USA - visa for Cohabiting Partners

katz911

New member
USA - visa for Cohabiting Partners

שלום,
אני מחפש מידע לגבי תהליך הוצאת ויזת B1/B2 לארה"ב, למקרים שבהם בני זוג לא נשואים נוסעים לארה"ב לצורך לימודים של אחד מהם.
אם יש מישהו שעשה את זה ומוכן שאשאל אותו כמה שאלות, אשמח מאוד אם יצור איתי קשר.

חתימה טובה ותודה מראש,
גיא

22ק ו ס ם

New member
אמריקאים לא מכירים בזוגות לא נשואים

כדי שבן הזוג יהנה מזכויות כלשהן הוא צריך להיות נשוי.

22ק ו ס ם

New member
זה איזה שהוא מכתב לדיפלומטים

אני לא חושב שהוא תקף לאנשים מהשורה.

זה לא מכתב לדפלומטים

להבנתי אלו הנחיות לעובדים בשגרירויות ארה"ב בעולם לגבי ויזת תייר לשהות ארוכת טווח (מה שדפנה פירטה).
זה כן תקף לאנשים מהשורה - זה פשוט מאפשר שהיה בלבד.

FPNH

New member
לפי מה שאני הבנתי

אז לפחות באוניברסיטה שאני הייתי בה המושג הזה היה שם הקוד לזוגות הומואים ולסביות.

d a p h n a

New member
זה לא מדוייק

ישנו תת-סוג של ויזת תייר שנקרא cohabiting partner, שמאפשר לאנשים שמגיעים לארה"ב שלא בסטטוס הגירתי (למשל, סטודנטים), להביא את הידועים בציבור שלהם (מאותו המין או מהמין השני) לשהות איתם בארה"ב על סטטוס שמקביל לזה של ויזת תייר.
כלומר, בני הזוג אינם רשאים ללמוד, לעבוד או לעשות כל דבר אחר בארה"ב מלבד לשהות בה, אבל הסטטוס של cohabiting partner מאפשר להם להשאר בארה"ב כל עוד בן/בת הזוג שלהם נמצאים שם על הויזה הרלוונטית, בניגוד לסטטוס של ויזת תייר רגילה שמאפשרת כניסה רק לחצי שנה.

Gidi Shemer

New member

22ק ו ס ם

New member
אוקיי, אני התכוונתי לזכויות שקשורות לעבודה

ולימודים. אני מניח שלהשאר ביחד עם הפרטנר זו יחסית בעייה קלה (תמיד אפשר לצאת ולהכנס מארה"ב).

d a p h n a

New member
אז זהו, שלא ממש.

אפשר לצאת ולהכנס פעם אחת, פעמיים...
אם תנסה להכנס ולצאת על ויזת תייר כל כמה חודשים במשך שנתיים (נניח), פשוט יפסיקו לתת לך להכנס. יגידו לך (בצדק) שויזת תייר נועדה לתיירים, ושהיא מתאימה לשהייה מוגבלת.

הסטטוס של cohabiting partner הוא ממש לא פתרון אידיאלי, בגלל שהוא לא מקנה זכויות כמו עבודה. אבל, הוא מאפשר לזוגות שאינם יכולים/רוצים להתחתן בצורה שתתן להם זכויות הגירה לשהות ביחד.

22ק ו ס ם

New member
נכון, אבל לא חייבים להכנס ולצאת מיידית

אם מישהו חוזר לארץ לחודש חודשיים ואחרי זה נוסע שוב אז הוא יקבל ויזת תייר. נכון, גם זה לא אידיאלי אבל שום פתרון לא מושלם. והשאלה היא כמה אנשים מקבלים את הויזה של ידועים בציבור.

למעלה