US תקין?...

US תקין?...

היי לכן, מקווה שזה מקום טוב לשאול את השאלה שלי....

הרופא שלי קצת הלחיץ אותי הבוקר...
הריון חדש, שבוע 5 + יומיים, עליי לציין שהרופא היה ממש לחוץ כי קיבל אותי באיחור של חצי שעה, עשה US וגינלי של חצי דקה בערך. אמר שרואה שק הריון וצללית של שק חלבון והיה לחוץ שהוא לא רואה עובר. בתא בשבוע 4 + 3 ימים הייתה 1266, והוא אמר שלפי הבתא ההיא, עכשיו הבתא אמורה להיות כבר מעל 4000 והוא היה מצפה לראות לפחות צללית של עובר בתוך השק. ניסה להפנות אותי לUS כבר עכשיו. אמרתי לו שלמיטב ידיעתי מוקדם נורא לראות עובר בשבוע 5, אז הוא חשב על זה שנייה ואמר "כן כן את צודקת, תקבעי US לשבוע הבא". נתן גם הפנייה לבתא חוזרת.
אז השאלה אם באמת אמורים לראות תחילת עובר בשבוע 5? ואם שבוע 6 זה גם לא מוקדם מדי לעשות US?

ובכלל, מה בעצם רע בבדיקות US?
תודה רבה!

שרוצקי

New member
למיטב ידיעתי דופק עוברי לא רואים לפני שבוע 6+

וגם זה לא תמיד...

בשבוע שלך אמורים לראות שק חלבון במקרה הטוב.

מציעה שתקבעי US אפילו לעוד שבועיים, כדי להמנע ממצב שגם בשבוע 6 לא רואים.

בהצלחה

ענבלית70

New member
לא נשמע לי שיש סיבה ללחץ

בשבוע 5 מצפים לראות שק הריון. שק חלמון וקוטב עוברי לא תמיד רואים בשלב הזה. מצטרפת להמלצה לקבוע US לעוד שבועיים, אז את אמורה כבר לראות דופק.

הרופא המליץ על שבוע הבא

קבע לי תור לUS לשבוע 6 + יומיים. כדאי לדחות בעוד שבוע?

ענבלית70

New member
יש סיכוי שתראי

אבל זה ממש היום המוקדמת ביותר שבו ניתן לראות דופק ובהרבה מקרים, מוקדם מדי. אם את יכולה להתאפק עוד שבוע, או לפחות עוד כמה ימים, עדיף. זה מלחיץ לא לראות דופק..

JoIIy Roger

New member
על פניו הרופא צודק

מכוון שיכול להיות שמדובר בביוץ מאוחר, מבקשים שתגיעי לבדיקה חוזרת אחרי שבוע.

בהצלחה.

אוליב י

New member
באמת קצת מוקדם

אם ההריון ספונטני ולא מהפריה מלאכותית, אז תמיד יכול להיות ביוץ מאוחר או השרשה מאוחרת.
כיון שאת שבועות ההריון סופרים מהוסת האחרונה ולא מרגע ההתעברות - יכול להיות פער של שבוע ואפילו שבועיים בין גיל ההריון שהאשה/הרופא חושבים שהוא, לבין גיל ההריון האמיתי [כלומר, יכול להיות שאת חושבת שאת בשבוע 5 אבל בעצם את רק ב4 או אפילו 3, אם היה ביוץ מאוחר ו/או השרשה מאוחרת].
ערכי בטא הם לא מדד שאפשר למדוד לפיו שבוע הריון [למעט ממש ממש בהתחלה] השונות גבוהה מאד והטווח רחב.
לכן אני אישית ממתינה עד שבוע 9-10 ורק אז הולכת לא"ס. בדיוק כדי לחסוך את אי הודאות והטרטור.

מוקדם מדי

אצלי ב- 5+9 לא ראו עובר או קוטב וכבר הספדנו ואז התבקשנו לחכות שבוע וקצת ולבדוק שוב. ב- 7+2 נצפה דופק.
לבטא בשלב הזה כבר אין ממש ערך כי אין הכפלות "קלאסיות".

הסהר

New member
אני לא יודעת בדיוק מה רע בUS

אבל מאמינה שעוד מעט יהיו כמה שיבואו לענות

אני עשיתי שתי בדיקות US מתחילת ההריון ועד סוף הלידה,
זה מה שהרגיש לי נכון -
גם מבחינת קרינה, לצמצם את ההקרנה על העוברון הקטן והעדין שבתוכי,
וגם כי לא רציתי "להציץ" לו יותר מדי... אהבתי את הסודיות והחיסיון של הרחם,
וגם - כי יותר מדי בדיקות מלחיצות אותי

למעלה