vbac בבית - אפשרי ?

bluehorizon

New member
vbac בבית - אפשרי ?

אחרי שהרצון העז שלי ללדת טבעי נגמר בקיסרי חירום, אני שוקלת את דרכי ללידה הבאה (למרות שיש עוד זמן). הצירים כמעט הפסיקו לי בחדר לידה, הפתיחה לא התקדמה, המיילדת (שטענה שהיא בענייני לידה טבעית ושהיא מתכננת לעבוד בעתיד כמיילדת בית) שכנעה אותי לקחת פיטוצין, ומשם נסללה הדרך לניתוח קיסרי. לא שיש תועלת בלהכות על חטא, אבל בדיעבד - הייתי צריכה להיות יותר סבלנית. אם הייתי בבית - פיטוצין לא היה אופציה. עכשיו אני אחרי קיסרי, אז פיטוצין הוא בכל מקרה לא אופציה (הידד!). יקח לי עוד שנתיים-שלוש ללידה הבאה, אבל מאד מעניין אותי לדעת - מיילדות בית לוקחות לנל"קיות?

סטיוויה

New member
אין תשובה חד משמעית

אם הקיסרי שלך יכול היה להמנע וההריון הבא יהיה תקין,אין מניעה ללידה רגילה וטבעית(ואגב,כן נותנים פיטוצין ליולדות לנל'ק אבל במינונים נמוכים). כרגע מיילדות הבית נמנעות מלקבל יולדות לנל'ק בגלל פרוטוקולים ונסיון לעבוד מול משרד הבריאות בצורה זורמת.יש 3 רופאים מיילדים שישקלו לקחת לידה כזו ויש מיילדות שלא שייכות לאירגון אימה'י שמוכנות,באופן כללי,לקבל לידות כאילו. את מדברת על עוד שנתיים-שלוש,עד אז אלוהים גדול. יש מאמר במאמרי הפורום,אם איני טועה,בנושא הזה.

אם פי 3

New member
רפואית או פוליטית?

רפואית - אין סיבה שלא. כלומר, יש סיכונים מסוימים, אבל יש סיכונים (אחרים) גם בבי"ח, והשורה התחתונה היא שזה צריך להיות שיקול אישי, אבל הנתונים לא מצביעים על עדיפות ברורה למקום הלידה (ארגון הגניקולוגים האמריקאי (ACOG), הדואג בעיקר לחבריו הגניקולוגים, הוציא מסמך שבו הוא מראה שהסיכון בלנל"ק בכלל, ולנל"ק בבית בפרט (אם אני לא מתבלבלת במסמך) הוא בהחלט סביר ולא גדול משמעותית מהסיכון בלידה נרתיקית שלא אחרי קיסרי - אבל מסקנותיו המפתיעות (שאינן נובעות מהנתונים המוצגים) הם דווקא שלא כדאי לנל"ק.... הכל פוליטיקה אומר, עאבד הממהר...). פוליטית - בגלל המסמך הנ"ל של ACOG, הרוח האמריקאית נושבת נגד לנל"ק, ומשבים מזה מגיעים גם לארץ (למרות שכאן עדיין ההמלצה היא לנל"ק אם אין סיבה חוזרת לקיסרי, אבל יותר ויותר רופאים מושפעים מכך. בארה"ב המצב ממש חמור, ויש בתי חולים שפשוט לא מסכימים לילד לנל"ק). בנוסף, המצב הפוליטי של מיילדות הבית הוא לא פשוט, וישנו חשש מכל מה שהוא לא "הרחם המושלם" (כי כל סיבוך, גם בלי שום קשר ללנל"ק, יגרום להאשמת מיילדת הבית הפרטית ולידות הבית בכלל בחוסר אחריות. וקשה לבלבל אותם עם עובדות.). כרגע יש גם פרוטוקולים של ארגון אמה"י (ארגון מיילדות הבית בישראל), שנועדו למיטב הבנתי לאפשר קיום ביטוח למילדות הבית, והם מגבילים, בין השאר, ומונעים ממיילדות אמה"י לילד לנל"ק בבית. מה כן? כאמור, יש מיילדות שאינן שייכות לאמה"י (כלומר: ללא הסמכה ישראלית. לפעמים זה רק עניין של בירוקרטיה, לפעמים בגלל שהן מיילדות ישירות, כלומר: לא אחיות, ובארץ זה לא חוקי) שכן מיילדות לנל"ק. יש מיילדות השייכות לאמה"י, שיותר אוהדות את הענין, ואפשר להתייעץ איתן (הן לא יוכלו לילד כל עוד שייכות לארגון). כמו כן, כדאי לבדוק שוב את הדברים כשזה יהיה רלוונטי, כי ישנם שינויים כל הזמן. אם תרצי פרטים, אפשר במסר.

למעלה