very important!!!

miss messed up

New member
very important!!!

שלום,

אני בת 17 ושוקלת אם לצאת בשאלה או לא...
בכל מקרה זה לפעם אחרת...
אני רוצה לשאול את כל אלה "שלא מאמינים" כמה שאלות...
כודם כל אני יודעת שכל בן אדם יודע שיש אלוהים
גם אם הוא מכחיש את זה, אם בן אדם אומר שהוא לא מאמין אז הוא הרגיל את עצמו בלא להאמין אבל בתוכו הוא יודע שיש מי שברא את העולם...
אני רוצה להציג בפינכם שתי סיטואציות ולשאול אתכם מה אתם הייתם עושים:

1. תאר/י לעצמיך שיום אחד את/ה מקבל/ת טלפון מקופת חולים שאת/ה מתבקש/ת לבוא דחוף למרפאה שם הרופא אומר לך שבבדיקות האחרונות משהו לא נראה לו בסדר והוא רוצה לשלוח אותך לבדיקות מקיפות בבית החולים. כודם כל מתחיל כצת לחץ, לא? טוב, אחרי כמה שעות מתוחות הרופא מגיע ובפיו הבשורא את/ה (חס ושלום, שלא יקרה לאף אחד) חולה ב'מחלה'. הם יתחילו אם הטיפילים עוד היום כי רוצים לגמור אם זה הכי מוקדם. אחרי כמה חודשים של טיפולים כואבים הרופא אומר לך שהסיפור לא קל והם רוצים לשלוח אותך לאמריקה. את/ה אומר בסדר אבל אין לך כסף, מה עושים? כרגיל, פונים לארגונים החרדים שיעספו כסף. אבל באו נעזוב את זה.

שם באמריקה המצב לא משתפר, ויום אחד מגיע הרופא ושואל אותך:
You are from Israel, right? (אתה מישראל נכון?)
את/ה עונה שכן
So you must be Jewish! (אז את/ה צריך ליהיות יהודי)
עד כמה שכשה לך להודות, כי הרי עזבת את הדת ולא מתאים לך ליהיות יהודי אתה אומר שכן.
ואז הרופא אומר לך:
You are lucky,
You’ve got nothing else to do than to pray to your god, he is the only one that can help and make you healthy right now
(כיף לך, אין לך מה לעשות עכשין חוץ מלהתפלל לאלוהים שלך. רק הוא יכול לעזור לך ולהבריא אותך עכשים!!!)
תגידו אתם, גם עכשיו הייתם אומרים, אין כזה דבר בורא לעולם ורק הרופא יכול להציל את החיים שלי.... הרופא או התרופה הם מה שיוכלים לעזר לי כרגע.

2. יש מלחמה, ואתה גיוסת להילחם. נתנו לקבוצה שלך איזה משימה סודית להכנס באיזה כפר ערבי לפוצץ איזה משהו, לא משנה מה. אתם קבוצה של 4 , ואותך מינו לתפקיד שאם קורה משהו למפקד אתה הוא המפקד והאחריות עליך... (לא יודעת איך קוראים לזה, לא כלכך מתמצאת בדברים האלו)
בכל מקרה, אתם באיזה שלב מאוד מסוכן ופתאום אתה רואה טיל מגיע לכיוון שלך אתה מספיק לברוח אבל המפקד שלך נחתך לחצי (לא אל אף אחד, אמן!) מימול העיינים שלך.
עכשיו האחריות עליך. איך שהוא אצם מצליחים לחזור בשלום. אחד מהחבורה נפצה כשה ונשער נכה לכול החיים והשני גם נפצה. רק אתה נשערת שלם! גם עכשיו תגיד זה רק מקרה שנישרתי שלם, זה בגלל שאני פקח ויעדתי מתי להתחבה... וכו.
כל בן אדם טיפש יגיד לך שיש מי שמנהל את העולם... כל הפעמים שהרקטע נפלה שתי סניטמטרים לידך היו רק 'מקרה'. באמת, זה מה שתגידו במקרה?

אתם בטח מכירים את הבדחה של אחד שהיה צריך ללכת לאסיפה חשובה ולא מצא חנייה. התפלל לאלוהים שיתן לו חנייה ובעוד הוא מתפלל הוא רואה מישהו מפנה חנייה בשבילו אז הוא אומר
"תודה אלוהים, אני כבר לא צריך את העזרה שלך, מצאתי חניייה" .....

אני לא חושבת שהפיתרון לכל הבעיות שדרך אגב יש לכל בן אדם בעולם, זה לברוח, לצאת בשאלה, וכו. מי שבאמת גיבור ובן אדם אמיתי זה אולי הבן אדם שמתגבר אל הקושי הולך לטיפול או מה שבידיוק צריך.... אני לא יודעת אבל תגידו אתם, כל אלו שיצאו:

באמת טוב לכם בחיים?!?!
פנימה בלב שלכם במקום שאף אחד לא מכיר, אפילו מי שהכי קרוב אליכם, טוב לכם באמת??
לא מה שבחוץ, תחשבו אם הכל היה באמת שווה.... או שיש לכם לפאמים רגעי חרטה...
בבקשה ממי שרוצה לענות, שיענה תשובה אמיתית!!

תודה מראש!

חמודה

אם את מאמינה באלוהים וקל לך להיתלות בו למה שתעזבי את הדת? אני שואלת ברצינות. מה הסיבות שלך לעזוב את הדת.

לשאלותייך, לפעמים טוב לנו ולפעמים לא, אנחנו רק לא חושבים שזה בגלל שאנחנו דתיים או לא. ולא, אין לי רגעי חרטה גם כשרע לי כי אין לי שום ספק שהקשיים שלא לא תלויים בקיומו של אל זה או אחר.

miss messed up

New member
אז ככה...

יש לי כל מיני סיבות למה אני רוצה לצאת, שלא כן המקום
מה שבטוח הוא אני לא רוצה לצאת בגלל שזה אולי ״ קול״ או בשביל להשתלב בחברה... או משהו כזה
השאלה שלי היא אם אפשר ליהיות כביכול ״ מאמינים״ חילונים?
זאת אומרת, שבגלל שאני מאמינה זה לא אומר שני צריכה לסבול בשביל זה!
אם אני למשל רוצה להאמין אבל בגלל זה אני צריכה ללכת אם לבוש מחניק, סגור, שחור מעצבן כזה
או לשמור כך מיני הלכות שלא מתאימות לי... שבעצם אני ׳שומרת׳ רק בגלל שאני חייבת לא יצאה לי מעזה שום דבר,
הדבר הבאמת חשוב הוא זה להאמין שיש אלוהים, לא?? ולא משמה באיזה דרך אני בוחר...
ובכלל ממש לא קל להיתלות בו כמו שאמרת...

אני פשוט רוצה לדעת שלא ידפקו אותי באיזה שלב בחיים
I just wanna make sure I don't fuck my whole life because of something

sceptic1

New member
בהתחלה חשבתי שבאת סתם להציק,

אבל על הצד שאני טועה, את אומרת עכשיו שאת מסכימה שאין קשר בין הדת לאלוהים? אז כשאת אומרת שאת במאמינה באלוהים, תגדירי במה בדיוק מדובר ולמה את כל כך בטוחה שהוא קיים, אם כל הסיבות שלך להאמין בו הם הסיפורים שכתבת בהודעה הראשונה ודברים מהסוג הזה, אני מאמין שבקלות את יכולה להשתכנע שזה בולשיט.

babylon_a1

New member
ואת יכול להאמין בדת ובאלוהים

ועדין להתלבש או לעשות את מה שאת מוצאת לנכון

יוגי379

Member
להאמין ולא להיות דתי

מסכים במאה אחוז.
דת כבר מזמן הפסיקה להיות מה שנקרא אמונה כמו החסידים של פעם שהשתיתו את האמונה לפי ואהבת לרעך כמוך.
כיום הדת הפכה לאוסף מנהגים שמבוצעים על ידי "מיצוות אנשים מלומדה".
בעבר מישהו בפורום שאל אותי מה הקשר למילה: קבלה
אז זה בדיוק הקשר. קבלה לא מדברת על מעשים בלבד אלא על שינוי פנימי, על הכוונה מאחורי המעשה.
זה מזכיר לי שעבדתי לפני מספר שנים כמאבטח בעיר דויד (אבטחת משפחות יהודיות) וכל בוקר הייתי מגיע מאזור שוק מחנה יהודה (שם סבתי היתה גרה) באוטובוס לאזור עיר דויד, ופעם אחת בחזרה משם עלתה זקנה לאוטובוס, לא היה כסא ריק,(גם אני עמדתי) והאוטובוס היה מלא חרדים. ואף אחד לא הזיז את התחת שלו כדי שהזקנה בת 100 הזו תשב. מאותו היום החלטתי שמי שקורא לעצמו דתי רק בגלל שיש לו פיאות וכו, מבחינתי הוא לא מה שהבורא רוצה, בטח לא מישהו שעושה לו נחת רוח. אז איך אני קורא לעצמי? דתי בטח שלא. מאמין עדיין כן, ובצורה הרבה יותר חזקה.

אנצח

New member
אני חילונית מאמינה

וגם אני חושבת שלא מחייב להתנהג על פי מנהגי והטפות הדת כדי להאמין בקיום הבורא.
אמא שלי דתייה- כזו שחזרה בתשובה וניסתה להטיף לנו בכל דרך את החזרה בתשובה.
אני לא אצליח לעשות זאת לעולם אם לא אאמין בכל ליבי שזו הדרך הנכונה באמונה שלי.

אני מאמינה בקיום הבורא, אני מאמינה שהוא שומע תפילה - השאלה היא מהי תפילה? האם זה חייב להיות מתוך הכתוב או מהלב שלי? אני מאמינה שתפילה היא עניין אישי.
אני מאמינה שהקדוש ברוך הוא קיים והוא עוזר לנו להתקיים בעולמנו בכבוד ובטוב- אבל אני לא מאמינה שהדרך שהוא מצפה מאיתנו ליישם את זה היא "לא לאכול בשר וחלב" "לא לנסוע בשבת" "לסבול בשבת! לא לראות טלוויזיה, לא לתלוש ניירות, לא לחטט באף, לא לבשל, לא לשמוע מוסיקה"

אני לא מאמינה שכדי לחיות טוב בעולמנו ציפה מאיתנו ה' להעביד את נשות ישראל בפרך (לעבוד כדי לפרנס, לגדל את הילדים ,לקרצף לנקות להגיש לבשל, לכבס וכו') כמו שמאמינים זרמים רבים בחסידות היהודית.

אני לא מאמינה שכדי לחיות בכבוד בעולמנו ולכבד מצוות הבורא- אני צריכה להדחס בצידו האחרי של האוטובוס או להתלבש בבגדים חונקים וחמים בימי הקיץ הנוראים.

אני מאמינה שהשם רוצה שיהיה לנו טוב, שנסבול כמה שפחות ונגרום כמה שפחות סבל לשאר בני האדם.

הכל מתחיל בשאלה- במה את מאמינה? מהי אמונה?..

אפשר להיות יהודי מאמין. לא חייב להיות דתי בשביל זה.

miss messed up

New member
That's right

But who says it doesn't exist??
Thnx for the link it's nice to see that there r people who think like me;)

easy way

New member
you are asking the wrong question

*thought like you
or better - were educated to "think" the same

איזה מותק של הודעה

יצא לך מאז לרקוד בדיסקו עד כלות חושים אחרי מנת גראס? תמהני.

"זוכר נשכחות"...

יפה על כך שקישרת להודעה הראשונה שלך בפורום לפני 9 שנים...

babylon_a1

New member
ואם הרופא יגיד לי להתפלל לישו או לבודהה

מה זה משנה, שהרופא יאמין במה שהוא רוצה אני צריך את הידע שלו ברפואה
אם אני חולה ואני יכול לקחת כסף מחרדים אני אקח, מהתנועה האסלמית גם הולך, מה אכפת לי מי יתן ??

שימי לב החרדים תוקפים את הביולגים שטוענים שיש בעלי חיים בני מילוני שנים
תוקפים את הארכיאולוגים והאסטרונמים אבל לא תוקפים את הרופאים
למה ?
מה למה ? מי ירפא אותם שהם חולים ? אליהו הנביא ?!?

2
מבחינה טכנית אם תריי רקטה היא יכולה ליפול בכל רדיוס הירי שלה
משמע אם הטיל יכול להגיע לעד 20 ק"מ
הוא יגיע לרדיס משוערו של כ 20 ק"מ ויכול ליפול ולא ליפול בכל מקום
רוצה להאמין שמישהו מכוון את זה תאמיני, אבל למה את לא מייחסת לו את ירי הטיל בעצמו ?

3
החרדים בתוכם לא מאמנים, אף אחד לא מאמין באמת
מכירה את סיפור הפסלים של אברהם ותרח , יופי
אם לא, נגיע לזה אח"כ

זה עובד גם עם אלוהים, אם אדם יקח את כל ספרי הקודש מהישיבה ויעלים אותם
ובבוקר הוא יגיד שאלוהים ירד מהשמים ולקח את כל הספרים
הרי הוא ישלח לאישפוז
לא משנה באיזה פאזה ,אם אדם חרדי יהפוך את אלוהים למעשי יתיחסו אליו כמשוגע (למעט מקרים שקרו ממילא והם מוגדרים כנס)

miss messed up

New member
היום לפחות 50% מהחרדים חיים כמו רובוטים

הם עושים מן שאמרו להם לעשות זהו
הם לא מכירים אופציות אחרות, וזה באמת מעצבן
מצד אחד הם חרדים טבל לא יודעים כלום מהחיים שלהם....
וזה מה שאני לא רוצה ליהיות!!
אני רוצה לדעת ולהבין שמה שאני עושה זה נכון!!
והבעיה היא שהחרדים לא יכולים לקבל משהו או מישהו כצת שונה...

למעלה