USA STUDENT

bermingham

New member
USA STUDENT

HELLO. I HAVE A QUESTION FOR THE VETERANS HERE. WOULD YOU GUYS WELCOME CREATIVES THAT WENT TO SCHOOL IN A DIFFERENT COUNTRY ? IF YOU HAVE SOME OF THOSE IN YOUR OFFICE RIGHT NOW (OR HAD IN THE PAST), WHAT iS / WAS THE BIGGEST PROBLEM FOR THOSE GUYS IN ADJUSTING TO THE ISRAELI WAY OF ADVERTISING ? THANKS, AND SORRY FOR THE ENGLISH, I'M NOT ON MY COMPUTER. I

גת וייס

New member
מה בתחום הקריאייטיב?

קופי או ארט? אני מכירה די הרבה ארטדיירקטורים שלמדו בחו"ל ולא הייתה להם בעיה מיוחדת להשתלב במשרדים. למרות שעיצוב משמאל לימין או מימין לשמאל זה קצת שונה. בנוסף, כשלארט אין ידע מושלם בעברית והוא מתבייש לשאול לפירושה של מילה שהוא לא מבין, יכולות להיווצר בעיות באופן שבו הוא מטפל בטקסטים (טיפוגרפיה לא מתאימה למשפט וכו'). בנוגע לקופירייטרים - אם העברית שלך לא מושלמת/עדכנית בשל שהותך בחו"ל, אתה בבעיה די גדולה. אבל אם אתה יודע להתנסח בצורה מושלמת גם בעברית ויש לך תיק עבודות מצויין - סביר להניח שתוכל למצוא כאן את מקומך. קשה לי להבין ממה שכתבת אם אתה ישראלי שרק למד בחו"ל, או שגרת בחו"ל תקופה ארוכה מאוד וכעת אתה מתכוון לעלות/לחזור לארץ. אם האופצייה השנייה - יכול להיות שתהיה לך בהתחלה בעיה בהבנת המנטליות של הישראלים, כך שתאלץ בהתחלה להתייעץ הרבה ולקבל את הדעה של עמיתיך לצוות הקריאייטיב. מנהל קריאייטיב שדיברתי איתו בעבר אמר שיש בכלל לחבר'ה שבאים מחו"ל בעיה להשתלב במשרד, בגלל המנטליות השונה (נראה לי שהוא התכוון להגיד שהם פשוט לא רגילים שטוחנים שעות בעבודה במשרד
)

לא שמתי לב שהייתי בניק השני

אז דבר ראשון אני מתנצל. קופי. עברית מושלמת, עדכנית. אני ישראלי לגמרי שרק לומד פה. עוד לא החלטתי אם אני רוצה לחזור לארץ ויש לי עוד הרבה זמן עד שאני צריך להחליט. בסופו של דבר, יהיה לי מרווח של כמה שנים שבו לא הייתי בארץ, אבל אני מאמין שאתגבר עליו בקלות ולא תהיה בעיה. אני לא כל כך מבין למה התכוונת במנטליות של "טוחנים שעות במשרד". החבר'ה פה עובדים כמו חמורים. מה שכן, הסתכלתי קצת בשאלות הנפוצות וחשכו עייני. קופי מתחיל עושה משכורת שמתחילה ב 4000 ועולה בהדרגה ל - 6000 ? וואו. זה ממש כלום. אני מקווה שאלו משכורות ג'וניור. בכל מקרה, אני חושב שמה שאני שואל בעצם זה האם העובדה שבן אדם איקס לא למד בארץ תרתיע ? אני לומד במוסד מ-ע-ו-ל-ה, אבל שמעתי וגם קראתי שיש בתעשייה בארץ קליקה רצינית עם בי"ס מסוים שממש שולתתתתת בתחום. ברור לי שכמו בכל תחום וכל תעשייה קשרים משחקים תפקיד וכו', אבל מעניין אותי לדעת כמה זה קריטי לדעתכם. תודה על התשובות

גת וייס

New member
לדעתי, לא קריטי.

אם באמת למדת בבי"ס מעולה בחו"ל ואתה טוב - לא נראה לי שתהיה לך בעיה מיוחדת להשתלב. עד כאן החדשות הטובות. באשר לחדשות הרעות - המשכורות אכן לא בשמים. אבל - הטובים מתקדמים ויכולים להרשות לעצמם לדרוש יותר, ואפילו לעבור לניהול קריאייטיב, שם אנחנו מדברים כבר על תנאים אחרים לגמרי.

למעלה