העובדה שזה לא בסדר להעתיק דברים באופן שאינו חוקי!

תלוי בדברים, אני חושב.

קשה לי להאמין שיש מישהו שלקח את נושא הגמשת העצמות מילולית. אם כן, מגיע לו. לגבי העתקות לא חוקיות - חוק זה דבר גמיש שיצרו בני אדם, שנוטים לטעות והרבה. אין בו שום דבר קדוש או צודק. מוסר אישי - היכולת להבחין בין טוב ורע, בין העתקה הפוגעת באחרים וכזו שאינה, חשובה יותר משמירה וציות עיוור לחוק כלשהו שלא ברורה מידת אכיפותו בארץ, או תוקפו.

דעלית, ונפ, קחו כאפה כל אחד.

דעלית, כמה פעמים ביקשתי לא להגיב שהודעות מועדות למחיקה? נפ, אני מבקשת, לא: אני דורשת ממך לא לנקוט בנימת הדיבור הזאת אל משתמשי הפורום. הסיבה היחידה לכך שהודעתך המעליבה לא נמחקה היא שדעלית הגיע אליה לפני, ואין לי כוח לריב איתו שוב השבוע.

אנא, אל תמחקי. לא כיוון שעניתי, אלא

כיוון שעל פי רוב הקריטריונים השפויים להפעלת המחק, אין בהודעות אלו משום הצדקה לכך.

דעלית, לא אתה ולא אני כבר לא נהיה

קריטריוניo לשפיות, אבל לדעתי ההודעה הזאת נוסחה בצורה מעליבה ופוגעת, במשתמש שלא עשה כלום שזה יגיע לו. בקריטריונים שלי, הבלתי-שפויים בעליל, זה מצדיק מחיקה. ואם הייתי רוצה להתווכח איתך אז כבר הייתי מוחקת את ההודעה

Nep ReTip

New member
בלי שעשה כלום?

מה? אני באמת לא מבין אותך. איך אפשר להתייחס בשוויון נפש לאמירה שאינה מוסרית (ואינה חוקית). נראה שלך אין הדבר מפריע (ולדעתי, חבל מאוד), אבל לי זה מאוד הפריע (במיוחד ממי שאח"כ הסתבר לי שהוא מורה לתלמידים אחרים), לכן הוספתי תגובה, אחרת לא הייתי טורח! "משתמש שלא עשה כלום שזה יגיע לו" אז כנראה זה תלוי בעיני המתבונן, ותלוי איך הוא מפרש את "לא עשה כלום" ואת "זה".

Nep ReTip

New member
אכן תלוי

אני יודע שעצמות לא יושפעו מתרגילי גמישות, ואולי גם אתה יודע זאת, אבל אחרים אולי לא, ואם אתה יודע זאת אז אתה יכול להרשות לעצמך לומר, "מגיע להם". אבל תאר לעצמך שמישהו היה מפרסם מידע שאינו מדויק (ועוד מידי אדם בעל נסיון), ואשר אתה אינך מיודע לגבי נכונותו. מה היית מעדיף? שהמידע יהא נכון ותוכל להסתמך עליו או שאולי... הבט, אני מעריך את הכותבים (לפחות את חלקם) ואת הנכתב בפורום, ואיני מאמין, שהיית רוצה שאנשים, יפרסמו בבל"ת במסגרת זו. חוק או לא חוק, זה לא בסדר לשלול פרנסה מאדם. ומיתר: אם את רוצה למחוק תמחקי, העניין הוא שיהא מדובר בסתימת פיות ותו לא! וכותבים בפורום נוקטים בשפה קשה הרבה יותר במקרים רבים (ולא זוכים לצנינים!) ולראייה הביטי בשרשור של "ש פרס", כינו אותו שם פסיכי ושקרן! (לא זה ממש לא מעליב).

תלוי הקשר

אם שנינו מסכימים שהחוק אינו צד בעניין, אז אנו מסכימים. אם כך אין לך דבר נגד העתקות לא חוקיות, רק כנגד העתקות הגוזלות פרנסה מאדם. עצמות נוטות להיות קשיחות ובלתי ניתנות להגמשה (מלבד אולי עם עזרים כימיים ותרמיים, אם כי אני נוטה לחשוד שהעצם היא כמו פלסטיקים תרמיים - היא תתפרק לפני שתתרכך מספיק להתגמש). ומה תלוי הקשר? קשיות השפה. ש פרס לא ראוי לכבוד, לדעתי. ומדוע? התבונן בכרטיסו האישי. הוא בעצם צועק על עצמו שהינו טרול, או לכל הפחות שיצא במשימה לפגוע בכבודו של אדם שגם אם לא תמיד מסכימים עם דעותיו ומעשיו אין ספק כי ניסה לעשות את הטוב ביותר עבור המדינה כפי שהוא מבין זאת. אדם שכך מזלזל ופוגע באחר, אחר שתרם ועשה והקדיש מחייו, ואילו האדם המזלזל לא עשה מאומה מלבד לצחוק ולפגוע, לא ממש ראוי לכבוד. האם אתה יכול לאמר אותו הדבר גם על ג'סיקה? אם תשים לב, רבות מהתגובות להודעות הן תלויות הקשר - השפה בה עונים נובעת פעמים רבות מלשון ההודעה המקורית, או ממידע אחר שבעל ההודעה המקורית בוחר להטיל בקוראיו התמימים. אגב, את ש פרס כינו רק שקרן. פסיכי היה כינוי כוללני שלא בהכרח התייחס אליו אישית. ואני עדיין חושב שאם מישהו היה מתייחס מילולית לנושא הגמשת העצמות, איזשהו מידע מאוד בסיסי על אודות החיים כבני אדם חסר לו. אתה באמת לא מבחין בין בבל"ת בנושא ידע איזוטרי שלא רבים יכולים להפריך או לאושש, לבין אמירה שברור מאליה מידת נכונותה?

Nep ReTip

New member
תתפלא לשמוע

כמה פעמים אנשים הפתיעו אותי "ביציאות" לא קשורות, דברים שלי נראו ברורים מאליהם (ואשר כל בר דעת אמור להבין אותם כל שכן אנשים שהחברה מגדירה אותם כמשכילים (לגבי נכונות ההגדרות אני מוכן להתווכח) בעלי תארים אקדמאיים),אותם אנשים פשוט לא ידעו ולא הבינו, או שהמושג שלהם לגביהם היה כל כך שגוי. תקרא לזה "חוסר מידע בסיסי לגבי החיים" או קיי. אז אולי אתה מוקף בגאונים אבל אני כבר לא לוקח סיכון שיבינו אותי לא נכון, זה לא בסדר. ואם טעיתי, אני מודה, מנסה ומתקן נכונה. בנושא ההעתקות ומוסריותן אכן הגענו בשלב זה להסכמה. אישית, אם מישהו לא מבין משהו, ואני יכול לעזור לו להבין יותר טוב, אני משתדל ומנסה. אבל אם אני לא מבין אני שותק ולא מבלבל אף אחד, אבל זה רק אני. לבי ש.פרס, הרי שעתה הייתה הפעם הראשונה שנכנסתי לכרטיסו האישי (איני עושה זאת בד"כ, פשוט מחוסר עניין בזהות הכותבים) ואכן מדובר באדם מרושע, ואז הרשה לי לשאול: "למה אף אחד לא מחק את הודעתו אם כן?" ולסיכום: אני עדיין מאמין בלב שלם, שלגבי נושאים שהם "מדעיים" ואשר קיימים מחקרים וניסויים המאששים אותם, לגבי אותם נושאים חייבים להישאר מדוייקים ולא להטעות או להשתמש בלשון אשר משתמעת לשתי פנים, כי שוב, לא לכולם ברור מה שלי ולך ברור. לגבי כל הפסאודו-מדעים ואחיהם זה כבר עניין פתוח לבבל"ת.

bennyTKD

New member
לגבי קלטת הוידאו

ג'סיקה, תודה על ההצעה, אך כבר יש לי את קלטת הוידאו של תומס קורץ. לגבי האנגלית, לא צחקתי כמובן עליך. אני יודע שאת דוברת אנגלית. אני אישית ביליתי כמה שנים בחו"ל אז גם לי אין בעיה עם זה, אבל הרבה אנשים פה בפורום לא התלהבו מזה שנתתי כאלו מאמרים ארוכים באנגלית. כפי שכתבתי בעבר, יש המון יתרונות למאמרים שלו ולקלטת הוידאו שלו, אך יש במאמרים ובקלטת מספר חסרונות: א. חלק מהתרגילים שהוא מציע קשה לעשות לבד בבית, אלא אם כן יש לך חצי חדר כושר בבית (כל מיני סוגים של משקולות ומכשירים של חדר כושר). כמובן שמי שמנוי בחדר כושר פחות יתקשה בכך. ב. חשוב מאוד לאנשים פה בפורום להתייעץ עם מומחים (לכושר גופני, או אפילו להתייעץ עם המורה שלהם לאומנויות לחימה) לפני שהם מנסים לבצע לבד בבית את התרגילים שהוא ממליץ עליהם, כדי שלא יפגעו לעצמם ברגליים. אני אישית התייעצתי, ולכן אני עושה בבית רק חלק מהתרגילים שהוא מלמד. לגבי תרגילים שאמרו לי "אולי זה מסוכן, אנחנו לא בטוחים" החלטתי שאני לא לוקח סיכון. ג'סיקה, האם את מרגישה שכל התרגילים שהוא מציג בקלטת הוידאו בטוחים לביצוע? או שגם את ראית שם תרגילים שנראים לך מסוכנים לביצוע? [ודרך אגב, הד"ש ששלחת לאיציק זמיר הגיע והוא שמח] בני

בני, לגבי הקלטת והמאמרים שלו

אני הייתי משתמש יותר בעיצות שלו של מה לא לעשות על מנת להגביר את היעילות בעבודה על גמישות, יותר מאשר מה לעשות. אתה בודאי שמת לב לטיפים ולעיצות במאמרים שלו ובקלטת. למרות שהאנגלית שלי לא משהו, אני ישבתי עם מילונית וקראתי את כל המאמרים. יש שם עובדות ועקרונות אותם אני מיישם כבר שנים, וזה עובד. חלק מהניתוח האנטומי שלו לגבי פוטנציאל גמישות והסיבות שרוב אומני הלחימה אינם מסוגלים לעשות שפאגאט ואפילו אינם גמישים מספיק, היה די חדש לי. אני לא הייתי ממליץ להתחיל בתוכנית האימונים שהוא מציג בקלטת לפני התייעצות עם מומחה לספורט ופיתוח גוף (לא מורה לאומנויות לחימה, אלא מדריך בחדר כושר עתיר ניסיון). יש שם הרבה תרגילים, שגורמים נזקים עצומים לגב ולברכיים, אם לא מבצעים אותם עם טכניקה סופר נכונה. פרט לכך, יש להיזהר מאוד מלקרוא חלק מהדברים ולעבוד על מה שמתאים. רוב התרגילים דורשים הכנת תשתית מתאימה לפני העבודה האמיתית. אתן לך דוגמה, הגמישות האיזומטרית שהוא מראה בקלטת, שבה הוא מפסק רגליים ולאט לאט מגיע לפיסוק מקסימלי. התרגיל גורם ללחץ עצום בברכיים, בגב התחתון, ובגידים המחוברים לשריר מקרב ירך. התרגיל מאוד מסוכן אם אין תשתית מתאימה מלכתחילה. שורה תחתונה, המחקר שלו מאוד מקיף, אבל לדעתי יש להיות בעל ניסיון רב בשיטות אימון לצורך השתפרות בגמישות באומנות לחימה, על מנת להבין הרבה מהמסקנות אליהן הוא הגיע.

למעלה