USB GPS Receiver

oferw1807

New member
USB GPS Receiver

ברצוני להפוך LAPTOP לעמדת ניווט/מזג אויר/EIS - מבקש המלצה על מקלט GPS נייד לחיבור למחשב (USB) .
המליצו לי על GlobalSat BU-353 אבל אולי יש משהו חדש/מתוחכם יותר (בלי להצטרך להוציא משכנתה)

תודה!

gb228

Active member
נראה לי שזה לא קריטי

מנסיון עם מספר מקלטי GPS-USB לא נתקלתי בבבעיות והמחיר שלהם כיום מאוד זול - מספיק זול כדי לקנות שניים ולשמור אחד כגיבוי.
עוד לא נתקלתי במצב כזה אבל נראה לי שכיום, כשיש GPS על כל מכשיר טלפון או טאבלט, גם די קל לגלות אם יש GPS שמזייף.
שלי הותקן לפני 4 שנים ופועל לא בעיות - על מנת להבטיח קליטה טובה צריך לשים לב למיקום גוף המכשיר (שלמעשה מכיל גם את האנטנה וגם את המקלט) - את שלי התקנתי במיקום שמציב אותו הכי קרוב לשכבת הפיברגלס של הסיפון.

ד"א, לגבי הגישה של לפטופ - כל אחד וטעמו, אבל אישית מצאתי שזה פתרון לא כל כך נוח (זה היה הפתרון שלי במשך מספר שנים בסירות צ'ארטר ובהפלגה בה הבאתי את הסירה שלי לארץ) - הוא תופס מקום על שולחן הנווט, הספק שלו מתחבר ל 220 וולט (דורש אינוורטר או שצריך לחפש ספק מיוחד), צריכת החשמל לא כל כך נמוכה והחיבורים של ה GPS וה AIS תמיד ארעיים. הפתרון הנוכחי שלי מבוסס על מחשב קבוע + מסך + מקלדת ועכבר אלחוטיים - זה אמנם דורש התקנה מכנית, חיווט וכו', אבל נותן פתרון "נקי" יותר. בזכות השוק של מחשבים למרכזי מולטימדיה יש היום מחשבים זולים יחסית בגודל שהוא כרבע מגודל של לפטופ (ולמי שיש קצת יותר הבנה טכנית ונכונות לכך יש כאלו בגודל של חפיסת סיגריות), וניתן להשיג מסכים לא גדולים עם חיבור HDMI (דורש קצת חיפוש, אבל יש).

amikeren

New member
gps

עולה 31 $ באלי קספרס
עמי

GlobalSat BU-353S4 USB GPS Receiver SiRF Star IV with Cable G Mouse For Laptops PC Portable Mini GPS Receiver Free shipping

למעלה