UP & DOWN

חמודהלה

New member
UP & DOWN

אני בת 35. בהיותי בת 19 סבלתיבמשך כחצי שנה מדופק מהיר 120 בדקה במנוחה וירידה חדה במשקל - מ 50 ל 43 ק"ג. אחרי בדיקות רבות, נמצא שאני סובלת מהיפר פעילות של בלוטת התריס T4 = 17 ה- TSH היה תקין.קיבלתי כדורים רק כמה ימים ופיתחתי נגדם אלרגיה(התנפחו לי הידיים והרגלים בצורה רצינית) כדורים נוספים גם הם גרמו תגובה דומה ולכן טופלתי כמה ימים נוספים בקורטיזונים.למרות הטיפול הקצר חזרה הבלוטה לתפקוד נורמאלי, הרופאים טענו שזה היה כנראה בעקבות stress.מאז ילדתי 2 ילדים. לפני כשנה עליתי במשקל (מ 60 ל-74 ק"ג)ובבדיקות נמצאה תת פעילות. לא קיבלתי טיפול וחצי שנה אח"כ נמצאה עודף פעילות, עם TSH תקין בכל פעם.הרופא רשם לי אלטרוקסין אך זה גרם לי לדפיקות לב עצבנות וחוסר שינה אז הפסקתי על דעת עצמי. אני נמצאת כרגע ב STRSS גבוהה (עבודה חדשה+גירושין) ויורדת במשקל. כמו כן יש לי נפיחות מתחת לסנטר (לסת תחתונה) 1) ממה יכולה לנבוע נפיחות כזאת (לא שומן) 2) האם יש קשר לSTRESS 3) האם יש קשר לעליות וירידות בפעילות של בלוטת התריס? אני יודעת שהמכתב היה ארוך ואני מודה על הסבלנות תודה

up and down

שלום לך, הסיפור שלך קצת משונה. מה שעוד יותר משונה זה הסיפור של הרופאים שטפלו בך. לפני 16 שנים, ה-TSH לא היה מדד אמין לפעילות יתר של בלוטת התריס. אם הייתה לך באמת פעילות יתר , ו-T4 של 17, היה גבוה (אם אני זוכרת נכון, הגבול היה משהו כמו 12-14), אז כנראה שבאמת הייתה לך פעילות יתר. אני מניחה שמדדו גם FTI, שהיה עוד מדד מעבדתי להערכת המצב אז. בכל מקרה תגובות לתרופות בהחלט יתכנו, מה שאני לא מבינה זה איך השאריו אותך ללא טיפול. ניחה... עברו להם 18 או 19 שנים. את מפתחת כביכול תת פעילות , שזה לכשעצמו לא מפתיע אצל מישהו עם עבר של פעילות יתר, לא רושמים לך טיפול כשה-TSH שלך מוגבר. והרופא שלך בוחר לרשום לך אלטרוקסין דווקא כשהקליניקה מתאימה למחזור חדש של פעילות יתר? אני לא מבינה את ההגיון. אגב, הפעם אם ה-TSH תקין, אני מניחה שלמרות הסימפטומים המחשידים, אין לך פעילות יתר. בהחלט יכול להיות שהדפיקות לב המהירות, העצבנות והירידה במשקל, קשורות לסטרס ולחרדות. לגבי הנפיות, כמובן צריך לראות אותה. אולי זו שפוט בלוטת תריס מוגדלת?

למעלה