US אגן גניקולוגי

• פותח הנושא saril
  • פורסם בתאריך

saril

New member
US אגן גניקולוגי

שלום לכל מי שיכול לעזור: אני מנסה זה כמעט שנה להרות ונשלחתי לעשות US אגן גניקולוגי. התוצאות הן: רחם בגודל 43*34*36 מ"מ רירית הרחם: סדירה, בעובי 6 מ"מ. שחלה ימנית בגודל 26*20 מ"מ. במרקם תקין. שחלה שמאלית בדול 43*43 מ"מ. בתוכה החזר ציסטי 27*27 מ"מ דוגלס ללא נוזל חופשי. הבדיקה בוצעה וגינלית. מישהו יודע מה התוצאות האלה אומרות? יש לי תור עוד 3 שבועות ואני מאוד סקרנית לדעת. תודה

סיגל 01

New member
הבדיקה אומרת שיש לך ציסטה.

היא די גדולה. אני לא יודעת כמה זמן עבר מהמחזור בזמן שהבדיקה בוצעה, אבל אם עבר לפחות שבוע, הרירית קצת דקה. ללא נוזל בדוגלס, פירושו שעדיין לא היה ביוץ.

עמית@

New member
שלום סריל!

על מנת לענות לך רצוי לדעת כמה דברים- האם יש לך מחזור סדיר? ובאיזה יום של המחזור בוצעה הבדיקה? התוצאות בסך הכל תקינות- למעט הציסטה - אבל ציסטות נוטות לצוץ ולהעלם וזה מאוד לא נדיר וגם בדרך כלל עובר מעצמו. דוגלס ללא נוזל חופשי והעדר זקיקים בשחלות אומרים שאת לא בסביבת ביוץ. אז אם תוכלי להשלים את החסר אפשר יהיה לדעת מעט יותר יום טוב עמית

saril

New member
עוד נתונים

ראשית תודה!! המחזור שלי הוא בסביבות 25 26 יום. הבדיקה בוצעה ביום ה 15, ו 10יום לפני הווסת שאמורה להגיע. לכן יכול להיות שאיןכבר ביוץ. האם הציסטה זה עניין שדרוש לו טיפול? מה זה אומר שיש שתי שחלות בגדלים שונים? תודה מראש

סיגל 01

New member
אני חושבת שלכולם יש שחלות בגדלים

שונים, ויש אפילו תמיד אחת שמתפקדת טוב יותר מהשניה. (אצלי זה בטוח). עשית את הבדיקה באיזור הביוץ, אזי הרירית קצת דקה. אם לא היה ביוץ אז, כדאי לבדוק אם את מבייצת (אולי בייצת כמה ימים אחרי).

למעלה