UTF8

• פותח הנושא udiko
  • פורסם בתאריך

udiko

New member
UTF8

לצורך שימוש בעברית בפרויקט אני מגדיר ב Web.config
<globalization requestEncoding="windows-1255" responseEncoding="windows-1255" />​
ובכל דף CHARSET 1255 כמובן שאם אני יגדיר את הפרויקט ב UTF8 העברית גם תעבוד לפי מה שהבנתי הנתונים במסד הנתונים במילא נשמרים ביוניקוד יש איזה שהוא חסרון לעבודה עם UTF8 ?

אם הנתונים אכן נשמרים בבסיס הנתונים

ב UNICODE (מה שלא מובן מאליו ודורש הגדרה מיוחדת מהסיבה שהנתונים תופסים מקום כפול) - אזי עד כמה שאני מבין, אפילו עדיף להגדיר UTF8 (מהסיבה שגם תווים בשפות שאינן אנגלית או עיברית יכולים להיות מוצגים על הדף בעת ובעונה אחת). יש איזה עניין קטן שצריך לתת עליו את הדעת (ואני לא בטוח שהדברים להלן לגמריי נכונים). אם לא כל הפונטים של כל השפות קיימים במחשב הגולש, נדמה לי שאחת הדרכים של הדפדפן "להחליט" על בקשה להורדה של תווי שפה מסוימת (מהאתר של מיקרוסופט אל מחשב הגולש), היא כתוצאה מזיהוי Charset ספציפי, שלא היה בשימוש עד עתה ע"י הדפדפן.

yuval k

New member
נכון, אבל unicode מכיל את התוים לכל

השפות, ולכן אין בעיה כזו
למעשה, החיסרון היחיד המשמעותי של unicode - להערכתי - הוא זה שהוא יכול לתפוס יותר מקום באיכסון, בהתאם לאות (ראה פה); אבל זה לא משהו גדול במיוחד, ואני לא חושב שיש סיבה להימנע מ-unicode.

udiko

New member
ובכל זאת

למה כמעט כל האתרים שאני רואה בשפות שונות לא מוגדרים ב UNICODE ? אגב איך מגדירים UNICODE ב ACCESS ?

nattygur

New member
הי

מאותה סיבה שאתה לא רואה שרתים ונתבים מבוססי IP v6. זה יחסית חדש לעומת ASCII אבל הזמן יעשה את שלו ואת היתרונות ניתן להבין ממה שנכתב כאן.

לא כל כך הבנתי את דבריך

אני מסכים איתך שב UNICODE ניתן לייצג בנפרד את כל התווים בכל השפות השונות. אך האם כל דפדפן (או מערכת הפעלה) מכילים את כל היצוגים של כל התווים הגרפיים בכל השפות ? (כל הפונטים ?). כמו כן, ניתקלתי במקרה שגלשתי לאתר ביפנית והדפדפן ביקש ממני להוריד פונטים (יפניים מן הסתם), איך ניתן להסביר זאת ? בהנחה שאכן אין את כל הפונטים במערכת מסוימת, אם לא נציין Charset של שפה ספציפית, איך ידע הדפדפן אילו פונטים דרושים (האם חסרים וכו') ?

yuval k

New member
פונט יוניקוד מכיל בתוכו את כולן,

לכן אין בעיה. ליפנית, סינית ואולי עוד שפות אתה צריך להוריד פונט מיוחד, כי יש בשפות אלו אלפי אותיות, ולא "נשאר מקום" בפונט יוניקודי עבורן..

udiko

New member
מספר שאלות פשוטות ב ASP.NET

1. ל FILE ב FORM אין CONTROL או שאני פשוט לא מוצא אותו (אני כל פעם נאלץ לשים HTML FILE ולהמיר אותו לצד שרת) ? 2. אפשר להוסיף PROGRESS BAR כשמבצעים UPLOAD לקובץ ? 3. יש דרך להפוך TEXTBOX MULTILINE ל WYSIWYG EDITOR בקלות? 4. מתי מומלץ להחליף ENTER ל > BR < בהכנסה לתוך ה DB או בהצגה בלבד לדף HTML (הקלט הוא מתוך TEXTBOX MULTILINE ל DB)? 5.
strBody.Replace("\n", "<br>")​
האם \n טוב גם ל ASCII וגם ל UNICODE ? 6. איך אפשר להוסיף קוד JAVASCRIPT לכפתור ב DATAGRID בשביל לקבל אישור לפני מחיקת רשומה ? תודה

gilad g

New member
.... ../images/Emo26.gif

1. אין, הדרך הנכונה להעלות קובץ לשרת היא להשתמש ב- <input type=file runat=server>
2. לא מכיר דרך שאפשר להוסיף progress bar. בכל מקרה, הדבר יהיה מעורב כנראה בהרבה קוד צד לקוח מתוחכם. 3. בקלות? מה הכוונה? 4. אני הייתי מחליף בהכנסה, כדי לא להחליף בהצגה כל פעם מחדש, שהרי הצגה היא פעולה שקורית הרבה יותר פעמים מהכנסה/עדכון
5. כן. 6. תראה קצת קוד - איך אתה מצהיר על הכפתור שלך.

udiko

New member
המשך

3. בקלות הכוונה ע"י מאפיין כלשהו המגדיר WYSIWYG EDITOR כדי שאפשר יהיה להכניס קוד מעוצב 6.
<ItemTemplate> <asp:LinkButton id=LinkButton1 runat="server" CommandName="Delete" Text="מחיקה" CausesValidation="false"></asp:LinkButton> </ItemTemplate> public void MyDataGrid_Delete(Object sender, DataGridCommandEventArgs e) { OleDbCommand myCommand = new OleDbCommand("delete from GalleryCategory where CategoryID=@CategoryID", myConnection); myCommand.Parameters.Add(new OleDbParameter("@CategoryID",OleDbType.Integer)); myCommand.Parameters["@CategoryID"].Value = MyDataGrid.DataKeys[ (int)e.Item.ItemIndex]; .... ....​
תודה

yuval k

New member
6 ../images/Emo26.gif

תוסיף את הקוד הזה -
LinkButton1.Attributes.Add("onclick", "return confirm('Are you sure?');");​

yuval k

New member
../images/Emo122.gif ממש לא שמתי לב לזה שזה ב-DG

בכל אופן, במטפל האירוע עבור ItemDataBound, תן את הקוד הבא:
LinkButton linkBtn = (LinkButton)e.Item.FindControl("LinkButton1"); linkBtn.Attributes.Add("onclick", "return confirm('Are you sure?');");​

nattygur

New member
יש לא מעט קוד מקור של עורכי HTML

בסגנון WYSIWYG. זה לא מעט עבודה אבל אם תאמץ קוד קיים זה יקל על החיים.

yuval k

New member
והנה אחד חביב -

פה (לא מסתדר כ"כ עם טבלאות מ-Word). אתה מתכוון למשהו כזה?

למעלה