URIAH HEEP הסיפור המלא

moshel

New member
URIAH HEEP הסיפור המלא

שלום חברים טוב ועכשו כל הסיפור המלא בעברית על אחת מהלהקות המופלאות של שנות ה70 והלהקה שאני באופן אישי אוהב הכי הכי בעולם URIAH HEEP סמים אלכוהול מוות פיטורים הצלחות וכול מה שקרה עם הלהקה מיום הקמתה ועד ימנו אילו מסע בעולם מופלא קחו חצי שעה כנסו ללינק ומצפה לכם מסע בעולם מופלא שלכם ורק בטוב D.J MOSHEL

מושל

בביוגרפיה צריכה להיות גם דעה אישית, ומידע על השירים של הלהקה, התפתחויות מוזיקליות וכו´. הביוגרפיה הזו נראית לי כמו דיסקוגרפיה ערוכה מאוד יפה. היית יכול להתעמק יותר ב אלבומים הראשונים, החל מ salsibury ועד עזיבתו של ביירון. אבל סך הכל, מעביר את המידע הנדרש. תודה!

LadyG

New member
למה החל מ- Salisbury ?

מה עם שלשת האלבומים שקדמו לו?

moshel

New member
למה החל מ SALISBURY

Lady G יקירתי יש רק אלבום אחד לפני סולסברי לא שלושה ושמו כבד מאוד צנוע מאוד יש אומנם כמה שירים שהוקלטו באותה תקופה אך הם היו של להקת תבלין ויצאו רק בשנות ה90 בדיסק אוסף מיוחד שלך D.J MOSHEL

LadyG

New member
אני לא מתווכחת אף פעם

מכיוון שהסתמכתי על זכרוני בלבד והוא כבר הוגדר כאן בפורום כלא משהו, זכרתי את very Eavy ואת Look at yourself כאלבומים שקדמו לו ונדמה לי שהיה עוד אחד. אם טעיתי, סליחה.

moshel

New member
אני חיב לחלוק

אני מכיר את האתר יש להם שם טעות כרונולוגית סמוך עלי בקטע הזה :)) הסדר הנכון הוא 1970 כבד מאוד 1970 סולסברי 1971 הסתכל על עצמך 1972 שדים וקוסמים 1972 יום הולדת למכשף 1973 אוריה היפ בהופעה חיה 73 1973 חירות מתוקה 1974 עולם מופלא 1975 בחזרה לדימיון 1976 גבוהה ועצום אילו כל האלבומים עם David Byron יש באמצע עוד שני אלבומים בהופעה חיה אך הם יצאו בתקופות מוחרות הרבה יותר הראשון שרפרטון 74 והשני קינג ביסקווט 1973 MOSHEL

כשאתה צודק אתה צודק

הזיכרון שלי כנראה לא מה שהיה פעם

moshel

New member
מושל

האתר ניכתב וניבנה על ידי חברי הטוב מנצרת עילית בוריס שנייצר בשיתוף פעולה שלי ואומנם זה רק דיסקוגרפיה ולא אמירה אישית שלנו אנו לא פירסמנו את דעתנו האישית כי הדעה שלנו משוחדת :)) אני מקווה שאנשים שאינם מכירים את הלהקה המופלאה הזו יכירו אותה בעצמם ללא התערבות מכוונת מצידי אני רק הפנתי אותכם לאתר מכאן אתם ממשיכם לבד אבל אני כאן לעזור ולתמוך בכם תמיד. תמיד תדעו שיש מישהו שמחזיק לכם את היד ולעולם לא יעזוב אותכם שלכם ורק בטוב D.J MOSHEL כנסו לכאן כדי לקרוא את הסיפור המדהים איך הלהקה התארחה אצלי בבית לארוחת ערב

electricGirl

New member
אני חייבת לציין

יש לי את ABOMINOG וכמה שניסיתי להקשיב לזה והכל...ממש לא הרשים אותי. יש להם אלבומים יותר טובים שכדאי לי להאזין להם?

LadyG

New member
אני הייתי מתחילה עם האלבומים

המוקדמים יותר. Demons & Wizards שלי יש חולשה גדולה אליו והוא אלבום אדיר. אחריו תנסי להקשיב ל- Salisbury ואם נראה לך אז Look at yourself.

בדיוק מה שאני הייתי ממליץ

והייתי מוסיף את the magician´s birthday בעיקר בגלל שיר הנושא (לעולם לא ידעתי שווא ווא יכול להישמע יפה כל כך). בכלל, זו להקה עם המון שירים על רגש.. ד"א, מאיזה אלבום זה weep in silence

LadyG

New member
לדעתי הוא מופיע פעם ראשונה

ב- High and mighty אבל ראיתי אותו גם באלבומים נוספים.

hells bells

New member
today is only yesterday´s tomorrow

את מוסיפה את המשפט הזה לתיקייה שלך גימל? אני חושב שהוא בהחלט ראוי.

moshel

New member
DEEP LED BLACK & HEEP

שלום לכולם אומנם כתבתי את התגובה הזאת בפורום רוק מתקדם של נענע אך ראיתי לנכון לכתוב אותו גם כאן בתחילת שנות ה70 שלטו בכיפת הרוק הכבד אז קראו לזה רוק כבד 4 להקות עיקריות LED DEEP BLACK & HEEP אנחנו גם חילקנו אותם לשתי קבוצות קבוצת הארבעה וקבוצת התמישה הארבעה היתה LED & BLACK אשר ניגנו בהן 4 חברים מתופף באס זמר וגיטריסט והחמישה DEEP & HEEP אשר מנו חמישה נגנים כאשר מתווסף אורגן ההמונד לחבורה ומקבל חלק ניכבד מאוד מהמערך המוסיקלי של הלהקה BLACK SABBATH היתה הלהקה היותר כבדה מהשאר ובתחילת דרכה אף כינו אותה בשם להקת מחתרת אנני יודע תחת מי הם חתרו :) אבל מיראה לי שהכוונה היתה שהם לא ניגנו את הסטנדרט שהיה באותה תקופה הם היו חריגים בצליל שלהם והמבקרים של אותה תקופה התקשו לשייך אותם לסגנון שהם היכרו הורידו אותם למחתרת BLACK SABBATH לפי דעתי הצנועה היתה בתחילת דרכה להקה ששינתה הרבה בתחום המוסיקלי והרבה להקות מאטל של היום רואים בה את הסבא והסבתא של המטל העכשוי ורק נזכיר את מטליקה או בתולת הברזל שמודים בפה מלא שהם מושפעים עמוק מאוד מהלהקה הלהקה באלבום הראשון שלהם היא גם פרוגרסיבית ולראיה השיר שהלהקה רשומה על שמו BLACK SABBATH או הקטע SLEEPING VILLAGE LED היא הלהקה הכי מפורסמת ואהודה אולי מכול הארבעה הלהקה וזה אולי הסיבה שהיא היתה פופולרית נתמכה על ידי חברת התקלטים הגדולה אטלנטיק ויחסי הציבור של הלהקה היו מושלמים טוב אני לא ארחיב כאן על הלהקה הזאת כי רוב רובכם כבר מכירים אותה ולחדש הרבה אין לי אולי פרט לעובדה שהתקליט הראשון שלהם הוקלט תוך 18 שעות בלבד DEEP PURPLE הלהקה התבססה בעיקר על יכולת הנגינה הוירטואוזית של הגיטריסט שלה בלקמור וכרגע אני מדבר על התקופה השניה של הלהקה משנת 1970 לאחר שגילן וגלובר הצטרפו ללהקה ולא לתקופה המוקדמת שלהם ועל נגינת הקלידן שלהם גון לורד והביטו HEAVY METAL יש טוענים בא לאחר שאחד המבקרים המוסיקלים נכח באחת ההופעות שלהם וכתב היתה לך הרגשה שמתכת כבדה נופלת עליך והשאר היסטוריה עשן על המים ילד בזמן מסע בחלל כדור אש שהזקנים שמאיתנו זוכרים אותו גם כפס קול לסרט הפירסומת למכונית המוסטנג של שנות ה70 אבל למרות הוכניקה המצוינת של גון לורד הוא לא מגיע וכאן וברגע זה יש אנשים שיחלקו על דעתי ויש כאילו שיחבקו אותי למה שקן הנסלי האורגניסט האגדי של URIAH HEEP עשה וכאן אני מגיע ללהקה האהובה עלי טוב אז את הסיפור של HEEP אתם כבר מכירים מהאתר אז רק כמה דברים קטנים מוסיקלים ללהקה ישנם כמה קטעים פרוגרסיבים מעולים ואני אציין כמה מהם BORN IN THE TRUNK הוא קטע שהוקלט ב1969 ויצא רק אחר כך במהדורה המתוקנת של אלבומם הראשון VERY EAVY THE PARK קטע בן 5:38 דקות קטע מדהים ביופיו שקט מתוך האלבום SALISBURY היצירה הענקית SALSBURY בת 16:22 דקות שמנוגנת יחד עם תיזמורת פילהרמונית JULY MORNING מתוך התקליט LOOK AT YOUR SELF אחד הקטעים המצמררים ביותר של הלהקה בעיקר סולו הגיטרה המדהים היצירה PARADISE/THE SPELL מתוך התקליט DEMONDS & WIZARD ןהקטע האחרון שאמליץ עלו THE MAGICIAN`S BIRTHDAY מתוך התקליט הנושא את אותו שם ועכשו הפואנטה למה המערצים של HEEP סגדו ללהקה כמו לאופיום התשובה מאוד פשוטה הלהקה היא פשוט התגלמות הרומנטיקה הלהקה היא להקה רומנטית אבל לא בשמלץ של הרומנטיקה וכולנו ברגע זה או אחר רוצים ומחפשים את הרומנטיקה ופה באה לידי ביטוי הגדולה והגאוניות של קן הנסלי המנהיג וכותב את רוב החומר של הלהקה ושיתוף הפעולה שלו עם אחד הזמרים הגדולים של אותה תקופה DAVID BYRON שקן הנסלי בכבודו ובעצמו הודה בפני באופן אישי שרק הוא היה יכול באמת לשיר את השירים שהוא כתב כי כשאתה שומע את BYRON שר אתה מרגיש כמו ילד שמשהו מספר לו סיפור ןזו היתה הגדולב של BYRON כזמר להעביר לך את השיר בצורת סיפור. וזו ורק זו הסיבה שאני אוהב את הלהקה הזאת יותר מכולם כי כשאני שומע אותם אני בוכה שלכם ורק בטוב והפעם ללא פירסומות D.J MOSHEL

למעלה