VB + קישור למס נתונים.

aaronc76

New member
VB + קישור למס נתונים.

שלום לכולם ! אני מנסה לעשות חיבור לDATABASE בטופס של VB אני משתמש באשף לצורך כך. כשאני צריך להגדיר איזה DB אני מעונין יש לי כפתור BROWSE רגיל ועימו אני מנווט לDB - בDBCONNECTION עד כאן הכל טוב ויפה. הענין הוא כיצד אני מגדיר נתיב יחסי לDB ולא מוחלט ?! על מנת שאוכל להעביר את התוכנית תיקיות ללא חשש. תודה לכל העוזרים.

גרי רשף

New member
השאלה לא ברורה

נניח שבעזרת הפקד בחרת ב-C:\My Documents\MyDB.mdb. כנראה שמה שבחרת "השתרשר" בתוך ה-Connection String. מה אתה רוצה לשנות? אתה מדבר על VB או על VB.NET?

aaronc76

New member
OK תודה , אסביר עצמי שוב

מדובר כמובן על דוט נט...אני הרי בפורום דוט נט , לא ?! אז נני ובחרתי בפקד C:\My Documents\MyDB.mdb מה שאני רוצה שיקרה זה שיהיה לי נתיב יחסי לקובץ exe שלי(יחסי בין הEXE לDB) נניח משהו כזה : '..\..\Mydb.mdb' (זה יוצא קצת הפוך בגלל העיברית/אנגלית). אני השתמשתי במאמר הזה כדי לבנות את הקישורים. כעת יותר ברור ? מקווה לעזרה במהירות האפשרית.

aaronc76

New member
נתיב יחסי...

כלומר במקום להגיד שהDB שלי נמצא ב: d:/mydir/myproject/mydb.mdb יש אפשרות להגדיר נתיב יחסי בין קובץ הEXE(אני חושב) לבין קובץ הDB שלי. ואז שתי נקודות אומר לעלות תיקייה (..\) אני יודע כיצד להגדיר זאת באופן רגיל עם STRING , לא מצליח בעזרת ה"אשף" של VB.

adam222

New member
נראה לי

Server.MapPath(); Example [Visual Basic, C#, JScript] The following page example returns the physical path of the virtual directory that contains the specified Web site. To read MapPath in a code-behind module, use HttpContext.Current.Server.MapPath. [Visual Basic] Dim FilePath As String FilePath = Server.MapPath("/MyWebSite") [C#] String FilePath; FilePath = Server.MapPath("/MyWebSite"); [JScript] var filePath : String = Server.MapPath("/MyWebSite")​
מקור: MSDN

aaronc76

New member
חברים וחברות...הגעתי לפיתרון

נכנסתי ל #Region " Windows Form Designer generated code " ומשם שיניתי את הנתיב שנוצר לי ע"י הפקד.
לכל מי שניסה לעזור !

למעלה