עוד כמה מילים
הי, בעבר, כשמיקרוסופט פיתחה את הVB ואת הסי פלוס פלוס, היא לא השכילה להפגיש את שתי קבוצות התוכניתנים (זו שפיתחה את VB וזו שפיתחה את הסי ..) ומה שקרה הוא ששתי השפות התקשו לדבר האחת עם השנייה. בין שאר הדברים שסביבת הדוט נט באה לפתור זה את חוסר האינטראופרביליות בין שתי השפות. למשל, כשבשפה אחת הוגדר משתנה מסויים, הוא היה מתארגן בזכרון אחרת מהשפה השנייה ולכן הם לא יכולים היו לתקשר אחת עם השנייה ברמת ספריות. כחלק מתפיסת הדוט נט, מיקרוסופט הגדירה תקן של פיו מפתחים שפה עבור הדוט נט. התקן אומר בגדול שלא משנה מה יהיה התחביר של השפה, בסופו של דבר הקובץ הסופי שיורץ על המחשב יהיה מסוג סטנדרטי אחד. אז אם כך, נשאלת השאלה, למה צריך כל כך הרבה שפות לדוט נט?? והתשובה היא פשוטה: כדי להקל על תוכניתנים וותיקים של מיקרוספוט ושל שפות של מתחרים כמו ג'אווה, לעבור לפתח בדוט נט. למשל, אם אחד עבד בג'אווה, אז יהיה לו קשה להתרגל לתחביר חדש ולכן פותחה עבורו שפת #J ובאותה המידה,אם מישהו מכיר כבר VB בגרסאות ישנות, הוא לא צריך הרבה להתאמץ כדי לעבוד בדוט נט, כי מיקרוסופט פיתחה עבורו שפה VB.NET שדומה בתחביר שלה לVB הישן אך עם התוספות הדרושות לעולם הדוט נט. אבל.... אם מגיע מישהו, שעולם התכנות חדש לו, אז מן הראוי שיבחר ללמוד את השפה המתקדמת ביותר שמיקרוסופט פיתחה עבור עולם הדוט נט וזה ה#C. סתם שווה לדעת, ש#C זו שפה שמיקרוסופט ממשיכה לפתח למשל ב#C שמסופק עם דוט נט גרסה 2 יש תוספות של יכולות שלא היו בדוט נט 1 ואותו הדבר עם הדוט נט 3, גם שם בוצעו תוספות של יכולות ל#C שלא קימות בדוט נט גרסה 2. כמי שמכיר את ההתנהגות המסחרית של מיקרוסופט כבר עשרים וכמה שנים, אני לא אתפלה אם נראה במהלך השנים התפתחות מסיבית של #C, תוך הזנחה הדרגתית של השפות האחרות עד כדי העלמותן. ודבר אחרון וביזרי במידת מה, מסתבר שאין דבר כזה שפות נעלמות, אני עדיין מפתח גם בבייסיק ובC ובאסמבלר תחת דוס. לא, אני לא זקוק לפסיכיאטר, יש לזה סיבות טובות, אבל הם מחוץ להקשר של הפורום הזה. בברכה אבי ורטהיימר