Vdi Vs Ts Vs Computer

crikush

New member
Vdi Vs Ts Vs Computer

היי

אני לקראת פרויקט של החלפת שרתים, מחשבים, תקשורת וכו'.

רציתי להתייעץ איתכם על דרך הפעלה של מחשבי הקצה.
כיום יש מחשבים PC רגילים.(שלא תדעו את השנה שהם נוצרו... קצת אתבייש שהתקבלתי לשם)
ואני הולך להחליף אותם לגמרי ולכן אני מתלבט בין שלוש החלופות.
1. VDI
2. TS
3. מחשבים חדשים.
חשבתי על מנת לחסוך כסף לארגון ובנוסף לחסוך כסף בחשמל אולי כדאי לקנות thin client ולהרים את אחת החלופות 1 או 2.

הצרכים העיקריים שכרגע משתמשים זה אפלקציה בCITRIX(חברה חיצונית), OFFICE(מצגות, מסמכים, האוטלוק), SHAREPOINT(הולך להכניס להם את זה).

רציתי לדעת איך אצלכם בארגון? בעד ונגד? מה כדאי?

תודה,
משה

notxist

New member
דעתי

עם קצת ניסיון בכל אחד מ 3 הפתרונות אלה השיקולים שצריך להתייחס:

VDI - יקר! יקר! יקר! רק אם אין ברירה (אפליקציה לא נתמכת ב TS, רישוי או שטות אחרת)

TS - הפתרון העדיף מבין ה 3 לדעתי בעיקר מחבינת הניהול המרוכז, שרידות ועוד

מחשבים חדשים - אני בעד Thin Client איפה שאפשר(חשמל,עלות, תחזוקה, ניהול ועוד )

אבל כל השיקולים הללו מושפעים מאד מעוד כמה גורמים:
1. כמות משתמשים
2. אופי העבודה (מפתחים? מזכירות? )
3. עבודה מחוץ לארגון/ חיבור מהבית?
4. ידע טכני

בטח החברים פה יזכירו עוד כמה נושאים

בכל מקרה בהצלחה

kovals

New member
קול נוסף ל-TC+TS...

לנו יש נסיון אישי לא טוב עם VDI (שילוב של מחיר יקר וביצועים לא טובים בחיבור WAN, בסביבת LAN הביצועים היו טובים אבל המחיר, אוי המחיר...).

כרגע עובדים עם Thin Clients של HP ו-Terminal Servers מבוססי 2008 R2 ומרוצים מאוד - מניח ש-2012 R2 נותן עוד קצת מבחינת חווית משתמש.

Motel

New member
זה נושא ענק, אבל כלל האבצע הוא פשוט

אבל בקצרה:

1. אם המשתמשים לא אדמינים ואין בעייה של תאימות אפליקציות בשרתי טרמינל - אז שרת טרמינל הוא האופציה הכי מתאימה והכי משתלמת מבחינה כספית.

2. אם יש בעייה של תאימות באפליקציות או המשתמשים צריכים הרשאות אדמין - אז VDI יכול להתאים.

כמובן שיש עוד נושאים שיכולים להשפיע כמו הדפסות, התקנים, מיקום המשתמשים וכיוצ"ב, אבל זה כלל האצבע.

crikush

New member
אני יודע אבל..

אבל, יש הנהלת חשבונות אשר עובדת מול ספק חיצוני.
במידה ואעביר את כולם ל TS אני רוצה לדעת שאני מכוסה.
העבודה של וורד, אקסל, אקספלורר זה מול הTS ולא CITRIX.

F00D Is G00D

New member
אין סיבה שלא ייעבוד. אם כי - בדוק האם לגבי

האם יש צורך להחזיק גם ב ts וגם ב xenapp (שאגב ייכול לעשות כמו ts ולהציג למשתמשים דסקטופ שלם אם יש צורך כזה)

F00D Is G00D

New member
2 סנט.

1. אם המחשבים כולם מאותו דגם. עם מעבד מעל 1600 מגה"צ ו 512mb לפחות. הייתי שוקל לשמור אותם עד שייתפגרו ולהחליף חלקים בינהם (אם זה גוטאות ממגוון דגמים - יותר מדי התעסקות). בשביל לשמור עליהם חיים. מעודכנים. ועם מערכת הפעלה סבירה אתה ייכול להעביר אותם ל win thin pc שזה מבוסס על הקרנל של ווינדוס 7 -חינם- אבל מוגבל ברישוי רק להרצת citrix, או כל טרמינל אחר. במקרה שלך אם אתה גם ככה עובד רק סיטריקס. זרוק עליהם הפצה לינוקסית או xen client (מערכת הפעלה של סיטריקס שמאפשרת הפלא ופלא רק עבודה עם סיטריקס - הא וכדאי רק עם מחשבי מותג שגם מאושרים על ידי סיטריקס).

2 בכללי אני ממליץ על תחנות רזות רק במקרה וזה יקיף את כל הארגון כולו בארגונים קטנים. או ב 80% לפחות בארגונים גדולים ובינונים. כל נפילה לשוליים אומרת over head מאוד גדול באחזקה.

3. Vdi כדאי באמת כאשר יש בו צורך . הוא נחשב בנתיים יחסית בזבזני ועם תקורות גבוהות. הוא כנראה עדיף מ pc אבל איפה שניתן להשתמש ב ts סיטריקס ודומיו - עדיף.

crikush

New member
קצת נותנים

יש לי כ120 עמדות.
ש10 מהם של בכירים - שיקבלו לפטופ.
התחלתי במחשבה להחלפה לרזות עקב בזבוז של חשמל, יותר מדי תקלות טכניות...

עשיתי פרוייקט כזה, במקום "קצת" יותר גדול

הייתה כבר במקום תשתית וירטואליזציה של KVM (שרתים מארחים ואחסון)

מתוך רצון לחסוך בעלויות, ולהשמיש מחדש מכונות ישנות (באמת ישנות - פנטיומים עם 128M זכרון במקרי קיצון), ולאחר אנליזה שלהם (של הלקוח) שעיקר העלויות במחשבים הישנים נמצאים בהחלפת דיסקים - הן עלויות הדיסקים, והן זמן טכנאי לכל החלפה - החלטנו על פתרון "VDI" מבוסס לינוקס.
בניית אימג' שמחזיק רק פיירפוקס במוד קיוסק סגור למהדרין, עם תוסף spice-xpi.
כל יוזר קיבל רק מסך לוגאין ל AD, ומרגע שהתחבר קיבל אייקונים של המכונות הוירטואליות הפרטיות שלו.
כל זה על מכונות ישנות (למרות שהצלחנו להרים את זה על מכונות עם 128M, ההמלצה החד משמעית לאור הביצועים הייתה מינימום של 512MB) ללא דיסק קשיח מקומי.

F00D Is G00D

New member
בזבוז חשמל

תסלח לי על המידע הלא מבוסס. אבל במספרים כאלו הייתי בודק כדאיות כלכלית 3 פעמים.
לעומת pc שעולה y, צורך x בשבוע ורשיון z. יש לך עכשיו חישוב הרבה יותר מורכב לעשות
עלות עמדות, שרתים, סטורג, עלויות החשמל של כל אלו, רישיוי, שטח ריצפה וקירור, אינטגרציה של הפרויקט+שעות אדם,

תעשה את החישוב. ותחליט אם אתה ייכול להעיף את כל הדסקטופים או לא.

crikush

New member
אז ככה

במידה ואני מחליף למחשבי PC ולא "רזים" שרת אני צריך בכל מקרה
סטורג' אני צריך בכל מקרה.. הכל בכל מקרה...
אז ההבדלים הם רק במחשבי קצה...
וההפך במידה ואחליט ללכת על מחשבי PC אצטרך לנהל אותם טוב יותר מאשר כיום.. שאין שום דבר.. SCCM או כל דבר אחר...

F00D Is G00D

New member
רגע רגע

שרת אחד ? שאתה צריך בכל מקרה ? זה 120 חיבורים. אתה מבין כמה משאבים זה ? זה לא רציני לתת לך סיזינג בלי לראות. אבל אתה מדבר על שרת עם כמה מאות gb ram והרבה שעות מעבד.

כנ"ל סטורג. פה הבעיה היא פחות המקום ויותר הביצועים. במיוחד אם אתה שוקל vdi

ניהול ל thin client גם נדרש. פאצ'ים, גרסאות תוכנה (כמו xenapp). הפצה של הגדרות כמו למשל כתובת ההתחברות ל mstsc או סיטריקס. ניהול מלאי. הגנות. שליטה מרחוק.

כמעט לכל וונדור יש שרת כזה.

crikush

New member
אף אחד לא אמר...

אף אחד לא אמר שמדובר על שרת אחד..

ד"א.. מניסיון קטן.. ל120 קליינטים שני שרתים שעובדים בDRS אין שום בעיה..

Motel

New member
מספר המשתמשים לא חשוב בכלל

חשוב מה אותם משתמשים עושים על השרת.
20 משתמשים שעובדים עם תוכנת ניהול חשבונות כבדה ועם דפדפן ועשרה טאבים פתוחים מכבידים הרבה על השרת מחמישים משתמשים שעובדים על אפליקציה פשוטה.

נצל"ש Linux RDP

יש אצלי קבוצה באירגון שעובדת מול טרמינל סרוור עם מחשבים ישנים ללא הרד דיסק.
עושים BOOT מסידי
היום אני עובד עם Windows PE ועם Remote Desktop.
מעוניין להחליף בלינוקס.
בחנתי כל מיני תוכנות טרמינל קליינט ללינוקס ולא ממש מצאתי מהו טוב. rdesktop,remmina וכד'.
אני רוצה שהתוכנה תתמוך לדוגמא במקש Windows עם כל השילובים שלו. במקשים Ctrl,ALT וכד'.

בקיצור, השאלה:
האם מישהו מכיר תוכנה ל RDP גירסה 7 (אם אני לא טועה, שעובדת מול Windows 7) טובה שבאמת עובדת ויכולה להחליף את MSTSC ?

למעלה