vdo

e y a l b

New member
vdo

קניתי ספידומטר vdo אבל אבדתי את החוברת יש לי צמיגים 26*1.95 מישהו יכול להגיד לי מה מופיע בחוברת בשביל הכיול תודה רבה אייל

R129

New member
גם לי זה קרה...../images/Emo93.gif

...אז ניגשתי לחנות (רוזן-מינץ נתניה) בה קניתי את האודומטר והם נתנו לי חוברת חלופית. בעיקרון אתה צריך למדוד את היקף הגלגל ואז להכניס את הנתון (בס"מ אם אני זוכר נכון). אין עלי את החוברת כרגע - אבל אם תרצה תשאיר מס' טלפון ואשתדל להתקשר אליך בערב.

tiranm1

New member
קבל........

הנה קישור לחוברות המשתמש http://www.cycleparts.de/eng/index.html בחר את המכשיר שלך ו... בהצלחה.

למה לא לדייק?

השיטה המדוייקת היא למדוד את היקף הגלגל בעצמך: עמוד עם משקלך על האופניים, סמן קו על הגלגל במקום מגעו עם הקרקע וסמן גם את מקום ההתחלה על הרצפה (ישרה, רצוי עם קו ישר בכיוון קדימה). עכשיו גלגל את האופניים כשאתה עליהם סיבוב שלם של הגלגל (עד שהקו שסימנת על הגלגל יגע שוב ברצפה) ומדוד את המרחק בין קו התחלת הסיבוב לקו הסיום. המרחק בס"מ הוא שיש להכניס לספידומטר. נסה ותהנה, 5 דקות עבודה מבלי להתפשר.

tiranm1

New member
תיקון קטן................

וקטנוני אולי.... המידה שיש להזין למכשיר היא היקף הגלגל במילימטרים ולא סנטימטרים.

אופק בר

New member
יש לי שאלה שנשמעת טפשית

אבל אני באמת רוצה להבין למה לא... למה אי אפשר למדוד עם סרט מדידה את ההיקף של הגלגל? אני באמת רוצה להבין מה ההבדל כדי שבעתיד אם יצא לי לעשות את זה, אני אעשה את זה כמו שצריך... בבקשה תענו לי... ותודה! אופק

חפיף אופק, שאלות שנשמעות...

טיפשיות רק מזינות את הפורום
הצעה טובה. זה פשוט שאלה של נוחות וההבדלים בין הדרכים השונות, זו שהצעת או זו של איציק, הם הבדלים של שניות בסה"כ. זה לא עניין עקרוני. אני גם רוצה להציע הצעה למדידת היקף הגלגל ולהזכיר את 2*פאי*R הוותיק והטוב
עוד רעיונות...?

udrt

New member
תשובה לשאלה

לפי הבנתי כאשר אתה על האופניים היקף הצמיג יהיה קטן יותר מאשר מדידה שלו בסרט מדידה בגלל משקל הגוף שגורם לצמיג להיות פחוס ובכך מקטין את הרדיוס ומכאן את ההיקף. למשל אם עקב המשקל הרדיוס החיצוני של הצמיג פוחת בחצי ס"מ אז ההיקף פוחת בכ-3 ס"מ שזה סטיה של כ-15 מ' לק"מ. תקנו אותי אם אני טועה!

R129

New member
כשאת/ה צודק/ת...אתה/ צודק/ת!!!

אני לא בטוח אם היקף הצמיג "גדל" או "קטן" ביחס למדידה עם סרט מידה - אבל הוא משתנה. ותוספת להצעתו של איציק (שכתובה במדריך VDO) - השתמש בונטיל בתור סמן. התחל כאשר הוא בשעה 6 וסיים כאשר הוא בשעה 6. ועוד אחת קטנה: ע"מ להקטין את טעות המדידה כדאי להתקדם כמה סיבובי גלגל - ואח"כ לחלק את התוצאה (ואת הטעות יחד איתה) - זה למשוגעי הדיוק שביננו (ואל תשכחו למדוד מחדש כל פעם שמשנים לחץ אויר בגלגל הקידמי).

רוני רז

New member
לכיונון מדויק וסופי של היקף הגלגל-

לאחר הכיוון הראשוני אני נוהג לבצע כיוון עדין תוך כדי רכיבה מחוץ לעיר כאשר אני בודק את המרחק בין שני עמודי מרחק (העמודים הלבנים הקטנים)בצידי הדרך.במידה והגעתה לעמוד והספידומטר מראה פחות מ1000 מטר התקדמות אזי מוסיפים מילימטר או שניים וממשיכים לרכוב ולבדוק .

fensterh

New member
במחשבונים של פולאר

נהוג למדוד את המרחק של הקפת גלגל אחת ולהפחית 4 מ"מ. אפשר גם 2*פאי*רדיוס אבל כדאי לבצע מספר מדידיות ולעשות ממוצע בינהן

למעלה