UBC - University of British Columbia

noamsbibi

New member
UBC - University of British Columbia

היי לכולם!
החלטתי ללמוד באחת האוניברסיטאות הקנדיות, כיוון שבעתיד אני ארצה להגר לקנדה. (כיום אני מסיים י"ב)
האופציה שהכי מושכת אותי היא UBC. האוניברסיטה הזאת נראית לי כמו חלום חיים, אך מצד שני הבנתי שקשה להתקבל לשם.
דיסקליימר: אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד. יש לי המון שיקולים, כרגע התחום שאני חושב שהכי מושך אותי הוא חינוך (הוראה),
אחר כך מדעי המדינה (Political Science). אז כדי שיהיה לי קצת סדר בראש, אני פונה אליכם עם כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה :)
1. מהן הדרישות של אזרח ישראלי כמוני לקבלה ללימודי תואר ראשון לאוניברסיטאות הבאות UBC, SFU, York, University of Toronto?
(נניח לחינוך. בכל מקרה אני אלמד משהו הומאני ולא משהו מדעי כמו פיזיקה, הנדסה או מחשבים)
2. האם כשאגיש בקשה לויזת לימודים בשגרירות אני צריך להראות חוסר-רצון להישאר שם לאחר סיום הלימודים?

אשמח להתחיל דיון בנושא, שמתי לב שאין כאן הרבה דיונים על קנדה אלא יותר על ארה"ב.

חג שמח, נועם.

מזל טוב. יש לך עוד המון זמן עד אז.

<בהנחה שתלך לשירות צבאי>
נהלי ההרשמה ונהלי משרד ההגירה משתנים תכופות.
אין שום ביטחון שמה שתקף היום יהיה בתוקף בעוד שלוש שנים (או יותר).
ולכן אין כרגע שום טעם של ממש בדיון בנהלי ההרשמה.
מה כן? תתחיל לעבוד על שיפור האנגלית שלך, אם יש לך ידע בשפה נוספת אל תזניח אותה, זה יכול להיות מועיל גם כן. תנסה להתחיל כבר עכשיו ללמוד על התרבות הקנדית בכלל וב-BC (אם לשם אכן מועדות פניך) בפרט. תקרא את הוונקובר סאן במקום את ידיעות אחרונות, תתערה בפוליטיקה של מה שמה כריסטי (ר"מ BC) במקום בפוליטיקה של ביבי ותתחיל להתעניין בהוקי (ובקאנוקס בפרט) במקום במכבי ת"א בכדורגל.

בהנחה שאתה לא מתכנן לעשות צבא, אז כבר אפשר להתחיל לדבר ת'כלס על צעדים בוני אמון לקראת לימודים ב-2014 (כי לדעתי מועדי ההרשמה ל-2013 כבר עברו).

בין האופציות שציינת SFU הכי נחשבים בתחום החינוך למיטב ידיעתי.
UOFT הכי נחשבים בתחום מדעי המדינה. יש הפרשי שכר לימוד ועלויות מחיה אדירים בין שתי האוניב' ויש אוניב' אחרות שאינן נופלות מהן בהכשרה בתחומים האלו וזולות יותר משתיהן משמעותית.

noamsbibi

New member
תודה על התשובה המפורטת!

לצערי, אני מחוייב ללכת לשירות הצבאי (לא הצלחתי למצוא דרך להתחמק מקוץ הזה, Any ideas?)
פניי לא מועדות בהכרח ל-BC, זה תלוי לאיזו אונ' ארצה ללכת (וכמובן לאיזו אתקבל), אבל בכל מקרה אני מנסה למוד כמה שיותר על התרבות הקנדית בכלל

האם יש כאן סטודנטים שלמדו\לומדים\עתידים ללמוד ב-UBC? (אם לא, מה עם SFU או UOFT?)

תודה עופר!

ayulli

New member
מה מושך אותך במדע המדינה?

אם תיאוריה, שווה לך לשקול גם את מקגיל (בכל מקרה כדאי, כמובן, אבל במיוחד אם אתה מעוניין בתיאוריה או פילוסופיה פוליטית).

noamsbibi

New member
יחסים בינלאומיים זה נושא מרתק

אבל אני באמת לא יודע עליו מספיק כדי לדעת אם אני רוצה ללמוד אותו.
נורא אהבתי ללמוד אזרחות בתיכון, זה היה המקצוע האהוב עליי, ומדע המדינה זה הנושא הכי קרוב אליו, אז הנחתי שאתעניין בו.
מצד שני אני מחפש מקצוע נדרש כמקפצה להגירה, ככה שגם סיעוד זאת אופציה....

האמת היא שאני לא יודע מה אני רוצה ללמוד. בוער בי להתעסק בזה כבר מעכשיו, אבל כמו שעופר כתב למעלה, זה עוד רחוק ממני הזמן שבו אצטרך לחשוב על כל הנושא...
מקווה שיגיע במהרה

למעלה