VB6 8bit graphics HELP

ahillel

New member
VB6 8bit graphics HELP

היי האם יש דרך להשתמש בגרפיקה הבסיסית של VB עם יותר מ256 צבעים? כלומר לעבור ל 16bit, מבלי להשתמש בDX ? ב.NET זה אפשרי בלי DX? או שזה כבר 16bit ?

IdleThought

New member
אממ.... מה??

אמנם עברו אי אלו שנים מאז שעבדתי עם זה אבל אני די בטוח שלא היו הגבלות על שימוש בצבעים לתחום של 8 ביט וזה גם לא הגיוני כי הגרסה הזו יצאה עם WIN98 ועוד לפני 95 היו דריברי מסך ל 24 ביט , אני זוכר שבניתי מערכת שרינדרה עיצובים גרפיים למדפסות ואפילו השתמשתי במרחבי צבעים שונים ולא היו בעיות ( CYMK RGB ) אם יש לך מגבלה טכנית ספציפית שאינה קשורה רק ל VB - דברים גרפיים מורכבים היינו עושים עם פונקציית WIN32 בשם BITBLT כי היא הייתה ממש ממש ממש מהירה

ahillel

New member
הממפ

לא נראה לי בכלל שיש היום עוד בנמצא מסכים או מערכות הפעלה שתומכות לכל היותר בגרפיקת VGA עם 256 צבעים בלבד. אולי באיזה כפר נידח בהודו. כשאני מצייר נקודה בצבע של RGB עם PSET היא משתמשת ב8BIT בלבד. אז השאלה היתה האם קיימת דרך לגרום לפונקציה הזו להשתמש ביותר מ8BIT? אם לא, אז אתה אומר שBITBLT תפתור לי את הבעיות?

IdleThought

New member
רגע...צעד אחד אחורה..

צבעים מיוצגים במחשב במינימום כסט של 24 ביט (היום יש תוספת גם של אלפא למרחב של RGB) שזה 8 ביט לצבע הירוק 8 ביט לצבע הכחול ו 8 ביט לצבע האדום מדריך לצבעי המערכת ופונקציות צבע ב VB6 http://www.johnsmiley.com/cis18/Smiley009.pdf אני בכיוון או ששוב לא הבנתי את השאלה שלך?

למעלה