UI מלא בפלאש

dotandvir

New member
UI מלא בפלאש

שלום לחברי וחברות הפורום, אני מעוניין לבנות אפליקציית GUI ב-FLASH. התוכנה עצמה די כבדה והאלטרנטיבה שחשבתי עליה היא לעבוד ב-JAVA או ממש ב- C#. רציתי לשאול אם אתם מכירים אפליקציה מהסוג הזה (דהיינו לא אתר אלא ממש UI שלם) שנכתבה בפלאש. אם כן, האם תמליצו על FLEX או על OPEN LASZLO? תודה, דותן

IdleThought

New member
ארר...

תלוי מאוד בטיב האפליקציה ובמבנה שלה, למרות כל הרצון הטוב גם לנגן הפלאש ישנן מגבלות כמו : אוסף מסויים של מחלקות קיימות, חוסר תמיכה מספקת בהאצת חומרה, עברית בעייתית , הגבלות גישה לקבצים על גבי המחשב ,הגבלת גישה לרכיבי IO ומולטימדיה - אתה זקוק לשרת מתאים כדי לשמור אודיו שאתה מקליט דרך הנגן ואין לך גישה ישירה לביטים שלו .. קרי אתה לא יכול לסנתז אודיו בצורה קלה , מהירות עבודה ( זו עדיין שפת סקריפט.. ), וכמובן היכולת המדהימה לחנוק את המעבד בלי לחשוב פעמיים. יש דברים שזה מתאים להם כמו כפפה ליד כמו אתרים שרוצים להציג ממשק משתמש ברמה קרובה לממשק שולחני דבר שאפילו באגאקס אי אפשר באמת לעשות, ויש דברים שזקוקים ליותר מכך.. בדרך כלל באפליקציות שהן שולחניות לחלוטין עדיף לך כבר לעשות את זה ב JAVA או C#, כי הפריימוורק שלהן הרבה יותר מקיף ומהיר , אם האפליקציה אמורה להיות מבוזרת בין כמה לקוחות אז אולי ייתכן שפלאש יהיה מתאים לצרכים שלך ... אבל רק אולי בהצלחה ! הערה : ישנה אפשרות להרחיב את פונקציונאליות הנגן באמצעות C , יוצרים קובץ עם הפונקציות שאתה צריך ואז מפיצים אותו בהתקנה ומתפעלים את הפונקציות מתוך הפלאש.. הנסיון שלי בזה גרר הרבה מאוד נפילות של מערכת ההפעלה אז לא ממליץ כל כך .. למרות שיש אנשים שעשו בזה דברים מאוד יפים

dotandvir

New member
תודה

אני מודה שאני מאוד מתלבט אבל חשבתי שזה יהיה נחמד ויחסוך את הצורך בהורדה של JAVA או .NET שלא לאמר שזה רץ על הרבה פלטפורמות. שוב תודה, דותן

user32

Well-known member
מנהל
אפשרי בהחלט

לפעמים לGUI של פלאש אין תחליף. לSAP יש מוצר די מרשים: סביבת פיתוח וויזואלית שמחוללת קוד בג'אווה ויוצרת דוחו"ת, ואפליקציות קטנות למערכות מידע. זה נקרא Visual Composer והגרסאות האחרונות שלה מבוססות פלאש ופלקס. הממשק הרבה יותר עשיר ומתוחכם מהאלטרנטיבות (ממשק חלונאי בC# או SWING או ממשק WEB מבוסס HTML וסקריפטים).

dotandvir

New member
שוב תודה

אשמח לעוד תגובות מאנשים שיש להם ניסיון בפיתוח מוצר דומה. דותן

למעלה