UNIX

vinney

Well-known member
רגע, שניה

אני אסיים להסביר למישהו פה את הSHELL SCRIPT, וכבר אתפנה.
MAKE זה INTERPRETATOR לשפת סקריפט מסוימת, שנועדה לאפשר בניה של פרוייקטים גדולים בלי חזרה על אותה פעולה. רצ"ב קישור לאתר הGMAKE, גרסה מקובלת לMAKE הסטנדרטי.

אפרת27000

New member
יוניקס

תודה, אני כרגע לומדת יוניקס. אני אני פותחת קובץ מסויים.(נניח קובץ טקסט)?

vinney

Well-known member
מה זאת אומרת?

האמת זאת שאלה של RTFM, אז כדאי שתסתכלי בMANUAL (למשל MAN OPEN). אם את מתכוונת "איך אני מבצעת עריכה של טקסט בסביבת עבודה של SHELL בUNIX", אז תעשי חיפוש אחרי VI בגוגל, או תשאלי את מנהל המערכת שלך איזה עורכי טקסטים יותר מתקדמים מותקנים במערכת שלך.

אפרת27000

New member
פתיחת קובץ

אם אני רוצה לפתוח קובץ: file.c לקריאה.. אני צריכה לעשות זאת דרך fopen ב-c?

vinney

Well-known member
באיזה הקשר?

מה זה "לפתוח קובץ"????????? אם את מתכנתת בC, אז כן, גם FOPEN יעשה את העבודה, אבל זה מה שאת עושה? את מוכנה לשאול שאלה שאפשר לענות עליה?

אפרת27000

New member
פתיחת קובץ

אם אני כותבת סקריפט בשפת המעטפת (shell) ואני רוצה לפתוח קובץ שהסיומת שלו היא: c. לקריאה.. איך אני עושה את זה?

vinney

Well-known member
לא לומדים לתכנת תיאורטית

את רוצה ללמוד UNIX? זה לא מסובך, תתקיני מערכת בבית (אפשר אפילו מערכת שרצה מCD אם את לא רוצה להתעסק בהתקנות וסידורים מחדש של המחשב, או לחלופין משהו כמו CYGWIN) ותלמדי.

אפרת27000

New member
יוניקס

לא צריך להתעצבן.. רק רציתי לדעת אם מישהו יודע, אני צריכה לדעת קצת בשביל עבודה.. פקודות בסיסיות.

arn0n

New member
bash למתחילים

http://www.tldp.org/LDP/Bash-Beginners-Guide/html/ ולגבי השאלה הספציפית - כדי לקרוא קובץ את לא צריכה "לפתוח" אותו עם פונקצייה. הדרך בה תעשי זאת תלויה מאד במה את רוצה לעשות עם התוכן שבקובץ. מציע לך לפנות לפורום לינוקס כאן בתפוז. (וגם מציע שתנסחי את השאלה בצורה יותר מפורטת, כי הם אלרגיים שם לאנשים שמצפים מהם להיות טלפאתים...)

Shklak

New member
קריאת קובץ טקסטואלי

[Cat [File name עריכת לעומת זאת מתבצעת באמצעות VI או VIM יש לך מדריכים, גם, בנוגע ל-VI/VIM ב-http://penguin.org.il

ScrollLock

New member
Hilarious שמישהו Tag את השרשור הזה

Tag = יעביר לטאגליינס. מזמן לא צחקתי כל כך. ויני - כל כך הרבה רצון טוב לעזור, רק בשביל לגלות שבסוף הכל "בתיאוריה"...

vinney

Well-known member
תקחי את זה כביקורת בונה

בתור מי שרוצה להיות אשת בדיקות, לדעת לחקור ללמוד ולהבין לבד זה אחת התכונות ההכרחיות. נתתי לך מספיק כיוונים ללמוד תיאורטית, אפילו שזה לחלוטין לא יעיל, ועדיין ציפית לקבל הדרכה מלאה פה בפורום. זה לא מצחיק, זה עצוב.

ScrollLock

New member
שחייה

אם מישהו יודע לשחות- אשמח אם יסביר לי איך שוחים (בפירוט).. תודה

למעלה