VB.NET - ספר לימוד

liatse11

New member
VB.NET - ספר לימוד

שלום האם למישהו יש המלצה על ספר טוב ללימוד VB.NET . ואם יש אתרים טובים ללימוד אשמח לשמוע. בתודה
ליאת

liatse11

New member
אגב

הספר VB.NET של הוד עמי, לדעתי כבר לא נמכר יותר. מישהו יודע למה? האם VB.NET היא שפה שכבר אין טעם ללמוד אותה ? האם זה עדיין מבוקש בשוק? או שכבר יצאה תוכנה חדשה שמחליפה אותה? בתודה ליאת

wizkid

New member
אם אתה חדש לעולם ה DOT NET

עדיף שלתמד C# , אבל VB.NET עובדת וטובה מאוד. השאלה מה השימוש.

liatse11

New member
קודם כל אני בת ולא בן...

אני הנדסאית תוכנה , אני יודעת C , C++ בטח כבר שכחתי. למדתי VB ולא למדתי VB.NET בלימודי ההנדסאי ואני רוצה ללמוד את זה על מנת לתכנת ולמצוא עבודה.

האופנה היא c sharp

לא ניכנס לסיבות, אבל היום כדי לעבוד בתחום את צריכה לדעת C# . לכן אם להשקיע מאמץ, כדאי שזה יהיה בכיוון הראשי. אחרי זמן מה היא נעשית מאד נוחה וה VB נשכח מאחור.

liatse11

New member
אף פעם לא שמעתי על c sharp

זה התחליף לVB.NET ? אז אם אני יודעת C רגיל זה מספיק כדי להתחיל ללמוד אותה ?

תמיד יש פעם ראשונה,

יש שפה בשם #C והיא השפה השולטת, אפשר לומר, בעולם הדוט נט. (למרות שטכנית אין יתרון לשום שפה, ובכולן אפשר לכתוב אותו דבר, וכולן מתקמפלות לאותו דבר) כדאי ללמוד אותה, לא משנה מאיפה את באה ואיזה שפות את יודעת. זה דומה קצת ל C . שפות אחרות שנתמכות הן vb.net שדומה ל VB, ו J# שדומה לג'אוה, כך שמעתי. יש עוד שפות, אבל אלה העיקריות.

wizkid

New member
תלמדי C#

ממש קרוב ל C++ האמת, אני מחפש מתכנתים בתחילת דרכם שמעוניינים להשתלב בעולם התוכנה לעבודה בחברה שלי. אם מעניין אותך - דברי איתי. ארז.

Zeliran

New member
כלל וכלל לא..

אולי יש דימיון קל בסינטקס, אבל בכל הקשור לבאמת כתיבה של קוד... אין כל דימיון בין השפות

Zeliran

New member
#C

לא משנה מה למדת, או לאיזה שפות היא אולי דומה יותר ואולי פחות... עדיף שתשקיעי את הזמן ללמוד #C. זוהי שפת "ספינת הדגל" של פלטפורמת הדוט נט, וללא ספק הנפוצה ביותר. אין טעם לעשות שיקולים של "השפה X דומה לשפה Y..." כי בסופו של דבר - הן לא. ואם כן, אז זה רק ברמת הסינטקס הבסיסי, שלמתכנת סביר לא צריך לקחת יותר מדי זמן לעשות את המעבר הזה.

סי שארפ והסיבות לכך

שלום לכם, חברת מיקרוסופט בנסיון והוביל גם את עולם שפות התכנות פיתחה שפת תכנות חדשה. שפת סי שארפ,למעשה הינה שילוב ושידרוג של ויזואל בייסיק עם סי פלוס פלוס לשפה מכוונת עצמים מלאה ועם קורטוב של תוספות מעולם הגאווה. אז אם לעשות סיכום ביניים: סי שארפ היא כנראה שפה המעודכנת ביותר והמודרנית ביותר כיום. העובדה שבעולם הדוט נט יש עדיין ויזואל בייסיק, סי פלוס פלוס וגאווה הינה כדי למשוך יותר ויותר תכניתנים ותיקים לעולם הדוט נט ותו לא. אין בשפות אלו שום חידוש ושום עתיד והמגמה היא לכיוון הסי שארפ וממנה לעולמות חדשים בעתיד. אפשר להרחיב את הדיון על שפות נוספות אבל אם נשאיר את המסגרת בין שתי שפות אלו, וודאי ובוודאי שאין טעם היום ללמוד אף אחת מהשפות היישנות ולהתמקד בסי שארפ. ושיהיה לכולם בהצלחה. ובעניין הספרים בעברית, לא ארצה להתייחס לספר כזה או אחר, אבל חשוב לבדוק טוב טוב לפני שקונים ספר. בזמנו, קניתי ספר שמתיימר להיות כזה שמלמד סי שארפ למי שאין רקע בתכנות ובדוט נט אבל מסתבר שאם לא הייתי עושה קורס סי שארפ טרם קניתי את הספר, לא הייתי מסוגל ללמוד ממנו את השפה ואת סביבת הדוט נט כפי שהוא מתיימר למרות שאינני תכניתנן מתחיל כלל וכלל. בברכה אבי

Admini

New member
VB לא הולכת למות כל כך מהר

במיוחד שההבדל בינה לבין #C הוא בסך הכל קצת תחביר.

liatse11

New member
תודה על תגובתך, שאלה נוספת

מצאתי את ספר הלימוד של #C שנקרא "#C סדנת לימוד" של הוד עמי, במחיר מוזל, האם לספר הזה התכוונת כשדיברת על ספר לימוד לא טוב? אגב לאותו אחד שמוכר את אותו ספר יש את הספר "סדנת לימוד VB.NET" של הוד עמי, האם אתה ממליץ לי לא לקנות אותו ? אגב הוד עמי כבר לא מוכרת יותר את הספר הזה. בתודה ליאת

liatse11

New member
אחדד את דבריי

תסלחו לי, עדיין לא התחלתי ללמוד את #C וקצת התבלבלתי מהתגובות שלכם... האם אין טעם בכלל ללמוד את VB.NET
כשאתם מדברים על VB כשפה שלא כדאי ללמוד, אתם מתכוונים ל VB.NET
ואם כן כדאי ללמוד אותה, אז מומלץ לקנות את הספר הזה שהוד עמי כבר לא מוכרת
בתודה ליאת

אפשר לקנות.

אפשר לקנות כל ספר על c#, אם מצאת אחד במחיר טוב, לכי על זה. ממילא זה לא יהיה הספר האחרון שלך, ותשלימי ידע ממקומות אחרים. זה שהוד עמי לא מוכרים יותר ספר זה או אחר, לא אומר כלום. רק אמרנו שאם את לומדת משהו מכלום, עדיף להשקיע את האנרגיה בסי שארפ, כי נראה שלשם נושבת הרוח, ופחות ב vb.net למרות שיכולותיה הטכניות זהות.

עוד כמה מילים

הי, בעבר, כשמיקרוסופט פיתחה את הVB ואת הסי פלוס פלוס, היא לא השכילה להפגיש את שתי קבוצות התוכניתנים (זו שפיתחה את VB וזו שפיתחה את הסי ..) ומה שקרה הוא ששתי השפות התקשו לדבר האחת עם השנייה. בין שאר הדברים שסביבת הדוט נט באה לפתור זה את חוסר האינטראופרביליות בין שתי השפות. למשל, כשבשפה אחת הוגדר משתנה מסויים, הוא היה מתארגן בזכרון אחרת מהשפה השנייה ולכן הם לא יכולים היו לתקשר אחת עם השנייה ברמת ספריות. כחלק מתפיסת הדוט נט, מיקרוסופט הגדירה תקן של פיו מפתחים שפה עבור הדוט נט. התקן אומר בגדול שלא משנה מה יהיה התחביר של השפה, בסופו של דבר הקובץ הסופי שיורץ על המחשב יהיה מסוג סטנדרטי אחד. אז אם כך, נשאלת השאלה, למה צריך כל כך הרבה שפות לדוט נט?? והתשובה היא פשוטה: כדי להקל על תוכניתנים וותיקים של מיקרוספוט ושל שפות של מתחרים כמו ג'אווה, לעבור לפתח בדוט נט. למשל, אם אחד עבד בג'אווה, אז יהיה לו קשה להתרגל לתחביר חדש ולכן פותחה עבורו שפת #J ובאותה המידה,אם מישהו מכיר כבר VB בגרסאות ישנות, הוא לא צריך הרבה להתאמץ כדי לעבוד בדוט נט, כי מיקרוסופט פיתחה עבורו שפה VB.NET שדומה בתחביר שלה לVB הישן אך עם התוספות הדרושות לעולם הדוט נט. אבל.... אם מגיע מישהו, שעולם התכנות חדש לו, אז מן הראוי שיבחר ללמוד את השפה המתקדמת ביותר שמיקרוסופט פיתחה עבור עולם הדוט נט וזה ה#C. סתם שווה לדעת, ש#C זו שפה שמיקרוסופט ממשיכה לפתח למשל ב#C שמסופק עם דוט נט גרסה 2 יש תוספות של יכולות שלא היו בדוט נט 1 ואותו הדבר עם הדוט נט 3, גם שם בוצעו תוספות של יכולות ל#C שלא קימות בדוט נט גרסה 2. כמי שמכיר את ההתנהגות המסחרית של מיקרוסופט כבר עשרים וכמה שנים, אני לא אתפלה אם נראה במהלך השנים התפתחות מסיבית של #C, תוך הזנחה הדרגתית של השפות האחרות עד כדי העלמותן. ודבר אחרון וביזרי במידת מה, מסתבר שאין דבר כזה שפות נעלמות, אני עדיין מפתח גם בבייסיק ובC ובאסמבלר תחת דוס. לא, אני לא זקוק לפסיכיאטר, יש לזה סיבות טובות, אבל הם מחוץ להקשר של הפורום הזה. בברכה אבי ורטהיימר

../images/Emo26.gif גם VB.NET מתפתחת!

ברצוני להעיר, לגבי נושא ההתפתחות: גם VB.NET מתפתחת! מגסרה 1.1 ל2.0 נכנס הביטוי IsNot שפעם היה מתואר כ"Not expr Is", וכן הביטויים Using, Continue For,TryCast ,Partial. והגרסה הבאה עלינו לטובה של השפה כוללת שיפורים נוספים שהיו חסרים מאוד.. לדוגמה, קטע קוד עתידי בVB9:
Class Country Public Property Name As String Public Property Area As Long Public Property Population As Integer End Class Dim palau = New Country With { _ .Name = "Palau", _ .Area = 458, _ .Population = 16952 _ }​
כאן נלקחו האלמנטים המעניינים מהתחביר של C! בכל מקרה אני כאחד שמשתמש בVB.NET כשפה ראשונה, בעיקר סובל מהקיבוע שקיים בכל הנוגע לשורות, בC# קטע קוד נגמר רק על ידי ";" או "{", ולכן ניתן לפרוס קוד על כמה שרות כדי שיראה קריא, מה שאין כן בVB שצריך להשתמש בתווי "_" שאגב לא תקפים באמצע קטע מוקף מרכאות... בקיצור, כנראה שלשתי השפות יש עתיד, ולא ממש משנה איזו מהם תילמדו כי עיקר הידע זה הNET. ולא התחביר. סוף דבר, לדעתי זה עניין של מודה...

יפה, מעניין...

תחילה מיקרוסופט העבירו מסר לתכניתני הVB, בואו ותעברו לדוט נט מבלי ללמוד יותר מידי ותשתמשו בVB.NET עכשיו שתכניתי הVB עברו לדוט נט מיקרוסופט מתחילה כביכול בשיפורים לVB.NET ... ואיך??? על ידי הוספת אלמנטים תחביריים ואחרים של #C, עד שיום אחד יגלה מתכנת הVB שהוא בעצם כותב ב#C. אבל מי אנחנו שנהייה נביאים, הרי ידוע שהנבואה ניתנה לשוטים....??? אז??? אולי בעצם אנחנו כן נביאים??? חג שמח לכולם אבי ורטהיימר

Zeliran

New member
פתרון יותר עדיף מקניית ספר

יש ספר חינמי מצויין בייחוד למתחילים ממש כאן: http://www.corner.co.il/index.htm רק צריך ללחוץ למטה על "תוכן עיניינים" בשביל להכנס לספר.

למעלה