UPS - אזהרה !!!!

enoeht

New member
UPS - אזהרה !!!!

קיבלתי היום את החבילה מUPS כשבפנים היה סה"כ שלט למצלמה. באתר B&H היה כתוב : "משלוח לישראל 40$" עד כאן הכל בסדר. החבילה הגיעה והייתי צריך לשלם סכום של 180 ש"ח (!) לטענתם עבור "מכס". מיותר לציין שסכום מתחת ל50$ לא חייב במכס (או מע"מ) אבל... התקשרתי למכס ישראל וכשנתתי להם את מספר החבילה הם הכחישו בכל תוקף שגבו מכס עבור החבילה... (UPS ?) - אלא רק מע"מ כשישים ש"ח. התקשרתי ל UPS והם "נזכרו" להגיד לי שאני מחוייב ביותר ממאה ש"ח עבור "עמלות" למיניהן שלא פורטו לי בהתחלה (אני מתבייש להגיד איזה עמלות..) מה אני רוצה ? שאם אני מזמין דרך האינטרנט, ולאחר חישוב החבילה הם מבקשים ממני 40$ שיעמדו בזה. אפילו השליח אמר שכל אדם שני מתעצבן מזה. אם הייתי יודע שאני צריך לשלם כמאה ש"ח עבור עמלות למיניהן, שמלכתחילה היו צריכים להתריע בפניהם, הייתי בוחר בדואר רגיל. לתשומת לבכם ! זו רמאות !

enoeht

New member
כי ההפרש היה סה"כ 6$

מצאתי לנכון שעשרים ש"ח שווים קיצור של עשרה ימים. לא חשבתי לרגע עד כמה רמאית חברה יכולה להיות. מה עוד שבהתחלה רציתי לצרף גם פלאש חיצוני ואח"כ ביטלתי אותו... למדתי.

עם שליח יש עמלות,בדואר-לא.שווה רק

במשלוח של דברים רגישים-או גדול יותר ,לדעתי, או - שדחוף מאוד מאוד. בדואר אכן יכול להתעכב - אצלי היה עיכוב של שלושה שבועות-כי בסניף עצמו היה בלאגן - לא יודעים לעבוד (מחו"ל נשלח תוך יומיים והגיע לארץ
)

Cik

New member
UPS לוקחים עמלה

בסך $45 על כל חבילה, אלא אם כן, אתה מגיע לשחרר אותה לבד... אבל כבר חודשיים שיש שביתות ועיצומים, אז בינתיים הם לא משחררים כלום

omri עמרי

New member
מנסיון שלי - לכולם

כאשר אני שמעתי על העמלות המוזרות שלהן - הרמתי את קולי לעבר הצד השני של הטלפון - ומהר מאד הם אמרו שיטפלו בעניין ללא עמלות וללא כלום. זה נסיון סחיטה פשוט חולני - אתה משלם על משלוח - מהיעד ועד אליך. כל עלות שלא נובעת מבעיתיות כלשהי של החבילה היא באחריותם וכאבר ראש שלהם בלבד! תעמדו על זה!

אידלי

New member
אני עובד בחברה במתחרה (FEDEX)

ואני יכול להגיד לך במלוא האחריות (למרות שהאינטרס המסחרי שלי הפוך...), שאין כאן שום כוונת זדון, במידה והמדינה עוצרת את המשלוח לצרכי מע"מ / מכס וכו' חייבים לשחרר אותה, אם אתה כלקוח תעשה זאת זה יקח לך זמן רב מאד (הבירוקרטיה...)וכנראה שגם ממון מרובה (נסיעות ,עמיל מכס ועוד), לכן כל חברות האקספרס משחררות את החבילות ,עד לערך מסוים, אוטומטית וגובות בערך 40 ש"ח עמלת טיפול בלבד,בד"כ זה סכום מזערי ביחס לשאר מרכיבי החשבונית (מע"מ, דמי איחסון, מכס ועוד המצאות), וכך מביאים את החבילה ללקוח במהירות המובטחת, מקווה שהבהרתי את הנושא, יפתח.

omri עמרי

New member
אז בתור אחד שעובד שם...

תסביר את חוסר ההגיון בתשלום לחברת המשלוחים בשביל ללכת לדלפק ליד ולאסוף חבילה - גובים כסף... וחשוב להבהיר - לא מדובר במקרה בו החבילה עוקבה בגלל תוכנה - אלא רק בגלל שזה הליך פורמאלי... חברת שליחויות בינ"ל לא אמורה בכלל להציע לי להגיע לקחת בעצמי - המשלוח גם ככה יקר, והסכום הוא עבור משלוח עד ליידי - ולא עד הכניסה לישראל. חברות שמציעות שירותי משלוח - אמורות להכניס ראשון לכל הקלחת ולשרת את הלקוח - לא משנה מה יקרה בדרך לחבילה. זו פשוט חוצפה! ובבקשה תודה שמדובר בסה"כ בהליכה קצרה לדלפק ליד ואיסוף החבילה... עצירה לביקורת היא חלק מתהליך הבקרה על החבילה מדרכה מהחנות ועד ליידי המזמין...

אידלי

New member
זהו בדיוק - מדובר בשירות !

דווקא בגלל הדגש על השירות החברות משחררות את החבילות בעצמן, תהליך השחרור בד"כ יותר מורכב מהליכה לדלפק, ומעבר לזה חברות האקספרס מחויבות לשרות DOOR TO DOOR ,אם הלקוחות יצטרכו לשחרר בעצמם איבדנו את כל אפקט השירות , דבר נוסף הוא שהחברה סופגת את הפער בין זמן השיחרור שבו היא משלמת לזמן ההפצה (נשמע זניח, אבל תכפילו את זה באלפים), אם יש בעיתיות היא במקרים שלא נגבה מכס/מע"מ או שנגבה סכום קטן ואז סכום העמלה גבוה משאר חלקי החשבונית, בכל אופן הכוונות טובות (כן , גם של המתחרים...). רגע אמורים לדבר פה על מצלמות ,לא?

omri עמרי

New member
אם בשירות עסקינן

אז כדאי שהחברות החצופות הללו ידעו שירות מהו. אני בטוח שלא יארך הזמן עד שהמועצה לצרכנות תתערב ואז הדברים יהיו אחרת... השחרור הוא פרוצדורה - כחלק ממשלוח בינ"ל לישראל. החבילה לא עוקבה בגלל שיש בה סמים או פצצה. כל החבילות דורשות שחרור מהמכס. שירות DOOR TO DOOR משמעו התמודדות עם כל תלעות הדרך הנורמאליים בשביל להביא את החבילה עד אלי - בלי נסיונות עלובים להרויח עוד קצת כסף מהצרכן הטיפש. פשוט בושה... אני מציע לחתוך א הדיון כאן - חשבתי רבות לפני שהגבתי - ועשיתי זאת לבסוף רק בגלל שההודעה קפצה לה לראש העמוד שוב - כנראה שזה ממש מעניין אנשים...

למעלה