Vangelis

meandmeandme

New member
Vangelis

אני זוכר פעם כשהייתי קטן וטיפש (עוד לא עברתי את השלב הזה לגמרי מסתבר) אימי הייתה משמיעה לי קטע בשם "מרכבות האש" (Chariots of Fire) שם מלחין אלומני שאת שמו שכחתי עם השנים. לא ממש שמתי על מוסיקה באותה תקופה ולא בדיוק התלהבתי או מהקטע או משהו כזה. אני פשוט זוכר ששמעתי אותו פעם. לפני כמה זמן דיפדפתי ברישמת הלהקות והאומנים באתר הרוק המתקדם הישראלי ולבעודי מעביר עיני על הרשימה הלא נגרמת אני נתקל בשם "Vangelis". זה מצלצל לי מוכר אבל אני לא יודע בדיוק לאן לשייך את זה. הזמן עובר ואחרי כמה זמן אני נוסע ברכב של אחי ומחפש משהו נחמד לשמוע. אני מוצא קלטת אלמונית שמצאתי בתא הכפפה שמולי ומכניס אותה לטייפ. היצירה מתחילה ואחרי כמה זמן מגיע המוטיב. אני מיד מזהה ושואל את אח שלי אם הוא זוכר מי כתב את זה. הוא אומר באדישות: "נראה לי ונגליס". פתאום הכול מתחבר. אחרי ההצגה המיותרת הזאת של 2 בלילה אני יגיע לעיקר. מי זה ונגליס? ספרו לי עליו, על מרכבות האש במיוחד. ולמה הוא ברשימה באתר מתקדם. תודה.

עמית ע

New member
אוונגלוס אודיסאי פאפאתנאסיו

הקלידן היווני החל את דרכו בלהקת פופ יוונית מצליחה בשם פורמינקס, ומאוחר יותר הקים את להקת הרוק המתקדם Aphrodite's Child. מבין האלבומים שלהם האחרון הוא הידוע ביותר - "666", מין אופרת רוק פסיכדלית שזורה באלמנטים של מוסיקה יוונית, שהנושא שלה הוא יום הדין. אלבום מיוחד ומומלץ. אחרי שהתפרקה הלהקה ונגליס יצא לקריירת סולו ענפה. למיטב הבנתי (כך קראתי, אבל לא יצא לי לשמוע), את האלבומים הראשונים שלו אפשר להגדיר כרוק מתקדם. הוא רכש לעצמו שם עולמי כאשף קלידים מהטובים שיש במוסיקה הפופולרית, ואף היה נסיון לשלבו בלהקת Yes. הנסיון אמנם לא יצא לפועל, אבל ונגליס שיתף פעולה עם ג'ון אנדרסון בכמה אלבומים, הידוע מביניהם הוא "Heaven and Hell" שכולל את הנעימה שליוותה את סדרת המדע הידועה משנות ה-80 "קוסמוס". אלבום טוב, אם כי קצת קיטשי לטעמי. ונגליס גם חתום על פסקולים של סרטים רבים, ביניהם "מרכבות האש" שזיכה אותו באוסקר על הפס-קול המקורי, "בלייד ראנר" ו-"1492" (קטע הנושא מתוך פסקול זה הוא נעימה ידועה ודרמטית שמרבים להשתמש בה בחתונות בתור הנעימה שמלווה את החתן והכלה אל החופה).

zambush

New member
אם כבר 1492 ../images/Emo73.gif

יש הרבה מאוד אלבומים ששיר הנושא שלהם הוא השיר הכי מפורסם, הכי ידוע, ובזכותו המון אנשים מכירים את הלהקה. מצד שני, מי שמכיר את הלהקה לא סובל את השיר הזה. אני לא מדבר על Owner of a Lonely Heart אלא על שירים כמו Aqualung (שאני באופן אישי אוהב מאוד והוא בכלל לא נמאס, אך אני מתאר לעצמי שיש כאלה שהוא כן). תגובות יתקבלו בברכה, רצוי עד מוצ"ש, אלא אם אני אספיק לקרוא אותן גם ביום ראשון בבוקר, אחרת זה עניין של שבועיים עד שאני אוכל לקרוא אותן שוב (צבא וכאלה
)

GeForce 5

New member
כדי שתספיק לקרוא...

החלטתי להגיב לפני מוצ"ש... למרות שאני לא יודע אם הייתי מגיב אלמלא כתבת זאת :) אז זרקת פה נושא מורכב.... חשבתי הרבה פעמים על העניין שנקרא "שיר שמזוהה עם להקה אך לא מאפיין אותה". ברור שכשאנשים שואלים אותי על YES, אני מייד מזכיר את OWNER, למרות שהוא רחוק מלאפיין את הלהקה, פשוט כי הוא הכי מוכר... מה שנקרא להיט רדיו (בזמנו). העניין הוא שישנם קטעים כאלו שהם באמת טובים, אבל בגלל שהפכו להיות ה"מזהה" של הלהקה נהפכו מאוסים, דוגמא מצויינת לכך היא AQUALUNG שהזכרת, וגם ברוק ה"פחות מתקדם" Stairway To Heaven, Smoke On The Water ועוד. יש כמובן גם דוגמאות ישראליות... ראה "מתי נתנשק" של אביתר בנאי... האם הוא מעיד על תוכן האלבום? בכל אופן, מה שניסיתי לומר, לא בהצלחה רבה :), הוא שרגשותיי חלוקים בעניין הזה... סופ"ש נעים לכולם

דדאלוס

New member
תיקון קטן ועוד קצת

"Heaven and Hell" מ-1975 הוא אלבום *סולו* של ואנגליס, שג'ון אנדרסון רק מתארח בו לשיר אחד. (ולטעמי אלבום מצוין, לא קיטשי, יש לי רק בויניל) שיתוף הפעולה של ואנגליס עם ג'ון אנדרסון נקרא Jon & Vangelis (כמה מפתיע), והידועים הם Private collection, Short stories ו-The friends of Mr. Cairo. חבל שלא ציינת גם את אחד האלבומים הראשונים והמוצלחים ביותר שלו - Albedo 0.39 יש לי לא מעט אלבומים שלו, ולטעמי הטוב מכולם הוא פס הקול של Blade runner, שבהחלט עומד בפני עצמו. 1492 הוא פשוט אלבום לא מוצלח, כמו הסרט שאותו מלווה.

למעלה