UTI from hell

okramero

New member
UTI from hell

אז ככה , יצאתי אתמול לרוץ. היתה לי ריצה מתוכננת של שעה וחצי. לפני האימון הרגשתי אי נעימות בגב התחתון בצד ימין אבל חשבתי שזה התכווצות שרירים כי בדיוק חזרתי לאימונים בחדר כושר. אחרי בערך 50 דקות של ריצה, לא יכלתי לנשום. נעלצתי לעמוד במקום ולנשום כמו אסמטית.. הנשימות שלי ממש עשו רעשים. נלחצתי ממש אבל הייתי צריכה להגיע הביתה. ניסיתי לרוץ אבל הכאבים גברו ועברתי להליכה. הגעתי הביתה קפואה מקור ולא הצלחתי להתחמם בערך 45 דקות. ההורים שלי הגיעו, לקחו אותי למיון וגיליתי שיש לי UTI ... שוב האמת שהרגשתי קצת את הסימפטומים לפני שבוע אבל הם נעלמו אחרי שלקחתי כמה כדורי חמוציות. בקיצור , איך נמנעים מהדברים הנוראיים האלה?? מהעדר כל הסבר אחרת, אני חוששת שזה מהספורט. השתתפתי ב dessert challenge שלקח 9 שעות (ריצה של 30 ק"מ ואז אופני שטח של 75 ק"מ) וביום שבת רכבתי 126 ק"מ. כבר מדובר בשעות מרובות של הזעה בלי מקלחת. אולי כל הזמן אוכף הזה מזהם לי את ה... איזור.. מה אני יכולה לעשות כדי להיות יותר סטרילית בזמן הספורט?

susieada

New member
UTI - urinary tract infection

OUCH! I'm so glad you got to the hospital to be treated! I'm certainly NOT a doctor, and have been lucky to have "UTI" only rarely, and then only when I was younger. A few suggestions that might help - but you probably know them already: * wipe from front to back after urinating * use a non-perfumed, non-alcoholic wet wipe * even during sport, "go when you have to, don't wait" * if using a non-home toilet, wipe off toilet seat first, and/or cover with paper, or don't sit on it *use something like Body Glide in that area to provide protection between you and your cycling shorts * continue to treat the symptoms immediately, as you did * ask your doctor for methods of prevention And now, UTI aside - what incredible distances and intensity of running and cycling you did - The Desert Challenge and then "dessert'" of another 126km!! Kol Hakavod!! Good luck and may you feel totally better soon! Susie

okramero

New member
Thanks for the tips

I think I'm just going to carry wet wipes with me wherever I go I do the things you mentioned so I'm still not sure why it happened. I will try to be more mindful . Thanks! The Desert challenge was ... a challenge. I hope to feel better soon Anat

מור שלז

New member
נשמע כואב – קודם כל תרגישי טוב../images/Emo140.gif

אני חייבת להודות שאין לי נסיון אישי עם הנושא (למזלי) וזאת למרות שגם אני מבלה הרבה מאוד שעות על האוכף מתוך סקרנות, בדקתי קצת ברשת, וראיתי שהתופעה מוכרת. המלצות כלליות: - לשתות הרבה על בסיס קבוע (תמיד טוב, לא רק ברכיבה) - מיץ חמוציות - ויטמין C אגב, שרשור מעניין בנושא תוכלי למצוא בפורום נשים רוכבות של טים אסטרוגן: http://forums.teamestrogen.com/showthread.php?t=30556 שאפו על התוצאה היפה ב-desert challenge - חתיכת אתגר! כל הכבוד! ואחרון חביב: נדמה לי או שזה הפוסט הראשון שלך כאן בפורום? ברוכה הבאה
את מוזמנת להשאר...

okramero

New member
תופאה מוכרת

גם תופאה מוכרת וגם בדרך כלל מי שקיבלה את זה פעם אחת מקבלת את זה שוב. אני אולי צריכה לשתות יותר באמת. הצ'לנג' באמת היה אתגר... אפילו אין לי אופני הרים. השאלתי מנינה פקרמן את שלה...היה להם רגלית :) הם הביאו לי גביע ופרס למרות שהייתי הבת היחידה בקטגוריה כדי לעודד נשים להשתתף . אז תבואי בפעם הבאה... פוסט שני אולי. יש לי כמה חליפות שחיה אקסטרה שקניתי. יכול להיות שניסיתי למכור אותם כאן.

מור שלז

New member
תנסי את השתייה באמת...

אני מאוד מקפידה על שתייה, שותה כמויות אדירות, כל הזמן, לפי שעון זה חשוב בכלל באימונים ארוכים מקפידה לחסל בקבוק כל שעה. וואללה? עשית את הצ'לנג' בלי להתאמן אפילו (אני מניחה שלא התאמנת אם אין לך אופני הרים) - כל הכבוד!

quickbird

New member
דלקות בדרכי השתן

כמה עצות למניעה, אבל אם יש הדלקות חוזרות יש להיוועץ עם רופא ולבצע בדיקות לזיהום בשתן ולעיתים גם תפקודי כליות (לא עלינו) 1. הכי חשוב לשמור על שלפוחית שתן רייקה - זא להשתין כמה שיותר, ככה שלחיידקים אין אפשרות להתרבות. אסור להתאפק, אז גם תוך כדי אימון לעצור ולהשתין לפחות פעם בשעה גם אם אין הרבה פיפי. 2. מיד בתום קיום יחסי מין לא להתעצל ולקום - לרוקן שלפוחית שתן - בדוק !!!! 3. להתחיל ולסיים אימון עם מיקלחת 4. לשתות הרבה, המון !!! 5. ללבוש תחתוני כותנה - ובגדים נושמים, ככה החיידים פחות מתרבים 6. לנגב מקדימה לאחורה 7. אכילת חמוציות או ויטמין C גורמת להחמצת השתן ולפעמים עוזר למנוע מהחיידקים להתרבות 8. לחכות לגיל 40 בערך, בד"כ רוב הדלקות עוברות אז, אבל חוזרות שמגיעים לגיל 70.... אבל, אם יש דלקת - צריך רופא ואנטיביוטיקה, כי זה יכול להרוס את הכליות וחבל...אסור לזלזל אם יש צריבה בזמן שמשתינים, יש תרופה בשם סדורל שגורמת להפסקת הצריבה אבל לא הורגת את החידקים. אז הרבה בריאות...

למעלה