UN ויזה

secretly

New member
UN ויזה

שלום לכולם האם מישהוא שמע על UN ויזה לעובד זר? תודה

secretly

New member
מחפשים מטפלת טובה לאמא-

המטפלת של אימי(חולה באלצהיימר) עזבת לצערנו ואנחנו לא מוצאים לה מחליפה מצאנו אחת מתאימה מאוד מאוד אלא מה- שהיא כבר 6 שנים בארץ- הבנו שלא ניתן יותר להעסיקה והיא אמרה שאם נחכה היא תוציא UNויזה- כהגדרתה - שזה בתשלום ויאפשר לה להמשיך לעבוד בארץ כל מי ששאלנו בינתיים לא מכיר

אירילה

New member
המקום לתשובה הוא רק במשרד הפנים

תבררו במשרד הפנים בבוקר במקום לקבל כאן תשובות לא ברורות.

מקום נוסף לבירור

גם בלשכת כ"א איתם אתם קשורים צריכים לדעת באופן מוסמך. אפילו אם מצאתם את המטפלת בכוחות עצמכם ממילא אתם חייבים להיותר רשומים בלשכת כ"א. לי זה מריח כמשהו לא חוקי.

secretly

New member
שאלתי בלשכת כ"א הם לא שמעו

אמרו לנו לא להתעסק עם זה. אבל לא הסבירו מה זה בכלל

secretly

New member
תודה -ננסה -אנחנו כבר מודאגים

מודאגים כי כבר ראינו מטפלות ןנראה לנו לא מתאים ועולה השאלה האם אנחנו בררנים מידי או שבאמת זה לא מתאים?- אחת לא יודעת עברית, אחת לא יכולה להיות בחופשה אלא בימי ראשון שזה לא מתאים לנו אחת רוצה לעזוב טיפול באשה משותקת כדי לעבור אלינו ווקשה לנו לעשות זאת אחת נראה לנו שלא התקרבה לאמא בפגישה אחת אין לה ויזה איך אפשר לדעת ? כבר נגמרו האפשרויות

מה הסיבה שהמטפלת הקודמת עזבה?

אינני שואל בשביל לחטט אלא בכדי להבין אם אתם אולי הסיבה. אתם בהחלט צריכים להיות בררנים כי חשוב ביורת שלאמא תהיה מטפלת טובה ומהיימנה. אבל לפעמים המעסיק מתנהג בתום לב בצורה שמרתיעה את המטפלות. אתחיל מהדברים היותר קלים, שאפשר להסתדר גם בלעדיהם: עברית אינה חיונית אם יש מישהו נוסף בדירה שיודע אנגלית (רוב אם לא כל המטפלות מאסיה יודעות אנגלית). יום החופשה. ימי א' מקובלים כימי החופשה. זה יום שהמטפלות נפגשות עם חברות, הולכות לכנסיה וכד'. יתכן שתמצאו מטפלת שזה לא עקרוני אצלה, אבל אם לא תצטרכו להתאים את עצמכם לימי א'. מטפלת שמוכנה לעזוב מטופל, לפי דעתי היא פסולה כי אלף לא הוגן מצדכם לעשות זאת ובית היא יכולה לעשות אותו דבר לכם. אבל לפני פסילה מוחלטת כדאי לברר מדוע היא רוצה להחליף. סיבות כמו יחס גרוע או משכורת נמוכה מדי הן לגיטמיות לדעתי. על זו שאין לה ויזה אין בכלל מה לדבר. יתכן שנגרם לה עוול מבחינת התקנות של המדינה, אבל לכם אסור להעסיק אותה כי תסתבכו מאד. יש מקרים שמעסיקים מישהי שאין לה אשרה כמחליפה בימי החופשה. מבחינת החוק זה אסור אך מבחינת הסיכון הוא כמובן נמוך בהרבה מהעסקה קבוע. בשום אופן אל תעסיקו מישהי שלא יכולה לקבל ויזת עבודה. מהדוגמאות שנתת לא הייתי שולל את זו שלא התקרבה לאמא בפגישה. אם לכם היא נראית אתם צריכים להתעלם מדעתה של אמא (זה ירגיז מאד את הגולשת שמחה בחוליקת...) עם בהמשך זו תהיה ממש בעיה יתכן שלא תהיה לכם ברירה אלא להחליף אותה, אבל אני מאמין שאם המטפלת לדעתכם טובה, אמא תתרגל אליה. העיקר אל תתייאשו!

secretly

New member
תודה על התיחסותך אשמח לשתף אולי זה יפתח משהוא

המטפלת עוזבת כיוון שהבן שלה מתחתן וזה הביא אוותה להחלטה שהיא רוצה לחזור למשפחתה היא הציעה במקומה את האחיינית שלה האחיינית שלה נראית נחמדה אבל היא זו שעובדת עם אשה משותקת והיא רוצה לעזוב כי היא עובדת שם שלוש שנים וזו עבודה קשה והיא רוצה להחליף למשהו יותר קל - המטפלת המליצה לה על העבודה אצלנו כמקום "טוב" לגבי האנגלית אמא גרה לבד (בשכנות אליי) והיא אינה יודעת אנגלית נראה שנוסף על כל הבלבול שלה גם חוסר תקשורת לא ייטיב עימה זו שלא התקרבה לאמא - זה הפריע לי כי היא נראתה לי "קרה" -עד כמה שאפשר להתרשם בפגישה של שעתיים לגבי ימי א' אנחנו עובדים בימי א ואז נצטרך להעסיק עוד מישהוא דבר שנראה לא רצוי גם מבחינת אמא שזה עוד ותר יבלבל אותה קשה לנו כיוון שהמטפלת עוד כשבוע וחצי תעזוב ואנחנו לא מוצאים במקומה אחרת ולמעשה נכון לעכשיו כבר אין לנו אפילו עוד אופציות לבדיקה. ולא היינו רוצים לקחת משהוא שאנחנו לא שלמים עימו

לגבי האחיינית

לי היה מפריע לקחת עובדת שמטפלת בנכה משותקת כשהסיבה היא הקושי בעבודה. היא ידעה לקראת מה היא הולכת ולא הוגן לעזוב אותה. ישנה עוד סיבה סמויה שהיא רוצה לעזוב, שגם היא לא הכי לגיטימית. אם היא תמשיך אצל המעבידה הנוכחית, הרי כשימלאו 4 שנים לעבודתה בארץ היא תוכל לעבוד רק אצלה, ובמקרה של פטירה היא תהיה חייבת לחזור לארצה. יתכן שעבדה זמן מה במקום אחר לפני המשותקת ואז נשארה לה תקופה עוד יותר קצרה. לכן יתכן שהיא מהמרת מי לדעתה יחיה יותר זמן, וזה לא נעים... אגב, לוא זאת היתה הסיבה היחידה הייתי מבין אם לא הייתם יפי נפש וכן מעסיקים אותה, אבל ציינתם עוד סיבות. לכן לדעתי אין לכם ברירה אלא לפנות ל2-3 לשכות כ"א כשאתם מגדירים שאתם צריכים דחוף עובדת ותיקה שיודעת עברית ושרצוי שימי א' לא יהיו ימי החופשה שלה. אל תציבו זאת כתנאי, כי הסיכוי למצוא במהירות יהיה קטן עד אפסי. יתכן שעם הזמן היא תהיה מוכנה לצאת ביום אחר. אולי תתנו לה להבין שתוסיפו למשכרתה בשל כך, כמובן אם תהיו מרוצים ממנה.

ronnyw

New member
רוצה להוסיף מילה...

כנראה שגם פה - כמו בהרבה דברים נוספים במחלה הזו - תאלץ ללכת על הפחות גרוע (ולא על הכי טוב...). ברור שהכי גרוע זה להישאר ללא מטפלת, לכן האופציה הזו יורדת. מכל מה שנכתב פה, אני הייתי הולכת על זו שרוצה לעזוב אישה משותקת. אני לא רואה בזה בעיה. מי שמתמיד 3 שנים בעבודה קשה כזו - אי אפשר לבוא אליו בטענות ובטח לא לפסול אותו. גם אנחנו מחליפים עבודות אם לא נראות לנו או קשות מידי או שוחקות מידי. אז למה ממטפלת זרה מצפים לאיזה חוסן לא אנושי? מה גם שהיא קרובה של זו שעבדה אצלכם (כך ישי איזו הכרות ואיזו רמת אמון). וודאו רק שעוזבת בצורה מכובדת את המקום שעבדה בו. עוד מילה לחיזוק יענקלה לגבי חופשה ביום א': לדעתי זה היום המבוקש על ידי רוב המטפלות. אם תשימו את זה כתנאי - פסלתם אוטומטית אחוז נכבד מהן... דרך להתגבר על הבעיה - לשלם עבור יום החופשה (חלק גדול ישמחו לסידור כזה, לפחות בחלק מימי א' ויקטינו מבחינתך את הבעיה).

היילה7

New member
איני יכולה להתנתק מהמחשבה - ומי יטפל במשותקת?

שהעבודה קשה אנו יודעים; אפילו עם "סתם" קשיש סיעודי; על אחת כמה וכמה עם חולה אלצהיימר. טבעי הרצון של העובד הזר להקל על עצמו ולהעדיף את העבודה הקלה. וגם טבעי שאדם קרוב אל עצמו ויעדיף לקחת מה שאפשר, גם על חשבון האחר. ועדיין אין לי תשובה לשאלה מי יטפל במקרים הקשים באמת??כאשר עזבה אותנו המטפלת של אמי כדי לקבל מקום יותר קל שבו יתאפשר לה לבלות בדיסקוטקים בערבים התקשרתי לכל חברות כ"א בזו אחר זו ואצלנו המצב מסובך יותר מכיוון שלטענת החברות מטפלות מסרבות לעבוד אצל מעסיקה שגרה בחיק משפחתה. ולמעשה נעניתי בחיוב לכל הצעה אבל הגיעה רק אחת, גם לא היה לי את הלוקסוס לבחור.ובדיעבד אולי מוטב כך, מצב של אין ברירה, שכן מנסיוני החיבור הזה - לפחות אצלנו - הוא לא אינסטנט, וישנה תקופת הסתגלות לא קלה של כולם עם כולם ונדרשת סבלנות וסובלנות על כל צעד ושעל. היות ואמך גרה לבד, אני מניחה שחברת כ"א כלשהי תצליח להתאים לכם מטפלת. יתכן שמדובר במחויבות של חברת כ"א לספק לכם עובדת זרה אם החילופים הם בתוך שנת ההסכם ביניכם; במקרה זה אכן מדובר בשיקול כספי של תשלום עמלה נוספת לחברת כ"א אחרת, וזה בהחלט שיקול. בכל אופן אני מצטרפת למציעים לנסות. מאחל לך הצלחה רבה.

zs1957

New member
תפנו לחברת כ"א לקבלת מטפלת מתאימה.

חשוב שלמטפלת תהיה תקשורת לאמא וגם לך.מטפלת בת 6 שנים לא תקבל ויזה להשאר בארץ. עליה לשוב לביתה ואם היא נשארת פה אז היא בלתי חוקית. אל תתפתי לסיפורים שלהם. פני לחברת כ"א שלה אתם שייכים הם ישמחו לסייע לכם. בהצלחה ! זהבה

מטפלת לאמא

אני מבינה שיש לכם היתר העסקה לעו"ז. עדיף לכם לפנות לחברה המתמחה הן בעובדים זרים והן בחוק הסיעוד. אני ממליצה על חברת "למען" עימה יש לי נסיון טוב. 03-6738820 09-9542880. בהצלחה מיקי

למעלה